• Anonym (snål?)

    400 kr i kuvertavgift?

    Är inte det ganska mycket? (Det gäller alltså ett bröllop)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-06 22:39
    Med kuvertavgift menas alltså det vi som gäster ska betala för att få gå på middagen, inte vad brudparet egentligen betalade. Men om jag förstått saken rätt så "ska" den avgift man kräver av gästerna bara täcka en del av maten?

  • Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?
  • Anonym
    Anonym ( ) skrev 2011-03-06 19:08:48 följande:
    om de är din mans bästa vän kan man väll lägga en slant..  tycker svenskar har så konstiga saker m att ta betalt för sina gäster osv.. konstigt.  antingen bjuder man o då BJUDER man eller så skiter man i det.
    jag kanske är mer van med tanke på att min kille är turk.  han skulle skämmas med att komma m 800kr ex.  men de är ju jätte olika...   hela grejjen är ju synd bara att man kräver pengar av sina gäster
    Håller med.. Jag och min m an hade skämts att ta emot pengar av gäster, men min man är ju inte heller svensk..
  • Empabempa

    Nej, vill man ha fest för att fira sig själv ska man inte kräva betalning från gästerna.

    Skulle direkt tacka nej.

  • Anonym
    Anonym skrev 2011-03-07 00:05:14 följande:
    Jag tycker att alla betalkalas är snåla. Endera så bjuder man till fest och står själv för kostnaderna eller så bjuder man inte och har ingen fest!
    Jag fattar inte varför folk tycker det är så hemskt. Vill ni gå på fest, lägg ut pengar, vill ni inte lägga ut pengar för en helkväll, skit i att gå. Ingen tvingar någon att gå. Om man har råd att gå ut på en helkväll och köpa mat och dryck, varför har man inte råd att gå på någon annans bröllop? Varför ska brudparet betala för att gästerna ska få äta och festa, jag kunde haft mitt bröllop för mig själv och skitit i gästerna, men det var ju roligare med gäster.
    Precis som med födelsedagar, varför förväntas födelsedagsbarnet bjuda på en massa? är det inte den som ska få saker och slippa baka o laga mat just på sin dag? precis som bröllop borde vara en hyllning till brudparet, inte brudparet som gör allt och betalar massa för gästerna...
  • Anonym (Gillar fest...)

    Jag tycker det är trevligt att någon tar sig besväret att ställa till med fest och har inget speciellt emot att hjälpa till med pengar istället för att köpa en present som antagligen inte behövs (och så slipper jag besväret att ut och handla den).  Det är väl bara trevligt att få vara med på festen istället för att få höra "vi hade gärna velat ha dig med men har tyvärr inte råd att bjuda så många".

    Ni som tycker att man alltid ska bjuda på allt, är det viktigt för er att ni bjuder tillbaka lika ofta och lika fint?

     

  • Lenora

    Tja, en vanlig utekväll kostar ju runt en 400kr (för mig iaf som inte har alltför dyra vanor) så varför inte? Däremot hade jag inte köpt någon dyr present till brudparet om de tagit en kuvertavgift utan ett kort och en liten symbolisk present.

    Fast hade det varit en bekant som jag inte umgås med särskilt ofta och ingen av mina vänner som skulle dit hade jag nog skippat det.

  • Fenna
    Anonym skrev 2011-03-07 00:46:14 följande:
    Håller med.. Jag och min m an hade skämts att ta emot pengar av gäster, men min man är ju inte heller svensk..
    Varifrån kommer din man? Jag har varit på bröllp i flera lander och det är väldigt vanligt att man ger pengar, betydligt generösare gåvor än i Sverige också.
  • Fenna

    Jag tycker inte att 400 låter mycket. Själv hade jag nog mest tyckt att det var skönt att inte behöva fundera ut en present.

  • Anonym

    Varför ska folk "bjuda" flott när man ska betala det själv?

    Jag hade inte gått.

  • rosenkind

    Jag tycker kuvertavgift är helt ok!

    Tänk, man slipper fundera på vad man ska köpa för present o får istället ge en peng. Vi ger oftast en check iaf när vi går på bröllop så brudparet får köpa det de själva vill...så för mig är det här alldeles ok!


    ** carpe diem **
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?