• TessaS

    Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?

    Ulrika80 skrev 2011-03-28 14:50:16 följande:
    Jag har katter som ibland får gå ut och ena hankatten har bestämt sig för att hans nya sovplats är på grannens dörrmatta. Han vill inget ont men dörrmattan är nog skön och grannen uppskattar det inte. Grannen tog upp det med oss så vi ska testa en sån här som vi tänkte köpa till grannen
    www.motavack.se/product_info.php?cPath=1&prod...

    Vi vill gärna att våra fyrtassade hårbollar ska kunna få vara ute ibland och strosa fritt och jag tror många håller med om att en söt katt inte gör sån stor skada. Bättre att man pratar med berörda parter, grannar och annat och försöker lösa det än att gå runt och tjura över problemet. Jag hade heller inte velat ha min tomt som kattlåda men hade hellre löst det med de hjälpmedel som finns än att tvinga grannarna hålla sina katter inomhus. Ett annat effektivt förslag mot andras katter är att ha hund - jag har tre *s*

    Söt katt eller inte, så nyser jag skallen av mig om de har legat och gottat sig i våra utemöbler... Hade det problemet när vi bodde i hus i stan. Katten pinkade ner vår ytterdörr också så det gick inte andas när solen stod på.
    (vid ett tillfälle när vi hade hund så fick vi skäll för att hunden gav grannens katt hjärtproblem när han jagade bort den från vår tomt... det spännande logik det... )

    Men jag gillar din inställning. Ni har tänkt köpa en grej till grannen för att de ska slippa er katt. Det hade jag uppskattat från våra fd grannar!

  • TessaS
    Lilium skrev 2011-03-28 14:59:43 följande:
    Jag ville nu ha lite förslag på hur man rent praktiskt kan gå till väga. Av ren erfarenhet brukar katter gärna göra som de själva behagar oavsett vad ägaren eller Svea rikes lag säger.
    Men man har väl inte något slags frikort från Sveriges lag bara för att man har katt? Om man skaffar katt, så tar man reda på vad och hur man behöver göra, och gör det, precis som vilken djurägare som helst.
  • TessaS
    Ulrika80 skrev 2011-03-28 15:26:54 följande:
    TessaS - Katten gav dig snuva och er hund gav katten hjärtproblem - öga för öga, tand för tand *s* Men kattkiss är illa, sånt ska man ta upp med grannarna, också om de hårar ner så man inte kan använda sina möbler. Fine om de strosar förbi, vilar någon gång, men att ta över någons uteplats är fel. Egentligen skulle du bett grannen köpa nya grejor till dig. Hade du varit jävlig hade du klättrat över till dem och kissat i deras möbler men det kanske hade varit lite väl *skratt*

    Vi hade en hund som förvillade sig in i vårt inglasade uterum i helgen. Inte en enda gång tänkte jag jävla hund, idiotägare utan tog ett koppel och tog med hunden ut och letade upp deras ägare. Och det är nog lite mer sånt vi behöver i landet, inte så mycket hat. Och absolut bättre mediciner till er allergiker så ni också kan njuta av fyrtassade hårbollar om de råkar komma och hälsa på :)
    Fast jag gillar inte katter så jag lär inte njuta av en påhälsande katt ändå. Hade hellre sett att katten inte kom in till oss alls.
    Sen hade jag kunnat köpa resonemanget om jag brutit mig in hos grannen och fått snuva när jag gnodde ansiktet i deras soffa...
    Hunden hade jag många år innan vi råkade ut för katten som pinkade på dörren och sov i våra utemöbler. Vi hittade aldrig ägaren till den katten så vi fick försöka lösa det med att spruta vatten eller kasta nåt efter den...
  • TessaS
    Lilium skrev 2011-03-28 15:38:35 följande:
    Jag menade följande; Katter skiter i Sveriges lag och sin ägare. Vilket gör det svårt att kontrollera dem i och med att de är helt ointresserade av vad man vill att de ska göra. Så länge det nu inte involverar mat, vill säga.
    Ingenting om frikort från lagen eller något sådant.
    Min hund jag hade för några år sedan sket också i Sveriges lag om jag gav henne tillfälle, men det är ingen ursäkt. Antingen så tar man ansvar som djurägare eller inte. Vet man inte hur, så läser man på. Kan man inte, så skaffar man inte djur.
    Jag har vänner som haft katt och som lyckas lösa det där, så det är ju inte omöjligt om man bara vill.
  • TessaS
    Lilium skrev 2011-03-28 15:57:31 följande:
    Det enda jag egentligen efterfrågade i den här tråden var metoder att kontrollera sin katt. Hurvida det är med ultraljud runt tomten, vattenslang eller vad det kan tänkas vara. Alla djurägare ska ta ansvar för sina djur, detta är självklart. Men du kan inte jämföra katter och hundar, de är fullständigt olika. En hund lyder dig om du tränar den rätt, men en katt lär ju var åtskilligt svårare att få bukt med.
    Det är det enda jag säger. Att en katt är svår att kontrollera. Inte omöjlig, men svår.
    Även om katten är svåruppfostrad och skiter i Sveriges lag, så kan inte du som ägare skita i det. Och det spelar ingen roll om du har katt, hund eller orm. Så jo, det går att jämföra katter och hundar ur ett ansvarsperspektiv.
Svar på tråden Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?