• Nightm­are
    Äldre 28 Mar 14:50
    21327 visningar
    59 svar
    59
    21327

    Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?

    Lilium skrev 2011-03-28 14:40:25 följande:
    Av ren nyfikenhet undrar jag hur man håller ordning på en utekatt.
    Man läser lagen som behandlar det här med katter och sedan gör man sin egen lösningen som passar sin katt bäst eftersom man som kattägare har en hel massa skyldigheter. Svårare än så är det inte, men man behöver vilja och sunt förnuft.

    Ts- vatten eller citrusfrukter funkar oftast på inte allt för korkade katter. Skit i vad grannarna tycker, är grannarna ute så ropa på dem att komma och hämta sin lilla älskling.
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 14:53
    #16
    Ulrika80 skrev 2011-03-28 14:50:16 följande:
    Jag har katter som ibland får gå ut och ena hankatten har bestämt sig för att hans nya sovplats är på grannens dörrmatta. Han vill inget ont men dörrmattan är nog skön och grannen uppskattar det inte. Grannen tog upp det med oss så vi ska testa en sån här som vi tänkte köpa till grannen
    www.motavack.se/product_info.php?cPath=1&prod...

    Vi vill gärna att våra fyrtassade hårbollar ska kunna få vara ute ibland och strosa fritt och jag tror många håller med om att en söt katt inte gör sån stor skada. Bättre att man pratar med berörda parter, grannar och annat och försöker lösa det än att gå runt och tjura över problemet. Jag hade heller inte velat ha min tomt som kattlåda men hade hellre löst det med de hjälpmedel som finns än att tvinga grannarna hålla sina katter inomhus. Ett annat effektivt förslag mot andras katter är att ha hund - jag har tre *s*
    Så du menar att jag blir mindre allergisk för att katten är söt? Shysst logik, katter gör visst skada och det får man som ägare bara ta och inse.
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 15:04
    #20
    Lilium skrev 2011-03-28 14:59:43 följande:
    Jag ville nu ha lite förslag på hur man rent praktiskt kan gå till väga. Av ren erfarenhet brukar katter gärna göra som de själva behagar oavsett vad ägaren eller Svea rikes lag säger.
    Då är man helt enkelt ingen lämplig djurägare. Antigen håller man ordning på sin katt eller så kanske man ska nöja sig med dammråttor.

    Praktiskt är att ha katten under uppsikt och inte låta den springa vind för våg. Praktiskt är att inte släppa ut katten fritt i tätbebyggda områden. det finns koppel också. Fria fantasier om hur du löser problemet med just din katt får du stå för själv.
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 15:11
    #23
    Ulrika80 skrev 2011-03-28 15:07:07 följande:
    Nightmare - Men tråden handlade väl inte om allergiska personer? Det finns lösspringande katter nästan överallt så är man så allergisk att man inte klarar av att en katt springer över tomten så har man nog mer problem än bara grannens katt.  Lite löjligt inlägg av dig men visst...allergi och påträngande katt, ingen bra deal. Sen kan man ju alltid, som jag skrev, ta upp det med berörda personer och speciellt om man är dödligt allergisk.

    Eller skaffa hund, och är man allergisk mot det får man väl skaffa en giraff... Det brukar finnas lösningar på de flesta problemen som inte betyder att ett djur aldrig ska kunna få strosa ute. Sen kanske det handlar om att man inte gillar katter. Det förstår jag. Jag hatar fåglar. Även mot dem funkar det med katt, hund eller giraff.
    Ja jag tycker också att jag är jättelöjlig som inte kan vistas på min uteplats när grannarnas katter har varit där. skit löjlig faktiskt, ja menar att det är MIN uteplats spelar ju inte så stor roll alls faktiskt huvudsaken är ju att grannars katter får ligga på min altan och njuta av solen.

    vad har hunden och giraffen med era problem att hålla era katter under uppsikt? det är löjligt att ens dra upp det. enligt lag så är man som djurägare skyldig att ha sina djur under uppsikt oavsett hur söta dem än är.
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 15:28
    #29
    Anonym (Kattägare) skrev 2011-03-28 15:23:51 följande:
    Varför är du så otrevlig och kort i tonen för? Har inte sett någon bemöta dig på det sättet.
    Nu handlade inte tråden om allergiker, men visst har väl de också ett ansvar för sina sjukdomar lika väl som någon med diabetes har.
    Bor själv på landet och hit flyttade en allergiker/astmatiker och skulle omedelbart ha en namninsamling för att få hennes nyblivna granne (det var alltså allergikern som var ny) att inse att den inte kunde ha kvar sina hästar. Det kunde hon fetglömma, inte en enda namnunderskrift fick hon.
    Var varken hästägarens eller någon annans problem att hon och hennes sjukdomar flyttat till landet. Ibland kanske man helt enkelt ska bo i lägenhet mitt i city
    För att du ska ha något att hänga upp dig på!

    Jaha, vad anser du är ett lämpligt ansvar för kattallergi då? Ett jävligt lämpligt ansvar är att kattägaren håller koll på sin katt. Ett annat kan vara att den allergiske äter sina tabletter som kanske inte alltid fungerar. 

    Nu råkar det vara så att jag och mina sjukdomar bor i tätbebyggt område så då får kattägarna bara rätta sig efter lagen tillskillnad från din granne. I en lägenhet mitt i city bor jag till och med.
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 15:31
    #30
    Ulrika80 skrev 2011-03-28 15:26:54 följande:
     Och absolut bättre mediciner till er allergiker så ni också kan njuta av fyrtassade hårbollar om de råkar komma och hälsa på :)
    Hur tänkte du nu? Ska allergiker och andra som inte har valt att ha husdjur uppskatta och njuta av att vissa djurägare inte klarar av sitt ansvar?
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 15:54
    #44
    Anonym (Kattägare) skrev 2011-03-28 15:47:46 följande:
    Den allergiske ska helt klart ta sin medicin, och borde göra det i första hand. Vilken av mina grannar var det som inte rättade sig efter lagen? Hästägaren eller den med den idiotska namninsamlingen? Var det den första så finns det faktiskt ingen lag som tvingar en att göra sig av med t.ex hästar för att någon är allergisk.

    Namninsamlingsgrannen hade i sitt specifika fall helt klart ett ansvar att INTE flytta ut på landet om hon inte kan hantera hur det är här. Vi har djur, både hästar, kor, hundar och katter på landsbygden.

    Ska man verkligen hårddra det så är det faktiskt bara allergiker som är ansvariga för sina sjukdomar. Sorry, men din ton väcker verkligen ingen sympati
    Jag har inte bett om din sympati så den kan du gott behålla för dig själv.

    Nej, tyvärr man ska inte behöva medicineras i sitt eget hem pågrund av att man har urbotat korkade grannar. Nej, i sitt eget hem ska man som allergiker kunna styra över ansvaret. Dvs i mitt hem förekommer inga katter eftersom det är MITT hem och således jag som bestämmer. Så flyttar du in som min granne och börjar rasta din katt i min trädgård är det endast ditt ansvar att se till att din katt håller sig ur min trädgård och av min altan.

    Sedan har jag inte heller påvisat någon lag ang dina grannar och hästarna. Men om vi ska ta tillbaka dig till rätt spår, så finns det lagar om hur man ska ha sina djur i tätbebyggt område och lagar som behandlar just katters lösspringande.  Sedan spelar det ingenroll vilket sorts djur man har om man inte klarar av att följa lagen.
  • Nightm­are
    Äldre 28 Mar 15:58
    #46
    Ulrika80 skrev 2011-03-28 15:47:24 följande:
    Nightmare - Jag kan tycka att hundar ska vara kopplade men att katter i samhällen där man har egen tomt ska kunna få gå ute ibland. Viktigast är att prata med folket som har allergiframkallande djur på villovägar, ouppfostrade barn eller underliga ljud för sig som du tycker inkräktar på ditt space. Ibland är man hemmablind men det brukar finnas lösningar på det mesta bara man öppnar munnen och säger något.
    Du gjorde en tankevurpa det var det jag påpekade.

    Idagens läge har mina grannar lärt sig att deras djur inte är välkomna hos mig och ser således efter dem. Vad du tycker är inte samma sak som lagen. Självklart får djuren vara ute, men då får matte och husse skärpa sig och hålla koll. Svårare än så är det inte, jag säger inte heller att man inte ska prata med sina grannar men allt för många kattägare verkar ha fått för sig att alla älskar deras lilla djur. du skrev själv att en söt katt inte gör någon större skada. Det är ganska illa som djur ägare att tänka så!
Svar på tråden Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?