• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Jag vill bara önska alla i denna grupp stort lycka till och delge vad jag nyligen fått lära!Jag önskar jag hade vetat detta när jag var yngre! 
     
    Jag har ändå kämpat länge, blev gravid första gången när jag slutade med ppiller för 10 år sedan. Pang-bom!  Oj så lätt det gick! Men så fick jag missfall i v 12.
    Efter det har jag under 10 års tid aldrig testat positivt!  5 IVFer och massor av FET av toppen ägg i frysen samt två eggdonation. Detta har varit "oförklarligt" för svenska doktorer men jag har känt att något är fel i min kropp. Nej, det är bara äggen även om de ser fina ut. Kämpa på sade doktorerna.

    Har nyligen lärt mig om immunologiska problem. Något som man jobbar mycket med i USA. Jag är ett klassiskt fall, tillsammans med de som fått barn en gång men sedan så går det inte, eller de har ägg som inte fäster eller massa missfall och inte ens blivit gravida med eggdontion.
     Kroppens immunförsvar känner igen en annan människas celler normalt taggar immunförsvaret ned och accepterar embryot. Men om immunförsvaret är för aggresivt och inte taggar ned så dödar det varje embryo. Detta är mycket färsk forskning (ca 7år) och är ännu inte accepterat i Sverige. Tecken på aggresivt immunförsvar är IBS, nässelutslag, ledproblem, stela fingrar o leder på morgonen och liknande symptom som underfunktion av sköldkörteln. Det finns fler.

    Jag åkte till Grekland och fick mina immunologiska problem konstaterade. Har man dessa problem så kan man behandlas med immunreglerande medel och därigenom "stödja" graviditeten. I USA är lyckande granden ca 80% av de som testas och behandlas. Kvinnor med upprepade misslyckade IVFer. 

    Googla om Dr Beer kliniken i USA, de har en bra hemsida.. Finns kliniker i USA, England och Grekland.  Jag önskar jag visste detta när jag var yngre och fortfarande hade goda chanser! Därför vill jag berätta för alla om det kan ge någon enda lite nya möjligheter!

    Nu vill jag ju prova IVF och eggdontion med samtidig immunterapi och kämpar alltså för det, även om timmen är sen för mig!

    Hör av er ni som vill veta mer!

    Kram och lycka till ni alla hjältinnor där ute!
    Ger man upp så blir det definitivt inga barn gjorda

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:34
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:48
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.
  • Lully Hill

    Jag bara undrar om alla ni som säger att ni haft graviditetskänningar någon gång varit gravida på riktigt? Så att ni vet vad det innebär och inte blandar ihop detta med PMS och liknande? De flesta kvinnor, dock inte alla, som är gravida kan svara på detta. Många säger att de kände det redan innan mensen skulle ha kommit. Och ja det finns forskning på området! Googla, läs p å och köp boken!! Jag tänker inte redogöra för allt här. Denna tråd är till för att ge hopp till de som är oförklarligt barnlösa kanske hitta ett svar och en lösning. Sedan är det upp till var och en att söka vidare för att se om detta kan vara orsaken i ens eget fall. Som jag redogjort tidigare så är forskningen väldigt ung men lovade. 80 procent av patienterna har blivit hjälpta från att ha varit hopplösa fall! vill man ge sig in på ett nytt område krävs tyvärr tid, engagemang och pengar. Tråkigt men sant!

  • Zinfandel

    Jessica: Såklart finns det massor med forskning på området, det är långt ifrån en nyhet. Klart man kan göra nåt i det! Det krävs dock en hel del arbete...

    Sen tror jag att de flesta som haft mens i 30 år märker skillnad på PMS-känningar mot andra dagar i cykeln samt andra känningar. Ja, jag tror att många vet när de är gravida, inte att förväxla med symptom. Och ja, för alla oss som gjort misslyckade IVF så har ett liv startats som tyvärr avslutas av nån anledning därinne och det har säkerligen hänt naturligt ockå. Jag tar fertile nu men för tidigt att säga och det botar dessvärre inte immunologiska problem. Men tankens kraft gör att jag ändå vill testa haha!! Glad

  • Lully Hill

    Fertile xx skall förbättra fertiliteten och har inget med immunproblemen att göra. Jag tar också Fertile xx för att förbättra fertiliteten pga min ålder. Har blivid ordinerad den av min doktor.

  • jessica1979

    Jag har varit gravid och jag vet således att jag inte kände ngt annorlunda den månaden än ngn annan. Vet ni hur många trådar det finns här på familjeliv som handlar om symptom och folk som hoppas varje månad och hur många av alla dessa som hoppas och tror att de är gravida som sedan får sin mens och det är inte bara de som aldrig varit gravida som gör det. Har du en lista med tidiga graviditetssymptom så kan du pricka av iaf majoriteten som tecken på mens också. Men nog om detta

    Den där boken Lully Hill verkade jättespännande, har kollat bakåt i tråden men inte hittat vad den hette, skulle du vilja dela med dig igen?

  • Zinfandel
    jessica1979 skrev 2011-08-11 07:02:45 följande:
    Jag har varit gravid och jag vet således att jag inte kände ngt annorlunda den månaden än ngn annan. Vet ni hur många trådar det finns här på familjeliv som handlar om symptom och folk som hoppas varje månad och hur många av alla dessa som hoppas och tror att de är gravida som sedan får sin mens och det är inte bara de som aldrig varit gravida som gör det. Har du en lista med tidiga graviditetssymptom så kan du pricka av iaf majoriteten som tecken på mens också. Men nog om detta

    Den där boken Lully Hill verkade jättespännande, har kollat bakåt i tråden men inte hittat vad den hette, skulle du vilja dela med dig igen?
    Jo, vet det, som sagt, det var inte det tråden handlade om (rubriken!), förlåt för detta tydligen känsliga ämne Flört Ja tack, nog om det!!

    Is Your Body Babyfriendly 
    www.adlibris.com/se/product.aspx

    Fertile XX
    www.nativeremedies.com/products/fertile-xx-promote-regular-ovulation-cycles.html
  • Lully Hill
    Den lilla M skrev 2011-08-10 23:36:50 följande:
    vad är fertile xx?
    Fertile XX är ett naturpreparat som tydligen skall förbättra fertiliteten. Jag ahr kolla och den innehåller munkpeppar, silverax och jag har för mig någon slags ginseng. (Är på jobbet och har inte flaskan här) Munkpeppar och silverax finns som bekant i Femicur och Remiferm (tror jag det heter) som används vid PMS och Klimakteriesymptom.

    Jag vet inte dess effekt, men när jag frågade min Athendoktor vad jag själv kunde göra ordinerade han:
    Fertile xx, mycket Omega 3 för att lugna immunförsvaret, och folsyra.

    Här och även tidigare (vad gäller graviditetssymptom bla ) påstår jag inte att det är så, eller att medlen funkar. Jag delar här bara med mig av mina erfarenheter och vidarebefordrar bara vad doktor har sagt till mig!
    Syftet är att hjälpa till och  vidarebefordra det jag fått höra i min kontakt med Lifeclinic eftersom det är så svårt att få hjälp i Sverige, och sedan får var och en bilda sin egen uppfattning!
    Jag hoppas att detta uppskattas och kan hjälpa några i alla fall.

    /Lully
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-08-11 10:27:10 följande:
    Lully: vad innebär "mycket" Omega 3?
    Jag vet inte riktigt men jag tar två kapslar nu, av Omega 3 Forte från Apoteket. Tidigare köpte jag Lipolar Balans K2 som jag tyckte var mycket mycket bättre! Där tog jag dubbla dosen.
    Jag har ibland ont lite här och där, ljumskarna bla, som blev bättre tyckte jag. Även magen blev bättre. Kände mig allmänt piggare och jag tappade inte så mycket hår.

    Med Omega 3 Forte känner jag ingen skillnad så jag tänker byta till Lipolar igen.

    Viktigt attt det inte är Fiskleverolja utan Fiskolja. Leveroljan innehåller mycket A-vitamin och det är inte bra för ev foster. Sen försöker jag äta mycket fet fisk. Dock inte odlad lax som är starkt inflammationsskapande i kroppen, dvs triggar immunförsvaret pga av fodret som de är uppfödda på.  Det skall vara vildlax men det går ju inte att köpa så det blir ingen lax, däremot makrill, tonfisk, och alla nötter, utom jordnötter som innehåller omega 6 (inte bra), och Avokado.  
  • Hjärtefröjd

    Hm, jag har läst tvärt om att odlad lax är bra för fertilitetet eftersom den innehåller astaxanthin från fodret. Är detta alltså helt fel?

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.