Inlägg från: Anonym (Kattägare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kattägare)

    Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?

    Nightmare skrev 2011-03-28 15:04:23 följande:
    Då är man helt enkelt ingen lämplig djurägare. Antigen håller man ordning på sin katt eller så kanske man ska nöja sig med dammråttor.

    Praktiskt är att ha katten under uppsikt och inte låta den springa vind för våg. Praktiskt är att inte släppa ut katten fritt i tätbebyggda områden. det finns koppel också. Fria fantasier om hur du löser problemet med just din katt får du stå för själv.
    Varför är du så otrevlig och kort i tonen för? Har inte sett någon bemöta dig på det sättet.
    Nu handlade inte tråden om allergiker, men visst har väl de också ett ansvar för sina sjukdomar lika väl som någon med diabetes har.
    Bor själv på landet och hit flyttade en allergiker/astmatiker och skulle omedelbart ha en namninsamling för att få hennes nyblivna granne (det var alltså allergikern som var ny) att inse att den inte kunde ha kvar sina hästar. Det kunde hon fetglömma, inte en enda namnunderskrift fick hon.
    Var varken hästägarens eller någon annans problem att hon och hennes sjukdomar flyttat till landet. Ibland kanske man helt enkelt ska bo i lägenhet mitt i city
  • Anonym (Kattägare)
    Nightmare skrev 2011-03-28 15:28:59 följande:
    För att du ska ha något att hänga upp dig på!

    Jaha, vad anser du är ett lämpligt ansvar för kattallergi då? Ett jävligt lämpligt ansvar är att kattägaren håller koll på sin katt. Ett annat kan vara att den allergiske äter sina tabletter som kanske inte alltid fungerar. 

    Nu råkar det vara så att jag och mina sjukdomar bor i tätbebyggt område så då får kattägarna bara rätta sig efter lagen tillskillnad från din granne. I en lägenhet mitt i city bor jag till och med.
    Den allergiske ska helt klart ta sin medicin, och borde göra det i första hand. Vilken av mina grannar var det som inte rättade sig efter lagen? Hästägaren eller den med den idiotska namninsamlingen? Var det den första så finns det faktiskt ingen lag som tvingar en att göra sig av med t.ex hästar för att någon är allergisk.

    Namninsamlingsgrannen hade i sitt specifika fall helt klart ett ansvar att INTE flytta ut på landet om hon inte kan hantera hur det är här. Vi har djur, både hästar, kor, hundar och katter på landsbygden.

    Ska man verkligen hårddra det så är det faktiskt bara allergiker som är ansvariga för sina sjukdomar. Sorry, men din ton väcker verkligen ingen sympati
  • Anonym (Kattägare)
    Anonym (hata katter) skrev 2011-03-28 15:42:25 följande:
    Vi har samma problem här med katterna.

    I sommar kommer vi prata med grannarna EN gång, sen kommer vi köra med vattenslangen.
    Fungerar inte det kommer vi fånga in katten och lämna in den för avlivning då den inte är märkt.
    Kan tillägga att våran dotter är väldigt pälsdjurallergiker och får svåra astmaanfall av katter.

    Men jag skiter i om jag har ägarnas tillstånd att spruta ner deras katter eller skrämma katterna.
    Skulle katten lägga sig i vagnen eller gå nära dottern skulle ja mycke väl kunna sparka eller slänga iväg katten framför ägaren till katten.

    Kattägaren har ansvar för katten att den inte ska störa andra
    Är du vrickad?
Svar på tråden Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?