• Stars

    Överföring från Swedbank till nordea personkonto?

    Jag försöker göra en överföring från mitt Swedbankkonto till ett vanligt Nordea personkonto men min internetbank hävdar att kontonumret är ogiltigt. Kontonumret är tiosiffrigt. Jag har mailat Swedbank och frågat vad jag skall ta mig till men det kan ta upp till 24 timmar innan svar och det är brådskande och jag vågar inte ringa för jag har telefonskräck.

    Jag har testat att kryssa i "personkonto" så man inte kan fylla i något clearing alls och att fylla i det tiosiffriga kontonumret. Jag har testat att lägga ett bindestreck eller mellanslag eller punkt eller komma mellan sex första och fyra sista siffrorna. Det fungerar inte heller.

    Jag har även testat att kryssa i "bankkonto" och lägga de fyra första siffrorna som clearing. Jag har även testat att lägga de fem första som clearing. Ingetdera fungerar.

    Jag har även testat att fylla i det tiosiffriga kontonumret som kontonummer och fylla i clearing 3300 som skall fungera som clearing för personkonton. Inte heller detta fungerar.

    Jag har dessutom testat att lägga till "19" före kontonummer eftersom kontonummer är ett personnummer. Inte heller detta fungerar.

    Jag vet absolut inte vad jag skall ta mig till. Är det någon som har erfarenhet av denna typ av överföringar och kan ge någon form av tips? Jag känner mig helt lost och överföringen behöver göras IDAG. Jag förstår inte varför Swedbank anser att kontonumret är ogiltigt för ett personkonto för det är ju ett personnummer! Finns det någon här som kan hjälpa?

  • Svar på tråden Överföring från Swedbank till nordea personkonto?
  • Baloo81

    Jag gjorde en sån överföring igår och jag hade inga problem. Jag tog personkonto. Man behöver inte fylla i clear nr. Jag skrev 6 siffror och sen binderstreck och sen dom sista 4. Jag skrev namnet på personen och sen var det klart.

  • Stars

    Men som jag skriver så har jag redan testat det och det fungerade inte.

  • VildVittra

    lägg till nollor efter clearingnr en efter en tills det går


    Nicholas 11 juli -04, Isabella 9 april -10, Mini BF 18 aug 2011
  • Kimban
    Stars skrev 2011-03-31 12:03:01 följande:
    Jag hittar ingen inforuta. :( Jag hittar hjälp-knappen men det står ingenting om det. :(
    nä gick in och kollade. hm... har du rätt peronkonto nr? kankse där det felar? för det verkade ju som om att man skulle klicka "perosnkonto" och bara fylla i.
  • virre85

    Är det säkert att det är ett person nummer? Många har haft problem när de ska skicka till mig för att det tror att det är ett personnummer.
    Jag har 4013 som clering sen följt av 7 siffror


    (¯`°?.¸ ღ♥Elias 071103 & Elin 100108♥ღ ¸.?°´¯)
  • Pappa G

    Jag har gjort den typen av överföring du beskriver utan problem.

    Helt hundra på att du har rätt kontonummer?
    Ibland är ju sista siffran en "kontrollsiffra", och är inte alla siffror rätt så går det inte..

  • Stars

    Nej, jag är inte HELT hundra men det är sexsiffrigt och inget clearing medföljde och jag är SÅ stressad och jag vet inte alls vad jag skall göra. :( Men jag har testat alla möjliga sätt och ingenting vill fungera. :-S

  • virre85

    men är inte vanliga kontonr 11 siffror och person 10?
    Då måste det ju fattas siffror


    (¯`°?.¸ ღ♥Elias 071103 & Elin 100108♥ღ ¸.?°´¯)
  • Pappa G
    Men hallå....

    Sitter du och försöker föra över dina pengar till ett konto som du inte vet stämmer??????
Svar på tråden Överföring från Swedbank till nordea personkonto?