• AnnieS

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Hej
    Låter intressant, även om jag tror mig vara färdig i IVFsnurren (med två fantastiskt fina resultat Skrattande). Jag frågade en del kring om immunförsvaret kunde vara ett problem till läkarna när vi gjorde vår utredning. De sa att sådana samband kände de inte till. Jag har dock hela tiden ansett att det är mitt immunförsvar som ställt till det för oss. Tycker det hela låter intressant, skriv gärna mer och berätta!

    Vad är immunterapi och hur går det till?

  • AnnieS

    Ska du testa utomlands eller hur har du tänkt gå till väga?

    Det finns tydligen hur mycket forskning som helst inom detta område, synd att inte Sverige hänger på.

    Jag funderade mycket kring immunförsvaret tidigare, Jag ville inte riktigt acceptera att inte fanns någon anledning till att vi aldrig blev gravida. Någonstans läste jag om överaktivt immunförsvar och tog som sagt upp det med läkarna. Jag tänkte tanken eftersom jag ytterst sällan blir sjuk. Det hänger kanske inte alls ihop, men intressant att läsa att det finns mycket studierinom området.

  • AnnieS

    LullyHill: Intressant, jag är glutenintolerant. Har lyckats få två barn på två IVFbehandlingar, ett misslyckat FET, så där har jag ju verkligen haft det bra. JAg och en kompis till mig har prtat mycket om oddsen för en graviditet skulle öka om man åkte på en infektion under tiden. Tanken skulle vara att immunförsvaret skulle arbeta med detta istället för att angripa embryet. Vet dock inte om det funkar på det viset - är långt i från läkare.
    Följer tråden och ser vad som händer för dig. Vi har inga fler behandlingar inplanerade. Jag skulle kunna tänka mig ett barn till, mannen är dock skeptisk. Vi är dock överens om att det inte blir fler IVFbehandlingar.

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.