• Äldre 14 Mar 22:40
    15640 visningar
    11 svar
    11
    15640

    Misslyckade slingor hos frisören! Gråtfärdig!

    Hej hej! Jag jobbar som frisör.

    När man har färgat håret mörkt så är det väldigt svårt att göra det ljust igen.
    Tar några gånger innan det blir en snygg ljus färg.
    Det går inte att göra två olika ljusa färger på det, man börjar med att lägga ljusa slingor i hela håret. Man kan aldrig veta hur mycket att färgpigmenten som lossnar. Därför lovar man aldrig sin kund att bli en viss ljus färg.
    Sen när man har sköljt ur blekningen så får man se hur ljust det har blivit. Oftas ljusast i botten och mörkast ju längre ut på längderna. Sen får man utgå från den mörkaste färgen på slingorna och göra en toning på hela håret som är lite kallare eftersom det alltid blir röda/gula/varma färger på ett sådant hår.
    Så man får en jämn färg på hela håret. Så då har du den ursprungliga färgen plus den ljusare färgen, oftast ljusbrun/mörkblond.

    Det brukar ta ca 3 behandlingar innan man är helt 100% nöjd och det tar mycket på håret. Så räkna med att göra många bra inpackningar mellan.

    Vet inte varför din frisör inte gjort detta. Och varför han har sagt ok till två olika ljusa slingor för det är helt omöjligt.
    Han har rätt att ta betalt för det han har gjort, men han borde gjort det sista steget också så du hade kunnat gå ut utan att känna dig som senap.

    Får man fråga dig var i sverige du bor?

    Vi har salonger både i Lund och Malmö med riktigt bra frisörer.

    / Johanna

Svar på tråden Misslyckade slingor hos frisören! Gråtfärdig!