Inlägg från: MammaG |Visa alla inlägg
  • MammaG

    Låta barnen lära sig läsa/räkna tidigt

    Jag kan nog inte påstå att vi börjat tidigt, för min son börjar ettan i höst, men just nu håller vi på dagligen med alfabetet och att skriva kortare ord. Jag tror att man måste följa barnets intresse och mottaglighet. Jag köpte tidigt en massa bokstavsböcker, och även om jag läste dem tillsammans med sonen så hade jag lika gärna, och med lika stort resultat, hällt vatten på en gås. Han var inte intresserad.


    Däremot har han alltid varit intresserad av att lära sig, rent generellt. Redan när han var tre bestämde han sig för att han ska bli paleontolog och "foska" om dinosaurier (något han fortfarande vidhåller)  och jag vet inte hur många böcker om dinosaurier jag läst för honom.

    Jag vet inte om jag tror att det krävs att barn läser tidigt för att de själva ska ha ett intresse för böcker, däremot tror jag de behöver växa upp i en miljö där böcker och läsande är en självklarhet.

    Jag har läst för min son sedan han var under året, och läser själv väldigt mycket, proppfulla bokhyllor är den mest framträdande "inredningsdetaljen" hemma hos oss, och sonen ser besök på biblioteket som ett självklart nöje


Svar på tråden Låta barnen lära sig läsa/räkna tidigt