• Cahn

    varför vill ni se mig gråta?

    mitt liv skrev 2011-03-12 10:46:16 följande:
    Nä, jag förstår att ni  tycker så, jag förstår vad ni säger och jag svarar på kritiken på ett vänligt (enligt mig iaf) sätt och jag skriver flera ggr att jag tartill mig och lyssnar på det ni skriver, men jag mste ju få försvara mig också.

    Det jag blir så ledsen för är de inlägg där det bara står "skärpdig nu din dumma barnrumpa, jag skiter väl i dig, skyll dig själv!" vem mådde bättre av det inlägget, författaren till det kanske, inte jag iaf, jag blir bara jätte ledsen och helt utan något konkret dessutom. Det är ju bara elkat, varför väljer dom att vara elaka mot mig?
    Antagligen för att folk egentligen vill dig väl. De önskar att du själv kunde se vilken skitstövel rent ut sagt (ursäkta) du har fastnat med. De vill så gärna läsa att du ser vad resten ser och bryter dig loss och blir fri att leva som en lycklig människa, utan blåmärken.

    Jätteonödigt med påhopp men jag tror att de låter frustrationen ta över när de tolkar dina svar som att du är ok med allt du utsätts för. Inte alla förstår varför man blir hemmablind, även när man blir jätteilla behandlad. De tror att det bara är att dumpa när det kan vara en lång process att ta sig igenom. De vill dig säkerligen egentligen väl men ser att du inte tänker lämna och blir irriterade. Sedan låter de irritationen lysa igenom i soga inlägg och de blir till onödiga påhopp.

    Så tror jag. 
  • Cahn
    mitt liv skrev 2011-03-12 11:03:27 följande:
    ja, det är säkert sant. Men då får man sitta på fingrarna då man läser och bara ta fram dem då man har något jätte viktigt att skriva om man är lagd åt det hållet att man bara kastar ur sig elakheter till folk.

    för helt alvarligt, han skulle aldrig, aldrig, aldrig kalla mig för sådana elka saker och tryckaner mig så som endel gjort i tråden. det får ju bara motsatt effekt då jag läser allt det där elaka också vänder jag mig åt sidan och tittar på honom som är min närmaste vän och vet att hade han bara vaknat så hade han iaf varit snäll mot mig.
    jo, men alla klarar inte alltid det. inte jag heller, kan tilläggas.

    min bästa vän har haft oturen att träffa två riktigt as till män, den ena försöker fortfarande bryta sig in hos henne och döda henne (japp). den andre "slog henne bara" och låter henne nu va.

    hela den pärsen höll på i över ett år och som vän som bara vill henne allt det bästa i hela världen blev man ibland fruktansvärt arg för att hon inte fattade och såg vad som hände så som vi så övertydligt såg det. vi var helt skräckslagna över att hon skulle bli mördad (var riktigt nära en gång) och ville bara att hon skulle göra som vi sa. hennes idéer om hur hon skulle tackla allt var helt uppåt väggarna (vilket hon ser nu) och man ville bara ta tag i henne, ruska om henne och samtidigt skrika allt vad man har för att förhoppningsvis få in NÅGOT vett i skallen på henne.

    då insåg man ju att det ju är precis det asen gör, ruskar, skriker och slåss. man fick ta några djupa andetag och vara lugn och förstående trots att man var så arg och frustrerad att man bara ville ta lagen i egna händer.

    har man inte sett misshandel på nära håll så förstår man inte varför folk stannar. min kompis första as var konstant otrogen, våldtog henne, slog henne, misshandlade henne psykiskt (gav henne svår anorexi som hon än idag kämpar med). trots det älskade hon honom sa hon, hon ville stanna. först nu kan jag förstå henne bättre, för det lät verkligen sinnessjuk när hon sa det första gången.

    jag tror att de som sagt blir så himla frustrerade av att du inte ger dig själv ett bättre liv att de bara vill ruska om dig (inte fysiskt men genom sina inlägg) i hopp om att du ska fatta om man är "hård". jag vet att det inte funkar så men jag blir också jättefrustrerad ibland när jag läser trådar som dina. för jag vet att man inget kan göra som utomstående, man kan bara lyssna och höra på allt det hemska och stötta. vill hon inte själv lämna kan inget få henne att göra det.

    nu är ju detta en annan tråd men jag vill bara säga att jag förstår dig. jag håller inte med dig och tycker inte att du gör rätt mot dig själv men jag förstår varför du gör som du gör. för att du ska orka ta dig ur det där och ge dig själv det liv du verkligen är värd måste ett ljus gå upp för dig helt på egen hand. det kan gå snabbt eller ta lång tid men jag (och alla andra) hoppas så klart på det första..

    försöka att inte bara se ilskan i dumma inlägg, se istället frustrationen de känner för att de inser att de inte kan hjälpa dig till ett bättre liv. svårt, men det är nog så det är, iaf för mig.

     
  • Cahn
    mitt liv skrev 2011-03-12 11:30:28 följande:
    jag har nog svårare att ta psykiskmishandel. Lite hårt uttryckt men du fattar. Bra självförtroende, dålig kälvkänsla. jag kan ta stryk men psykningar gör såå ont.
    min vän var likadan.

    hon tyckte inte att det var så farligt när han slog, men det var jobbigare när han var verbalt elak. 
  • Cahn

    Dessutom så kan jag säga att de som hackar inte har förstått att det är lönlöst att tracka en som redan är nere, hon blir varken starkare eller gladare för det, snarare tvärtom.

    Vill man hjälpa någon att lämna så måste man peppa, vara positiv och göra sitt bästa för att hjälpa till att bygga upp personens självkänsla och självförtroende igen. Det görs inte med hårda ord.

    Mobbar man en överviktig kommer denne inte att börja banta, troligare det motsatta.

    Önskar dig all lycka till och hoppas att du en dag ser ditt eget värde och hittar en vänlig och omtänksam människa att dela livet med! {#emotions_dlg.flower} 

Svar på tråden varför vill ni se mig gråta?