• Äldre 12 Jul 09:59
    48323 visningar
    335 svar
    335
    48323

    Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?

    grönt ljus skrev 2011-03-20 02:22:42 följande:
    Senast idag och även många gånger tidigare har jag råkat ut för förare som kör i vänsterfilen på motorvägen, trots att det är ledigt i högerfilen.
    Dagens situation såg ut så här: 110 km/h Motorväg, 2 filer, förhållandevis lite trafik.
    Jag kör i högerfilen i c:a 120-130 km/h, länge fram är en lastbil i min fil och bakom lastbilen är en personbil som börjar köra om lastbilen.
    Efter en kortare stund är jag ikapp och blinkar ut i vänsterfilen för att köra om lastbilen, i detta skede ligger personbilen brevid lastbilen och håller på att köra om den.
    Jag kommer något fortare och släpper på gasen och håller ett bra avstånd till den framförvarande bilen, hastigheten är nu runt 100 - 103 km/h för oss båda när vi efter varandra kör om lastbilen.
    När framförvarande bil till slut kommit förbi lastbilen så förväntar jag mig att han ska köra in i högerfilen igen men detta sker inte, han fortsätter att abonnera vänsterfilen i en hastighet på runt 100 - 105 km/h.
    3-400 meter fram ligger ännu en lastbil som framförvarande bil tänker köra om, i denna hastigheten tar detta sin lilla tid men han har inte för avsikt att gå in till höger och släppa fram mig, jag ger 2-3 hellljusblink - men ingen reaktion.
    Efter en smärre evighet har han kommit förbi även lastbil nr 2 och då äntligen går han in till höger, vid detta laget har jag 3 irriterade bilister bakom mig......

    Som sagt ett irriterande problem som ofta uppstår men vad kan man göra - helljusblink eller vänsterblink - vissa är dock ressistenta även mot detta!

    Någon som vet reglerna om att abonnera vänsterfilen?
    Böter genom trafikhinder?
    Har ingen aning om reglerna, gängspö är vad de skall ha...

    Jag brukar helt sonika köra om på höger sida....
    Det är omöjligt att bära sanningens fackla genom en folksamling utan att sveda någon i skägget. /Georg Christian Lichtenberg
  • Äldre 12 Jul 11:01
    effe skrev 2011-06-20 17:17:48 följande:
    Typ 3, fortkörare, eller "Effektiva" förare.
    En effektiv förare är ofta motorintresserad. Han vet exakt hur många hästar han har under huven och hans fordon är ofta i oklanderligt skick. Det är dock aldrig stylat eller pimpat, på sin höjd några snygga fälgar eller en mjukvaruuppgradering. En effektiv förare kan alla regler och förstår deras syfte, dock så väljer han att bryta mot vissa regler när det kan ske riskfritt. En effektiv förare håller 140km/h på motorvägen utan att störa eller stressa sina medtrafikanter. Han tar genvägar där det kan ske snyggt och odramatiskt och utan att störa andra medtrafikanter. Han är vänlig och stannar för att släppa över gående eller hjälpa en medtrafikant, och samarbetar alltid eftersom han anser att det får trafiken att flyta smidigare.
    Vanliga bilmodeller är Saab Aero, BMW 3 eller 5 serie med stora motorer (inte M-modeller dock), Volvo's R modeller, Ford STI, Audi 6 och liknande. En effektiv förare ser man däremot aldrig i en SUV, eftersom en hög bil med stora hjul inte fyller någon funktion och därmed klassas som oeffektiv.
    Bötfälls ibland och när han gör det så tar han sina böter utan snack och erkänner att han gjort fel, han kan som sagt alla regler och väljer medvetet att bryta mot dom.
    Jag är nog huvudet på spiken här...har ingen stor motor, för det har jag vuxit ifrån (har istället snål diesel) men jag har en BMW 3-serie.
    Det är omöjligt att bära sanningens fackla genom en folksamling utan att sveda någon i skägget. /Georg Christian Lichtenberg
  • Äldre 8 Aug 22:08
    hannis skrev 2011-08-08 21:58:11 följande:
    Det är du TS som gör fel som kör 120-130 km/h på en 110-väg och det är alltså du som förtjänar dryga böter.
    ZZzzZZZzzzZZZzzzZZ
    Det är omöjligt att bära sanningens fackla genom en folksamling utan att sveda någon i skägget. /Georg Christian Lichtenberg
  • Äldre 9 Aug 01:25
    hannis skrev 2011-08-08 23:48:07 följande:
    Vad är ditt problem Add3????

    Wake up and smell the coffee! Skrattande
    Det är omöjligt att bära sanningens fackla genom en folksamling utan att sveda någon i skägget. /Georg Christian Lichtenberg
  • Äldre 9 Aug 19:45

    Jo, det är ett steg från terrorism idag...

  • Äldre 9 Aug 21:06
    hannis skrev 2011-08-09 07:09:13 följande:
    Jaha och det betyder vad i detta sammahanget?

    Jag är rätt medveten om verkligeheten då jag jobbar som polis och är den som delar ut böterna. Därav mitt inlägg ovan. Jag är även den som får sopa upp spillrorna av de männskor som råkar illa ut i trafikolyckor bla pga av för hög fart...

    Haha, poliser kör ju lika fort som alla andra, om inte fortare då de är 'säkra' från böter...

    Det jag menade var ju att 'alla' kör ju ca 120+ på en torr 110 väg...så vi behöver ingen bötespredikant..

    Fast man skall ju inte köra fortare än man klarar av det håller jag ju med om..inga onödiga trafikolyckor.
    Det är omöjligt att bära sanningens fackla genom en folksamling utan att sveda någon i skägget. /Georg Christian Lichtenberg
Svar på tråden Vänsterfil på motorväg i "låg hastighet" - böter?