• lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 12 Mar 17:42
    111966 visningar
    898 svar
    898
    111966

    Ersättning för vård/äggdonation utomlands?

    Vet du om AVA Clinic är ansluten till det allmänna sjukvårdsystemet i Finland? Jag vet att de är kopplade till den finska försäkringskassan.


    Allting går... och går det inte så går det ändå!!!
  • lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 20 Mar 11:34
    #6

    Jag har varit i kontakt med försäkringskassan angående detta. Dock har jag en remiss till Äggdonation på Sahlgrenska. På försäkringskassan sa som direkt att jag har möjlighet att få ersättning för patientavgift , men inte reor och logi om jag gör äggdonation på AVA-klinikerna.  Anledningen att jag inte får ersättning för resor mediciner och logi är att de inte kan ge förhandstillstånd pga att AVA ej är ansluten till det allmänna vårdsystemet för utländska patienter. Dock kan jag söka ersättning i efterhand och få tillbaka patientavgifterna. Men ett av kriterierna för detta är att man är har rätt till vård i Sverige. Eftersom jag har en remiss till äggdonation på Sahlgrenska kan jag visa att jag har rätt till vården i Sverige.


    Jag pratade med en jättetrevlig tjej på försäkringkassan som jobbar på avdelningen för IVF-er och hon hade erfarenhet från ärrenden om äggdonation på AVA-kliniken.  Hon lade upp ett ärrende till mig och sa att jag kan återkomma när jag gjort äggdonationen. De betalar lika många försök som man har rätt till i Sverige, dvs 3 st. Dock är jag tveksam om man verkligen har rätt till vården i Sverige om man förbrukat sina tre försök i utlandet. 

    Ang kötiderna ha hon bara att, de inte lägger någon bedömning i kötiderna, utan så långe jag har rätt till vården i Sverige så bryr de sig inte om var jag väljer att utföra vården. Det tolkar jag som att mina försök i Sverige minskar om jah gör ÄD i Finland istället. 


    Allting går... och går det inte så går det ändå!!!
  • lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 30 Dec 18:09
    #83

    Hej tjejer!

    Idag fick jag äntligen mina journaler från Sahlgrenska och tänkte göra ordning en ansökan avseende våra misslyckade äggdonationsbehandlingar i Finland.

    Hur lång tid tog det innan ni som fått ersättning fått beslut om utbetalning?

    Www.alltinggar.blogspot.com

  • lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 30 Dec 19:49
    #84

    En fråga till: har ni använt någon blankett från fk, eller enbart skrivit en egen ansökan?

  • lyckli­gtlott­ad1982
    Äldre 2 Feb 20:07

    Jag skickade in vår ansökan 10e januari och idag fick jag beslut. Mindre än 3 veckors handläggningstid. Inte illa! :)


Svar på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands?