• Anonym (ts)
    Äldre 28 Mar 12:20
    21391 visningar
    59 svar
    59
    21391

    Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?

    Jag är bara så rädd att grannarna ska ta illa upp om jag frågar om jag får spruta vatten på dem. Vi har inte bott här i ett år ens så vi vill inte bli några tjurskallar för de andra i området. Jo visst kan man se det positiva i att det blir mindre råttor och möss, men samtidigt vill jag inte ha några döda djur på min altan..


    Men jag ska testa att ha med mig en sprayflaska med vatten när vi är ute!  TackGlad

  • Anonym (ts)
    Äldre 28 Mar 20:51
    #55
    Anonym skrev 2011-03-28 16:27:49 följande:
    har samma problem här.. ja o min granne är sååå förbannade!!
    det är massa katter som springer runt hela tiden.. och dom förstör för oss..
    det står att vårat område ska vara ett barnområde, men man kan ju knappt njuta ute med barnen..
    det är kattskit i sandlådorna..
    katterna lägger sig i barnvagnarna som står på våra platser.. och vi har dom inte ute ofta, men ibland kan det vara så att vi inte hinner ta in dom direkt..
    vi anser dock att våra barn ska kunna sova i deras vagnar ute.. men nejdå.. då hoppar katterna upp på dom!!
    dom kissar på våra trappor..
    dom bajsar i rabatterna.. lägger sig i möblerna.. ska jag verkligen behöva ta in mina dynor så fort som jag bara ska in på tex toa?

    Här om dage traska en katt rakt in i mitt hem.. tur att hunden var instängd, annars hade katten inte funnits.. min hund hatar ute katter (uppvuxen med två katter som hon älska,men jag fick göra mig av med pga mitt barn).
    livsfarligt.. vad hade hänt om min dotter låg på golvet tex?? vem hade ansvarat för min förstörda lägenhet?
    och jag gick bara uteifån och la min dotter i sovrummet, och den sprang in direkt,..
    Jag sa till ägaren efter att jag hållt koll på vart katten var mest, för märkt var den inte.. får se om han fattar att hålla ordning på sin katt nu!!

    Jag kan inte vädra, jag kan inte ha dörrar öppna, min hund kan inte vara på min uteplats, min dotter kan inte sova i sin vagn, vi kan inte leka i sandlådorna...ska det vara så???

    Är de lika okej om jag släpper min hund lös, att hon får kissa i andras vagnar, bajsa i rabatter o sandlådor, gå in i andras hus?? neeee de e inte okej!!!!!!!

    har pratat med hyresföreningen som inget gör.. men jag kämpar! skrev mail till dom idag att dom måste lösa det! men hmm,.. har inga förhoppningar alls... vad gör man??

    Det där med sandlådan på lekplatsen känner jag igen. Katterna ser det som sin kattlåda. Det sitter skyddsnät på men katterna rent utav sätter sig PÅ skyddsnätet och bajsar ändå. Riktigt vidrigt. Det är sällan vi är här ute och leker på gården. Då går vi hellre en bit bort till någon lekplats där barnen kan leka utan att man ska behöva leka i bland kattbajs!! Och där tycker jag banne mig man ska hålla koll på sin katt och lära den att gå på kattlådan i sitt hem. Hundägaren ska ju plocka upp hundens bajs, varför inte kattägaren?

    Och det där med att dem smiter in känner jag också igen. I vintras fick vi gå och hämta kattens ägare så han fick hämta sin katt under våran säng. Och jag är hyperallergisk mot katter. Nej jag tänker allt följa era råd nu. Tänker börja med vatten. Det står en sprayflaska med hårdaste sprutet redo vid altandörren!

  • Anonym (ts)
    Äldre 28 Mar 20:55
    #56
    Mandarin skrev 2011-03-28 18:53:59 följande:
    Det är ju jätte bra att de tar mössen. 
    Jo visst är det så. Men vill jag att andras katter släpar döda djur på min altan? Nej tack.
Svar på tråden Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?