• Anonym (Så gullig­t)
    Äldre 11 Mar 01:57
    44412 visningar
    584 svar
    584
    44412

    400 kr i kuvertavgift?

    sextiotalist skrev 2011-03-10 13:19:52 följande:
    Så är det i min värld också, man bjuder folk för att man vill dela något med dom, en trevlig händelse (födelsedag, dop, bröllop, nytt arbete eller vad som helst), jag förväntar mig varken presenter, pengar eller igenbjudningar.

    Nu hade vi ett dilemma, min sambo fyllde jämnt och vi begränsade festen till de närmaste och han önskade sig en större grej, lite dyrare.
    När de bjudna frågade vad de skulle köpa då sa jag att han önskar sig "det" och vill ni vara med och kan ni bidra med vad ni känner för, men för oss räcker det med att ni kommer.

    Det konstiga var att folk kom med kuvert med pengar som totalt betalde presenten och festen, inget vi hade förväntad oss och inget vi hade krävt.
    För oss som hade det tufft ekonomiskt så var det givetvis en lättnad, men det tog ett tag innan vi kunde känslomässigt acceptera att gästerna hade betalt det kalas som vi skulle stå för, för det kändes väldigt fel.
    Vilka generösa vänner ni måste ha, förstår att det tog ett tag innan ni kunde acceptera det känslomässigt,snacka om riktiga vänner alltså.

    I vår värld skulle våra släktingar och bekanta aldrig "betalat" det. Har heller aldrig fått en fråga vad vi önskar oss, och har dom ej fått tårta och en massa gott på bordet skulle vi inte bli firade alls. Känns lite som " Tja ni kan få present mot att ni bjuder på mat, dryck, desser med mera och det kan jag tycka är fel.
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?