Inlägg från: Apocalypso |Visa alla inlägg
  • Apocalypso

    Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?

    Man får inte hindra eller försvåra en omkörning, så bilen i vänsterfil begår ett större lagbrott som ligger kvar istället för att gå in till höger och släppa förbi dig än vad du hade gjort om du kört om på höger sida. Vid köbildning får man köra om på höger sida även i högre hastigheter än vid 70.

    I Sthlmstrafiken så kör jag nästan alltid i högerfilen och har i princip fri lejd då alla idioter ligger i vänster- eller mittfil. Flört

  • Apocalypso
    Cig35 skrev 2011-04-15 16:30:15 följande:

    1) De som inte kan reglerna för filkörning, dvs de som antingen alltid går över till höger körfält på vägar med max 70 km/h, regeln på dessa vägar är att man ska fortsätta körningen i det körfält man har hamnat i om man inte ska köra om eller ska svänga av vägen, eller de som inte väljer körfältet längst till höger på motorvägar.


    2) De som kör med halvljus+dimljus tänt samtidigt


    3) De som inte har en aning om vad högerregeln är.)


    Vill man leka polis efter vägarna så kan man söka in på polishögskolan, i annat fall så är det bättre att man sköter sig själv och ger Demon i att försöka uppfostra sina medtrafikanter. Håll er till lagen själva så flyter trafiken bättre, dvs ligg inte i vänster körfält i onödan, kör inte med dimljus och visa hänsyn.
  • Apocalypso
    Tommy från Alberga skrev 2011-04-18 15:00:21 följande:

    Konstig att någon blandar Polishögskolan i sammanhanget, för uppfostringen sker faktiskt åt båda hållen. Det som intresserar mig handlar nog mest om bilskolan, och ifall man skulle klara uppkörningen med sin nuvarande körstil.


    Vad är konstigt? Det är inte din sak att "uppfostra" andra trafikanter om du inte är tjänsteutövande polis, det enda du ska göra är att hålla dig själv till trafikreglerna och visa hänsyn till andra trafikanter.  Du får aldrig hindra en omkörning vilket du i praktiken gör genom att ligga och fisa i vänsterfilen istället för att följa lagen och lägga dig i högerfilen om du inte håll på att köra om någon annan trafikant.

    Idioter som ska uppfostra andra finns det gott om, jag har sett prejningar och diverse andra hårresande saker som förekommer pga att andra ska "straffa" och "uppfostra" andra. Om en annan bilist gör fel är det min sak att försöka kompensera och undvika en olycka, det är inte min sak att försöka preja någon av vägen eller försöka hindra en omkörning!

    Jag kan lova dig att du lär inte får något körkort om du hindrar omkörningar, ligger i fel fil medvetet, förespråkar missbruk av varningsblinkers och kör olagligt med dimljusen. Tungan ute
  • Apocalypso

    Nu svamlar du väl ändå en hel del? Det vanliga är att mätarna visar för låg hastighet, så kör man på GPS har man en ärligare hastighet. Apropå CBR, är det ngn sorts kvalitétsstämpel? Isf har ju jag rätt, som kört 1100 + diverse andra märken än Honda, håll för i h-vete till höger om du inte ligger i omkörning! Demon

    För övrigt praktiserar jag eco-driving, Jämn hastighet, motorbroms, planerad körning och inga onödiga acc eller inbromsningar förutom då illiterata analfabeter som dig i trafiken tvingar mig till ryckig körning.

    Klarat fyra uppkörningar? Att bli av med lappen pga vårdslöshet i trafik är inget att skryta om, tvärt om, men då borde du kunna trafikreglerna vilket jag starkt betvivlar när jag läser vad du skriver.  Obestämd

  • Apocalypso

    Sorry, my bad, det vanliga är naturligtvis att hastighetsmätare visar för hög hastighet och inte tvärt om, i övrigt så gäller ovanstående. SkämsTungan ute

  • Apocalypso

    Varför tycker du inte att gällande trafikförordning och lagstiftning gäller dig? Jag tror inte du skulle klara en uppkörning med ditt "resonemang".

Svar på tråden Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?