Inlägg från: Anonym (Gillar fest...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gillar fest...)

    400 kr i kuvertavgift?

    Jag tycker det är trevligt att någon tar sig besväret att ställa till med fest och har inget speciellt emot att hjälpa till med pengar istället för att köpa en present som antagligen inte behövs (och så slipper jag besväret att ut och handla den).  Det är väl bara trevligt att få vara med på festen istället för att få höra "vi hade gärna velat ha dig med men har tyvärr inte råd att bjuda så många".

    Ni som tycker att man alltid ska bjuda på allt, är det viktigt för er att ni bjuder tillbaka lika ofta och lika fint?

     

  • Anonym (Gillar fest...)

    Har jag förstått det rätt? Ni vill hellre inte få någon inbjudan alls än att få en inbjudan ni kan välja att tacka ja eller nej till? 

  • Anonym (Gillar fest...)

    I många kretsar där kuvertavgift inte är generellt acceptabelt så har man istället höga krav på att man ska bjuda igen... och att det ska vara minst lika fint...  Vissa blir förbannande för att några de bjudit på bröllop inte bjuder dem på sitt bröllop.

    Hur man än gör när man ställer till med fest så är det någon som blir sur, bäst att sluta...

  • Anonym (Gillar fest...)
    gryning2 skrev 2011-03-12 09:50:15 följande:
    Jag tycker det låter dyrt med 400 kr. Visst det är upp till brudparet men de kanske då får räkna med att vissa gäster inte har råd att komma på bröllopet. Man måste ju kanske fixa egna kläder också och annat som kostar.
    Men resultatet blir ju detsamma? Endera så har man kuvertavgift och då kanske vissa blir sura och tackar nej och kommer inte eller så bjuder man en mindre skara och då kanske vissa blir sura för att de inte blir bjudna. 

    Det är nog bäst att inte ha fest alls...   
  • Anonym (Gillar fest...)
    Butterscotch skrev 2011-03-15 06:46:06 följande:
    Ett till alternativ finns ju, och det är att man väljer en mindre flådig fest som passar ens plånbok bättre. Då kan man bjuda fler.
    ... och det kommer alltid att finnas par som inte har råd med en mindre flådig fest för 50 personer likväl som det kommer att finnas de som inte har råd med en kuvertavgift på 50 kronor...
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?