• Anonym (snål?)

    400 kr i kuvertavgift?

    Är inte det ganska mycket? (Det gäller alltså ett bröllop)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-06 22:39
    Med kuvertavgift menas alltså det vi som gäster ska betala för att få gå på middagen, inte vad brudparet egentligen betalade. Men om jag förstått saken rätt så "ska" den avgift man kräver av gästerna bara täcka en del av maten?

  • Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?
  • Anonym
    Betty Boop skrev 2011-03-06 23:48:00 följande:
    Var i landet jobbar du?
    västkusten
  • Anonym (Maffiabröllop)
    Anonym skrev 2011-03-06 23:42:48 följande:
    Så gjorde vi. Vi ville inte ha presenter utan ville hellre ha en fest, som gästerna hjälpte till att betala genom att betala för sin mat, för det är ju det som kostar mest. Vi tog 200kr per person. Då kunde vi köpa mat och efterrätt och tårta, annars hade det kostar väldigt mycket för oss och då hade vi inte kunnat bjuda någon på bröllopet. Jag tycker det är en väldigt smart idé, ofta har man ju redan allt till hemmet, varför önska sig mer saker man inte behöver när man kan få en fest?!
    men 400kr per person låter dyrt, vad är det för mat??
    Han som jag var bestman till önskade sig bara "kuvert" som presenter.
    Det slutade på över 200k (ung vad det kostade för 70 pers).
    Same same, men olika.
  • Försök inte

    400 kronor är väl ingenting per person om det dessutom är din mans bästa vän som ska gifta sig.
    Dessutom behöver ni inte köpa brölloppspresent.

    Finns billiga klänningar och kostymer ute på stan.

    Sluta klaga och gå o parta.

  • mosterYster
    Anonym skrev 2011-03-06 20:26:21 följande:
    Vi kommer att gifta oss utomlands senare i år i ett av europas dyraste länder. Våra kuvert går på 800 kronor per person och då ingår även vinet. Vi har soppa, förrätt, sorbet, huvudrätt, efterrätt och tårta.

    Jag skulle själv aldrig på en miljon år ta kuvertavgift på mitt bröllop, har jag inte råd så har jag en annan typ av fest. Här i Sverige så kostar oftast inte maten mer än 400-500 kronor kuvertet (jag har kollat) och då är det rent orimligt att gästen ska stå för hela den kostnaden. 200 kr p/p tycker jag är rimligt om man nu måste ha kuvertavgift.

    TS: Jag tycker din man kan gå ensam på det där bröllopet. Då ni ändå tänkt lägga runt 300 kronor för presenten så passar det väl om han betalar 400 och du stannar hemma.
    HAHAHA, vi hittade INGEN festlokal som tog mindre än 800 kr/kuvert. Vi valde ett ställe som tog 1200 kr/kuvert inkl allt vi ville ha, vickning, gåslever etc. Sen tillkom baren, vi betalae allt våra gäster villedricka. Bara barräkningen slutade på ca 13 000 kr.

    "Här i Sverige så kostar oftast inte maten mer än 400-500 kronor kuvertet"  ja du, var fick du det ifrån?
  • h34

    Har man inte råd att betala för sitt eget bröllop så får man vara utan bröllop, svårare än så är det inte.
    Jag skulle inte ens fundera, tsObestämd

  • Jennie med ie

    400 kr/kuvert = 800 kr för 2 vuxna = mer än många par lägger på en bröllopspresent. På så sätt är det ganska mycket. Men det är ofta mindre än den verkliga kostnaden utslaget per person, så ur _den_ synvinkeln är det inte så mycket.

    Bröllopspresenten ska vara en gratulationsgåva, inte en betalning för mat och dryck. Det är de flesta "experter" överens om. Därför är det lite märkligt att dessa i nästa andetag kan okeja kuvertavgift som tas till för att brudparet vill gifta sig dyrare än de själva har råd med... det blir liksom motsägelsefullt.

    Att _önska sig_ ekonomiskt bidrag till festen tycker jag är helt OK. Det är då just en _önskan_ som det är upp till gästerna om de vill följa eller ej och även upp till gästerna att i så fall bestämma summan utifrån vad de har råd och lust att ge. Precis som när det gäller vanliga prestenter, där lämnas det också upp till gästerna. Att däremot _villkora_ närvarandet med att man ger en viss summa pengar, att ger man inte det är man inte välkommen, tycker jag är helt galet. Inträdesavgift liksom... nej inte på bröllop inte.


  • Anonym
    Anonym (snål?) skrev 2011-03-06 18:40:28 följande:
    Är inte det ganska mycket? (Det gäller alltså ett bröllop)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-06 22:39
    Med kuvertavgift menas alltså det vi som gäster ska betala för att få gå på middagen, inte vad brudparet egentligen betalade. Men om jag förstått saken rätt så "ska" den avgift man kräver av gästerna bara täcka en del av maten?
    Jag tycker att alla betalkalas är snåla. Endera så bjuder man till fest och står själv för kostnaderna eller så bjuder man inte och har ingen fest!
  • Indianica

    Jag vet inte vad som är vett och etikett i det här fallet. Det kanske är okej att avsäga sig bröllopspresent och baka in det i en kuvertavgift som täcker en del av maten. Personligen tycker jag inte det känns okej att ta 400 kr i kuvertavgift om det är vad en måltid går loss på i vanliga fall (vilket givetvis beror på vilken typ av mat man har?). Det känns helt sjukt att gästerna ska betala i stort sätt hela bröllopet.

    Om det är så att man vill ha dyra drycker till bröloppet tycker jag ändå inte alla ska tvingas betala dem med en kuvertavgigt, alla kanske inte ens dricker alkohol.

    Å andra sidan, min make är i den akademiska världen och där är det vanligt med kuvertavgift på upp till en tusenlapp för en disputationsfest. Vet dock inte omd et är extremt här

  • Alessia

    Jag AVSKYR kuvertavgifter och har tackat nej till närvaro på ett bröllop och en födelsedag eftersom gästerna krävts på entréavgift. Det var rätt många som inte kom.... I dagarna har jag blivit inbjuden till en disputationsmiddag med avgiften 400 kr. Jag kommer att tacka nej.

    Har man inte råd att bjuda så storstilat som man önskar, ska man antingen skära ner på antalet gäster eller så bjuder man enklare. Det går alldeles utmärkt att ha ett jättetrevligt bröllop eller födelsedagsmottagning  med goda snittar, bubbelvin och bröllopstårta. Skäms man (!!!) för att bjuda "enkelt" kan man gifta sig eller fira födelsedag privat och i tysthet.

Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?