Inlägg från: Hermioney |Visa alla inlägg
  • Hermioney

    Gården vi vill köpa har hyresgäst - Hur gör man?

    DizNick skrev 2011-03-23 15:44:48 följande:
    Nu har vi hittat vad vi hoppas är vår drömgård. Och har pratat med ägaren till denna och han vill gärna sälja den till oss (ytlig bekant). Men det finns ett stort problem.

    Gården har en hyresgäst och har haft det i minst 5 år. Ägaren har tröttnat på att gården förfaller och på ansvaret och vill alltså sälja till oss. Problemet är nu hur han ska göra med hyresgästen. Jag antar att ägaren vill vara lite schyst och inte bara kasta ut honom! Och tyvärr vet jag inte hur ev hyreskontrakt ser ut! Jag är däremot 100% säker att hyresvärden ej har någon förköpsrätt vid försäljning!

    Så hur brukar det gå till när en hyresvärd vill sälja sin fastighet och alltså "vräka" hyresgästen? Bryts ev kontrakt då?  Ägaren skulle prata med sin vän som har ägt flera hyresfastigheter. Men givetvis bli man ju lite nyfiken på hur det här går till och på hur lång tid det brukar ta!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-12 13:19

    har nu pratat lite mer med ägaren till gården. Och enligt honom är det ett vanligt hyreskontrakt med 3 månaders uppsägning. Men han nämnde även besittningsrätten, och han har lämnat frågan till sin revisor som ska kolla upp detta mer.

    så hur fungerar det om man har ett kontrakt med uppsägningstid? Borde det inte "bara" vara att säga upp hyresgästen? Givetvis med en bra anledning. Han frågade hyresgästen om denne var intresserad av fastigheten och det var han ej, eller det är han nog men han är luspank med skulder.

    Tips någon?? Vi pratade med banken idag ang lånelöfte och de nämnde om att ägaren ev kunde skriva nytt kontrakt med hyresgästen där ev besittningsrätt inte finns. Eller något sådant. Jag hängde inte ritkigt med;)
    Hur har det gått? Blev det något köp?
Svar på tråden Gården vi vill köpa har hyresgäst - Hur gör man?