• tummenupp

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Lully Hill skrev 2011-03-31 16:35:19 följande:
    Ja, jag har tänkt gå utomlands. Immunbehandlingen måste bli utomlands. Finns inte i Sverige. Någon enstaka doktor skriver ut kortison men det verkar inte vara seriöst. Antingen Grekland som jag har kontakt med (Life Clinic) eller London. Man skall välja en klinik som har kontakt med klinikeran i USA. Där pågår forskningen.
    Jag är lite sur på Life Clinic för det är svårt att få kontakt med dem och de hör inte av sig heller. Kan ta flera dagar innan de återkommer. Har blivit lite fundersam kring det. Hur skall det gå om man startar en behandling och behöver få kontakt med dem. Annars så hjälper de till med IVF och äggdontion också.
    Jag har nu hittat en klinik i London som gör immunbehandling. Har mailat dem mina testresultat. Får se vad de säger.

    IVFen blir nog i Danmark om inte London kan hjälpa till med det också. Du vet jag är så gammal. 44 år men har bra värden för min ålder. Det spelar ingen roll, ingen klinik i Sverige vill göra IVFen på mig. En gynläkare som jag hade kontakt med sa att klinikerna inte vill förstöra sin statistik, därför är de restriktiva med äldre patienter. Jag vet inte om det stämmer men kanske ligger det nått i det.

    Intressant det där du säger att du aldrig är sjuk. Samma för mig! Däremot är jag känslig i huden, blossar på kinderna o halsen lätt, har orolig mage ibland och lite sånt. Det är tecken på att immunförsvaret är överaktivt. Likaså personer med celiaki (glutenintolerans) och andra allergier kan ha infertilitet som beror på immunförvaret.

    (Säg till om du vill veta mer hur du gör testerna för att få reda på om du har problemet)

    Blev du gravid tillslut och lyckades? Vad är din story? 
    hej!

    Mitt inlägg kommer kanske i fel fas för dig i o m du verkar ha bestämt vad du ska göra härnäst men ändå:
    får jag fråga om du har provat att gå till någon duktig som jobbar med traditionel kinesisk medicin och beskrivit dina symptom som du gjorde här? (de skulle nog bl a kolla upp ditt s k Njur-Qi)
    Jag är väldigt övertygad om att de skulle kunna hjälpa dig på ett naturligt sätt. Absolut värd ett försök!
  • tummenupp
    Lully Hill skrev 2011-03-31 17:23:27 följande:
    Hej Tummenupp!
    Tack för tipset!
    Jag har testat både akupunktur och zonterapi. Massor med behandlingar men det hjälpte inte.  Njur-Qi har jag nog inte kollat. Hur gör man det? Hon som jag gick till för akupunktur var utbildad i Kinesisk Medicin, spec på infertilitet. (Birkakliniken).
    Jag mådde jättebra under behandlingarna och en tid därefter så något hände i kroppen, men någon bebis bidde det inte. Jag höll på i flera år men gav upp till slut.

    Det här med immunförvaret känns helt rätt, som att bitarna fallit på plats. För första gången kan en doktor via testresultat peka på avvikelser för mig, och också förklara på ett medicinskt hur dessa avvikelser påverkar en graviditet.
    Bra att veta att du provat på! Då förstår jag att du måste leta vidare och det du skriver låter rätt inressant. Jag håller tummarna att det går vägen.
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.