• vinter­blomma
    Äldre 27 Mar 21:53
    34568 visningar
    18 svar
    18
    34568

    Hur kan man "bli av med" någon som är fastanställd?

    Anonym skrev 2011-03-27 21:43:26 följande:
    Ja. Det gjorde det också. 
    Flera anställda hade slutat. Samtliga övriga anställda var på väg att säga upp sig p.g.a. denna personen. Det hade kommit in nytt folk. Som sen också hade sagt upp sig p.g.a. denna personen.
     
    Såg att Bimsan kommit med de saker som gäller rent lagligt. Kolla på dom och se om något stämmer in. Det är som många skrivit väldigt svårt att säga upp någon som är fast anställd.

    Några frågor helt utan inbördes ordning:
    Fråga ett- hur kommer det sig att du ställer frågan här på FL? Om du är arbetsgivare borde du höra till någon arbetsgivarorganisation inom din bransch. Ring dit för råd om vad du kan eller inte kan göra. Att säga upp någon utan giltiga skäl kan bli väldigt dyrt.

    Fråga två - har ni räknat på vad ni tycker är rimligt att erbjuda personen om ni ska köpa ut denne?

    Fråga tre - har någon i ledning, chef eller liknande försökt prata med personen? Om någon har dåliga säljsiffror, borde inte en försäljningschef eller liknande diskutera resultat och sätta upp mål?  Den negativa attityden kan komma från att personen inte trivs och därför gör ett dåligt jobb. Har någon försökt stötta ur ett jobbperspektiv?
  • vinter­blomma
    Äldre 28 Mar 19:28
    #18

    Vi hade ett liknade problem på mitt jobb för ett par år sen. En anställd gjorde inte den h*n skulle men gnällde konstant över att h*n inte fick styra arbetet som h*n själv ville. Närmsta chef hade många samtal med personen om vilka arbetsuppgifter som gällde och sen gick personen och sysslade med nått annat som passade bättre. När chefen sen återkopplade och sa att det inte var fritt val med arbetsuppgifter, arbetsbeskrivningen gäller kom det anklagelser om att det var personlig riktat mot bara den här personen. Till sist var det alltid två personer med i samtalen så det fanns vittnen till vad som sagt och inte sagts.

    Till sist fick vi nog, men som i TS fall så fanns det ingen laglig grund för uppsägning. Oss kostade det 4 månadslöner så sa personen upp sig själv. Givetvis tog h*n hjälp av facket och det säger jag inget om, man vill inte förhandla på egen hand.

    Min poäng med det här är att TS vänner bör se till att chefen har minst ett par allvarliga samtal med personen om det inte redan skett. Faktum är att i vårt fall fattade personen vad som var på gång på grund av samtalen och sökte nytt arbete. Det underlättar enormt om personen har något att gå vidare till. Man slipper en hel del diskussion då. (sen hade man kunnat tycka att h*n kunde ha tagit sina arbetsuppgifter på allvar men det var tydligen inget alternativ)

Svar på tråden Hur kan man "bli av med" någon som är fastanställd?