• Anonym (snål?)

    400 kr i kuvertavgift?

    Är inte det ganska mycket? (Det gäller alltså ett bröllop)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-06 22:39
    Med kuvertavgift menas alltså det vi som gäster ska betala för att få gå på middagen, inte vad brudparet egentligen betalade. Men om jag förstått saken rätt så "ska" den avgift man kräver av gästerna bara täcka en del av maten?

  • Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?
  • Anonym (Maffiabröllop)
    Anonym (sthlm09) skrev 2011-03-06 22:59:35 följande:
    Antar att det ingick beskydd då också! ;)
    Det kändes väldigt säkert iaf ;=)
  • Anonym (Maffiabröllop)
    Anonym (snålis) skrev 2011-03-06 22:59:31 följande:
    Tycker det är lite fräckt att begära kuveravgift. Då bättre att kanske önska sig ett litet bidrag som täcker vissa utgifter av bröllopet istället för att ta "inträde" till spektaklet.

    Är bjuden på bröllop i sommar och stället vi ska äta middagen på tar 1350 kronor per gäst för all mat med dryck. Jag hade aldrig haft råd att gå om brudparet tagit ut någon form av kuvertavgift, inte ens en tredjedel. Man ska inte bjuda på mat man inte har råd med. Punkt.
    Håller med, fräckt att ta betalt öht. 1350 med fri bar låter som ett bra pris om man e snålis.
  • sheena08

    Hmm jag tycker nog att antingen har man råd att bjuda på fin middag och då gör man det. Har man det inte så har man en mindre fest/knytkalas eller något liknande.


  • Anonym (snålis)
    Anonym (Maffiabröllop) skrev 2011-03-06 23:13:10 följande:
    Håller med, fräckt att ta betalt öht. 1350 med fri bar låter som ett bra pris om man e snålis.
    Nej det är inte fri bar, men 3 glas vin ingår till maten. Spriten får man pröjsa själv om jag fattat rätt,,
    Paret står givetvis för all matkostnad själva, vilken man bör göra om man ska gänga sig, annars kan man ju välja billigare alternativ om man inte har råd att bjuda på maten man valt.

    Blir ju inge bröllopskänsla, snarare restaurang om man ska betala. Men det verkar mer vanligt med kuvertavgift. Fräckt i mina ögon dock.

    "Hej vi ska gifta oss, kom och fira denna underbara dag med oss.. PS, betala din mat själv, givetvis väljer vi det dyraste vi hitta Tungan ute)
  • silvermist

    jag anser nog som så, pengar för festen är bra om de värdesätter det mer än en present! Då är ju pengarna till mat/fest presenten. Kan vara värt det tycker jag, då får dom ju vad de vill ha! Ser inget fel. Men vill de ha presenter också....då är nog inte lika rätt!
    Det ska nog ses som en present!

  • Sarah84
    Betty Boop skrev 2011-03-06 23:04:41 följande:
    Jag tycker att 400 kr är jättelite för mat och dryck på en bröllopsfest. Här i Stockholm är vanligt med en pris på 1000-1500 kr/kuvert. Då pratar jag alltså om själva avgiften som man betalar till festvåningen för mat o dryck  och inte den pinsamma avgiften många brudpar tydligen tar av sina gäster för att kunna ha sin fest.
    Kanske är helt olika också i vad för "kretsar" man umgås. Jag tror inte jag känner någon som skulle kunna tänka sig pröjsa 1500 spänn för att gå på bröllop.
    Jag skulle definitivt inte ge 3000 kr i kuvertavgift för mig & min man, då gör jag hellre roligare för de än & äter upp de =)
    *Agnes 2007-05-14 * Gustav 2009-08-19*
  • silvermist

    Förövrigt...rätt vanligt när det gäller bröllop där brud och brudgum har utländsk bakgrund. Ex: igår var ett syriskt bröllop, vänner och släkt ger pengar 500 eller mer. Men då blir den en STOR fest också.
    Men detta synsätt gäller inte i sverige, här ses det som en Avgift, men är nog inte riktigt tänkt som det!
    Ju ingen svensk sed

  • Anonym (snålis)
    silvermist skrev 2011-03-06 23:20:38 följande:
    jag anser nog som så, pengar för festen är bra om de värdesätter det mer än en present! Då är ju pengarna till mat/fest presenten. Kan vara värt det tycker jag, då får dom ju vad de vill ha! Ser inget fel. Men vill de ha presenter också....då är nog inte lika rätt!
    Det ska nog ses som en present!
    Ja de blir ju lite antingen eller.. Betala sin del för kalaset som bidrag till att brudparet kunde få sitt bröllop med gäster o allt. ELLER köpa en present.
    Många skulle ju inte ha råd att gå 2 personer o betala 500 kronor per skalle för maten o sen ytterligare en 500 kr kanske för paket.. Alla har ju inte dom förutsättningarna och att tacka nej för det blir för dyrt kanske inte heller känns så kul.
  • Anonym (Reb)

    Klar Ove Sundberg varning på att begära "kuvertavgift" tycker jag.

    Jag skulle aldrig bjuda in till fest för att de ska fira MIG och låta gästerna stå för kalaset.
    Det är så dålig kutym det kan bli.

    Jag valde att strunta i ett brölopp just pga detta. Det är för mig mer en principsak än en beloppsfråga.
    Det spelar ingen roll om det är 40 spänn eller 4 tkr. Man bjuder INTE in till fest och låter gästerna betala.

    Vill man spara pengar, så bjud in färre människor då eller bjud på korv med bröd. Känns helt tokigt att med inbjudan bifoga inbetalningskort med postgironummer. Tror ni Viktora och Daniel gjorde på det viset?


    Usch och fy för sådan snålhet!

  • Njut av livet ta inget för givet

    På bröllop lär det troligtvis bli många gäster och 400 kr i vardera kuvert lär ju betala deras bröllop, varför ska gästerna stå för det, möjligt det "bara" handlar om maten men varför ska gästerna stå för något alls ? Nä, vi anser inte att man gör så, det är sniket och ska man gittas ska man stå för det själv eller låta bli.

Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?