• Anonym
    Äldre 28 Mar 12:07
    21376 visningar
    59 svar
    59
    21376

    Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?

    Nu är jag trött på dem. Våra grannar får gärna ha katter, det handlar inte om det. Men dem korsar våran uteplats jämt och de sitter på våra fönsterbläck. Dem leker döda-lekar med små stackars musar utanför oss och de går över altanen med döda råttor i munnen. Jag tycker inte alls det känns trevligt. 

    Vänner har tipsat mig om att hälla vatten över dem men kan man verkligen med det när deras ägare kanske ser? Och har man rätt att säga till om sånt här när man bor i radhus? 

  • Svar på tråden Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?
  • Äldre 28 Mar 15:32
    #31
    Lilium skrev 2011-03-28 14:59:43 följande:
    Jag ville nu ha lite förslag på hur man rent praktiskt kan gå till väga. Av ren erfarenhet brukar katter gärna göra som de själva behagar oavsett vad ägaren eller Svea rikes lag säger.
    Men man har väl inte något slags frikort från Sveriges lag bara för att man har katt? Om man skaffar katt, så tar man reda på vad och hur man behöver göra, och gör det, precis som vilken djurägare som helst.
  • Anonym
    Äldre 28 Mar 15:35
    #32
    Lilium skrev 2011-03-28 14:59:43 följande:
    Jag ville nu ha lite förslag på hur man rent praktiskt kan gå till väga. Av ren erfarenhet brukar katter gärna göra som de själva behagar oavsett vad ägaren eller Svea rikes lag säger.
    Det går självklart inte, alltså ska man inte ha utekatter i en miljö där de stör grannar genom att det hamnar allergiframkallande ämnen på deras verandor och bajs i deras sandlådor.
  • Äldre 28 Mar 15:37
    #33
    Ulrika80 skrev 2011-03-28 15:26:54 följande:
    TessaS - Katten gav dig snuva och er hund gav katten hjärtproblem - öga för öga, tand för tand *s* Men kattkiss är illa, sånt ska man ta upp med grannarna, också om de hårar ner så man inte kan använda sina möbler. Fine om de strosar förbi, vilar någon gång, men att ta över någons uteplats är fel. Egentligen skulle du bett grannen köpa nya grejor till dig. Hade du varit jävlig hade du klättrat över till dem och kissat i deras möbler men det kanske hade varit lite väl *skratt*

    Vi hade en hund som förvillade sig in i vårt inglasade uterum i helgen. Inte en enda gång tänkte jag jävla hund, idiotägare utan tog ett koppel och tog med hunden ut och letade upp deras ägare. Och det är nog lite mer sånt vi behöver i landet, inte så mycket hat. Och absolut bättre mediciner till er allergiker så ni också kan njuta av fyrtassade hårbollar om de råkar komma och hälsa på :)
    Fast jag gillar inte katter så jag lär inte njuta av en påhälsande katt ändå. Hade hellre sett att katten inte kom in till oss alls.
    Sen hade jag kunnat köpa resonemanget om jag brutit mig in hos grannen och fått snuva när jag gnodde ansiktet i deras soffa...
    Hunden hade jag många år innan vi råkade ut för katten som pinkade på dörren och sov i våra utemöbler. Vi hittade aldrig ägaren till den katten så vi fick försöka lösa det med att spruta vatten eller kasta nåt efter den...
  • Anonym
    Äldre 28 Mar 15:37
    #34

    Vi har en familj här i huset (flerfamiljshus) som har en utekatt som ofta sitter på nedersta planet i trapphuset, innanför entrén, och väntar på sin ägare. Jag är kattallergiker och inte helt säker på att det är så bra att katten strövar fritt i trapphuset. Funderar på att säga åt honom att det inte är ok, för det är det faktiskt inte.

  • Äldre 28 Mar 15:38
    #35
    TessaS skrev 2011-03-28 15:32:51 följande:
    Men man har väl inte något slags frikort från Sveriges lag bara för att man har katt? Om man skaffar katt, så tar man reda på vad och hur man behöver göra, och gör det, precis som vilken djurägare som helst.
    Jag menade följande; Katter skiter i Sveriges lag och sin ägare. Vilket gör det svårt att kontrollera dem i och med att de är helt ointresserade av vad man vill att de ska göra. Så länge det nu inte involverar mat, vill säga.
    Ingenting om frikort från lagen eller något sådant.
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
  • Anonym (hata katter­)
    Äldre 28 Mar 15:42
    #36

    Vi har samma problem här med katterna.

    Dom går och bajsar i våran rabatt så det STINKER kattskit i hela huset om vi har öppet.
    Dom går in och vi öppnar fönster och dörrar och går genast fram till dottern eller hoppar upp i hennes vagn när hon är ute.
    När vi hade hund kunde även katterna komma in på tomten och anfalla hunden.

    I sommar kommer vi prata med grannarna EN gång, sen kommer vi köra med vattenslangen.
    Fungerar inte det kommer vi fånga in katten och lämna in den för avlivning då den inte är märkt.
    Kan tillägga att våran dotter är väldigt pälsdjurallergiker och får svåra astmaanfall av katter.

    Men jag skiter i om jag har ägarnas tillstånd att spruta ner deras katter eller skrämma katterna.
    Skulle katten lägga sig i vagnen eller gå nära dottern skulle ja mycke väl kunna sparka eller slänga iväg katten framför ägaren till katten.

    Kattägaren har ansvar för katten att den inte ska störa andra

  • Äldre 28 Mar 15:46
    #37
    Lilium skrev 2011-03-28 15:38:35 följande:
    Jag menade följande; Katter skiter i Sveriges lag och sin ägare. Vilket gör det svårt att kontrollera dem i och med att de är helt ointresserade av vad man vill att de ska göra. Så länge det nu inte involverar mat, vill säga.
    Ingenting om frikort från lagen eller något sådant.
    Min hund jag hade för några år sedan sket också i Sveriges lag om jag gav henne tillfälle, men det är ingen ursäkt. Antingen så tar man ansvar som djurägare eller inte. Vet man inte hur, så läser man på. Kan man inte, så skaffar man inte djur.
    Jag har vänner som haft katt och som lyckas lösa det där, så det är ju inte omöjligt om man bara vill.
  • Anonym (håll ordnin­g)
    Äldre 28 Mar 15:47
    #38
    Sessan4 skrev 2011-03-28 15:15:13 följande:
    Ta en vattenspruta och spreja en stråle på dem, det gör ingen skada men då markerar ni att de inte är välkomna.
    Jag kan fortfarande inte förstå hur det kan vara de icke kattägande grannarnas ansvar.

    Skall de som inte vill ha katter på sin uteplats behöva sitta ute som prickskyttar medan djurägaren i godan ro sitter hemma utan bekymmer?

    Jag har fått i tur och ordning, en dörrmatta nedkissad, en nyanlagd gräsmatta totalförstörd och en blomsterrabatt nedbajsad med lös diarré.
  • Ulrika­80
    Äldre 28 Mar 15:47
    #39
    Nightmare - Jag kan tycka att hundar ska vara kopplade men att katter i samhällen där man har egen tomt ska kunna få gå ute ibland. Viktigast är att prata med folket som har allergiframkallande djur på villovägar, ouppfostrade barn eller underliga ljud för sig som du tycker inkräktar på ditt space. Ibland är man hemmablind men det brukar finnas lösningar på det mesta bara man öppnar munnen och säger något.

  • Anonym (Kattä­gare)
    Äldre 28 Mar 15:47
    #40
    Nightmare skrev 2011-03-28 15:28:59 följande:
    För att du ska ha något att hänga upp dig på!

    Jaha, vad anser du är ett lämpligt ansvar för kattallergi då? Ett jävligt lämpligt ansvar är att kattägaren håller koll på sin katt. Ett annat kan vara att den allergiske äter sina tabletter som kanske inte alltid fungerar. 

    Nu råkar det vara så att jag och mina sjukdomar bor i tätbebyggt område så då får kattägarna bara rätta sig efter lagen tillskillnad från din granne. I en lägenhet mitt i city bor jag till och med.
    Den allergiske ska helt klart ta sin medicin, och borde göra det i första hand. Vilken av mina grannar var det som inte rättade sig efter lagen? Hästägaren eller den med den idiotska namninsamlingen? Var det den första så finns det faktiskt ingen lag som tvingar en att göra sig av med t.ex hästar för att någon är allergisk.

    Namninsamlingsgrannen hade i sitt specifika fall helt klart ett ansvar att INTE flytta ut på landet om hon inte kan hantera hur det är här. Vi har djur, både hästar, kor, hundar och katter på landsbygden.

    Ska man verkligen hårddra det så är det faktiskt bara allergiker som är ansvariga för sina sjukdomar. Sorry, men din ton väcker verkligen ingen sympati
Svar på tråden Hur får jag bort grannarnas katter från min uteplats?