• Jeanki

    Naglar skivar sig i stora flisor...

    Att de skivar sig beror ofta på uttorkning. Vatten är bra på att torka ut så använd handskar vid tex disk och städning. En nagel ska för att hålla bäst vara lagom flexibel, använder man nagelstärkande medel länge kan de bli för hårda och gå sönder pga det! Testa nagelbandsolja kanske? Det tycker jag gör underverk! Att kalciumbrist ger sköra naglar är en myt, en nagel innehåller ytterst, ytterst lite kalcium.

  • Jeanki

    Jadå det kan man, men då borde du märkt av fler symptom!  Började problemen på en nagel och spred sig sen till resten? Är naglarna missfärgade, ovanligt tjocka eller "smuliga"? Lossnar hela naglarna från fingret? (Den vita fria kanten smyger sig uppåt mot nagelbandet.) Isåfall borde du nog gå till doktorn så de får ta prover på dina naglar.
    Sen har jag för mig att sköldkörteln grejar en massa med hormonerna i kroppen? Och hormoner kan påverka naglarna väldigt mycket också.

  • Jeanki

    Det är ju bra iaf då, att du inte har svamp alltså! Men testa med den där oljan ett tag så kanske det blir bättre, hoppas det! Du lär få väldigt snygga nagelband iaf!

Svar på tråden Naglar skivar sig i stora flisor...