• EFI

    Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?

    Vänsterfilen på motorväg är endast en omkörningsfil. Synd att det finns så många idioter på vägarna som inte fattar det...


    Apple user since 1987
  • EFI
    grönt ljus skrev 2011-03-21 15:39:10 följande:
    3-400 meter är väldgt mycket, en billängd är c:a 5 meter, så det är knappast något problem.
    Kör man notoriskt i vänsterfilen i 100 km/h så har man inte mycket koll på saker och ting.
    Det finns landsvägar för sådana förare.
    Apple user since 1987
  • EFI
    mannen från Backbyn skrev 2011-03-22 08:52:55 följande:
    Det här gäller väl endast de Tysklands motorvägar med fria hastigheter. Enligt det vad jag pluggat så har du fel, det räcker med att den högra filen är upptagen... Inget tvång att vara snabbare än den vänstra filen.

    Så idioterna du ser på vägarna är faktiskt inte idioter, påstår jag. Kom ihåg att det är en hastighetsbegränsning, ett förbud att köra snabbare som gäller på båda filerna. Förbudsmärken är alla de runda med rött, gult och ofta svart.

    www.trafiktest.se/Forbud.htm
    I körkortsteoriboken "Du och jag i trafiken", sidan 259, står det klart och tydligt: "På motorväg ska du köra i höger körfält utom när du gör en omkörning." Jag kan inte tolka det mer än på ett sätt.
    Apple user since 1987
  • EFI
    Cig35 skrev 2011-04-13 14:39:38 följande:
    Obs! fetstil och kursivering i ovanstående citat är gjord av mig.
    Men Tommy, att själv välja vilka regler man ska följa är precis vad ditt eget beteende samt dina inlägg och stora delar av din argumentation bygger på.

    Du säger själv att du väljer att ibland köra med dimljus+halvljus på samtidigt trots att detta strider mot reglerna (och dessutom ökar bränsleförbrukningen något om än marginellt och därför inte är miljövänligt). Skälet till att regeln finns är att dimljusen är konstruerade för att ditt fordon lättare ska synas vid dis/dimma och därför skärmas de inte av mot övriga trafikanter genom en riktad ljusbild utan är tänkta att lysa rakt på övriga trafikanter med ett relativt starkt ljus som kan blända dessa på ett sätt som ett korrekt inställt halvljus inte kan. Men eftersom du tycker att du själv får bättre sikt med dimljus+halvljus på så kör du så vid vissa tillfällen.

    Du tycker också att man inte behöver bry sig om regeln att gå över i högerfilen på motorväg så snart det är möjligt eftersom du tycker att eventuella bekymmer som du genom att inte följa regeln åsamkar dina medtrafikanter inte väger lika tungt som din egen bekvämlighet.

    Jag tycker precis som de som har debatterar emot dig att man ska samarbeta i trafiken, och därför ska man hålla till höger enligt de regler som finns oavsett vilken hastighet man själv kör i på motorvägen.

    Kom alltid ihåg att du vet inte varför föraren till den bil som hinner upp dig kör med den hastighet den gör, det kan till exempel finnas en passagerare som fått en livshotande allergichock i den, den kan naturligtvis vara på väg till sjukhus även i ett antal andra akuta fall. 
    Apple user since 1987
  • EFI
    Ulf Harrys Farsa skrev 2011-05-09 15:27:02 följande:
    Alltså, Man får inte använda körfält 1 för trafik om situationen inte kräver detta, omkörning, kö, vägarbete etc. är det svårt att förstå för en del?

    Körfält 1 är det vänstraste på en flerfilig väg, man räknar alltid från vänster.
    Apple user since 1987
  • EFI

    I körkortsteoriboken "Du och jag i trafiken", sidan 259, står det klart och tydligt: "På motorväg ska du köra i höger körfält utom när du gör en omkörning." Tycker att även detta kan vara värt att upprepa, då en omkörning inte pågår mil efter mil...


    Apple user since 1987
Svar på tråden Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?