• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Jag vill bara önska alla i denna grupp stort lycka till och delge vad jag nyligen fått lära!Jag önskar jag hade vetat detta när jag var yngre! 
     
    Jag har ändå kämpat länge, blev gravid första gången när jag slutade med ppiller för 10 år sedan. Pang-bom!  Oj så lätt det gick! Men så fick jag missfall i v 12.
    Efter det har jag under 10 års tid aldrig testat positivt!  5 IVFer och massor av FET av toppen ägg i frysen samt två eggdonation. Detta har varit "oförklarligt" för svenska doktorer men jag har känt att något är fel i min kropp. Nej, det är bara äggen även om de ser fina ut. Kämpa på sade doktorerna.

    Har nyligen lärt mig om immunologiska problem. Något som man jobbar mycket med i USA. Jag är ett klassiskt fall, tillsammans med de som fått barn en gång men sedan så går det inte, eller de har ägg som inte fäster eller massa missfall och inte ens blivit gravida med eggdontion.
     Kroppens immunförsvar känner igen en annan människas celler normalt taggar immunförsvaret ned och accepterar embryot. Men om immunförsvaret är för aggresivt och inte taggar ned så dödar det varje embryo. Detta är mycket färsk forskning (ca 7år) och är ännu inte accepterat i Sverige. Tecken på aggresivt immunförsvar är IBS, nässelutslag, ledproblem, stela fingrar o leder på morgonen och liknande symptom som underfunktion av sköldkörteln. Det finns fler.

    Jag åkte till Grekland och fick mina immunologiska problem konstaterade. Har man dessa problem så kan man behandlas med immunreglerande medel och därigenom "stödja" graviditeten. I USA är lyckande granden ca 80% av de som testas och behandlas. Kvinnor med upprepade misslyckade IVFer. 

    Googla om Dr Beer kliniken i USA, de har en bra hemsida.. Finns kliniker i USA, England och Grekland.  Jag önskar jag visste detta när jag var yngre och fortfarande hade goda chanser! Därför vill jag berätta för alla om det kan ge någon enda lite nya möjligheter!

    Nu vill jag ju prova IVF och eggdontion med samtidig immunterapi och kämpar alltså för det, även om timmen är sen för mig!

    Hör av er ni som vill veta mer!

    Kram och lycka till ni alla hjältinnor där ute!
    Ger man upp så blir det definitivt inga barn gjorda

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:34
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:48
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.
  • Zinfandel

    Vid liknande problem sätts olika TNF-hämnare in, tex Enbrel, Humira osv. Man bör då göra ett försök inom 6 mån eftersom det sedan försvinner ur kroppen. Ja, det står tom på att man inte ska bli gravid under tiden men om man inte kan bli gravid utan?! Vi som får detta i fertilitetssammanhang får även kortison

  • Zinfandel

    Ok, det kapades.... Och Fragmin. Det finns fler läkare än Dr D i Aten som framför allt har fler behandlingsalternativ för oss 'svåra fall'. Jag föreslår att du kontaktar några olika och bokar telefonkonsultation och sen låter magkänsla, erbjudande

  • Ceo

    JoR110618: jag har inte så mkt erfarenhet kring detta mer än det att vi tog upp frågan kring immunförsvaret efter ett misslyckat Ivf försök då vi skulle sätta in ett fryst ägg som vi lyckats spara. Han sa på en gång att han inte trodde att det berodde på mitt immunförsvar, men det skadade inte att sätta in blodförtunnande, Trombyl. Vet inte heller om det berodde på det men jag blev gravid. Nu när jag går på specmv så tyckte dom inte alls det var konstigt att jag åt detta för det var tydligen vanligt hos Ivfpatienter. Så det är tydligen jätte olika beroende på vem man hamnat hos. Sen att mensen kan bli sen när man börjar försöka på allvar och att man får gravidsymtom är inte alls ovanligt för det kan vara våran starka vilja som spelar kroppen att spratt. Så var det för oss. Vi försökte tre år innan vi fick vårt första Ivf försök. Under den tiden höll vi på att vi galen...

  • JoR110618

    Tack för svaren Zinfandel och Ceo!

    Enligt "min" gynekolog, som sa att jag antagligen inte kan bli gravid utan Enbrel, så är rekommendationerna att man inte ska bli gravid med TNF-hämmare bara för att man inte har gjort några studier på det än. Om jag inte minns helt fel så är ju också Enbrel och Humira utvecklade av amerikanska läkemedelsföretag och de är väl generellt lite mer försiktiga. Men som han uttryckte det "det är ju bara lite antikroppar och ingenting som potentiellt kan skada ett foster" och det känner jag mig trygg med även fast det står något annat i FASS.

    Efter att ha bytt hudläkare fick jag även veta att man på hud på KS i extrema fall faktiskt sättet in Enbrel eller Humira i slutet på graviditeten. Det gäller alltså de kvinnor som blir så akut sämre i sin psoriasis under graviditeten att de måste vara inneliggande, och att man där inte har sett några biverkningar hos barnen, så att man får TNF-hämmare för att kunna bli gravid är knappast en risk för barnet i slutändan. :)

    Men tack för era svar! Jag ska kolla in länken och så återkommer jag antagligen om jag har några fler frågor eller funderingar. Måste bara säga att det var informationen på familjeliv i div trådar om just det här ämnet som faktiskt fick mig att stå på mig om att jag skulle få ta Enbrel tills graviditet. Så tack vare kunskapen som faktiskt finns på det här forumet så känns det som att jag/vi faktiskt har kommit en bra bit på vägen istället för att bara gå och vänta! :)

  • Mikki

    Zinfandel: skulle man kunna säga att kroppen reagerar som vid en allergisk reaktion mot embryot? Är det samma kemiska reaktion som sätter igång så att säga?

  • cff

    Dr Gorgy i London skrev ut neupogen till mig, att ta efter ET. Jag har nu läst i en studie att det fördubblade graviditetsprocenten (från 20% till 40%) för kvinnor med "repeated implantation failure". Är det någon här som har testat neupogen och fick ni i så fall några biverkningar och vad blev resultatet?

  • Zinfandel
    cff skrev 2013-06-07 20:45:36 följande:
    Dr Gorgy i London skrev ut neupogen till mig, att ta efter ET. Jag har nu läst i en studie att det fördubblade graviditetsprocenten (från 20% till 40%) för kvinnor med "repeated implantation failure". Är det någon här som har testat neupogen och fick ni i så fall några biverkningar och vad blev resultatet?
    Börjar om nån vecka eller så.
  • Zinfandel
    Mikki skrev 2013-06-04 13:05:13 följande:
    Zinfandel: skulle man kunna säga att kroppen reagerar som vid en allergisk reaktion mot embryot? Är det samma kemiska reaktion som sätter igång så att säga?
    Ja exakt så! Bort bort med den okända cellen!
  • cff

    Är det någon som testat positivt på olika tester för kronisk borrelia - och samtidigt fått utslag på de reproduktionsimmunologiska testerna?

    Jag har fått provsvar på tester för borrelia och co-infektioner som t.ex. visar att jag har extremt låga nivåer av CD57. På mina Chicagotester låg jag högt på CD19 och CD19+CD5+ (plus Tnf-alfa).

    Jag vet inte om dessa saker hänger ihop - men när jag nu börjar ta immunosupprimerande läkemedel före fertiliteten undrar jag om detta kommer att försämra min "borrelia-hälsa". 

    Det vore intressant att veta om någon av er andra har funderat över samma sak.   

  • Mikki

    Ni som ätit prednisolon, har ni märkt av viktökning? Jag tog en kur i somras på 10mg som jag trappade ner rätt länge. Slutade helt men fortsätter gå upp i vikt ändå? Har nu gått upp 6 kg sen innan sommarn. Har alltid haft supersvårt att lägga på mig vikt, varit kraftigt underviktig i princip hela livet. Helt ofrivilligt ska jag säga så är ju glad för dessa kilon men det är bara så konstigt...

  • Virvla

    @Mikki: Jag känner igen mig i det du skriver. Har alltid haft svårt att gå upp i vikt, men efter senaste årets kortisonkurer så har jag lagt på mig några extra kilon. Jag har för mig att kortison gör att man samlar på sig mer vätska (under tiden man äter en kur). Kortison stimulerar också aptiten så kanske vänjer man sig vid att äta mer under kuren...

  • Cathy

    Mikki; ja, vissa går upp när de tar kortison men för min egen del har jag inte märkt nåt. Det är ganska individuellt.

    Mikki och Virvla; ni kanske vill komma över till Aten tråden där vi är många fler som diskuterar immunmedicinering (efter besök i Aten eller inplanerat besök dit).
     
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m63072249.html

  • Jenso

    Hejsan, Jag håller på att förbereda mig för vårt andra icsi försök. Jag bor i London så när vi bytte klinik så gjorde vi nk cell Assay (som skickades till Chicago ). Igår fick jag brev från läkaren att mina nka 50:1 är 35.7% och de helst ska vara under 15. Jag ska behandlas med intralipid och steroider. Vad jag undrar är om man bara kan ha ett aggressivt immunförsvar utan anledning eller om det finns en orsak till det? Nån som vet om detta gör det istortsett omöjligt att lyckas naturligt?

  • aylak

    Jenso: Min läkare, dr D i Aten, menar att man kan födas med ett immunförsvar som lätt överreagerar och att olika saker kan kicka igång överreaktionen. Han vill att vi ska försöka "naturligt" med Intralipid-behandling i ett år innan vi provar ivf igen. Så ja om man "bara" har ett överaktivt immunförsvar så kan man lyckas naturligt.  Har ännu inte fått svaren på mina Chicagoprover och ingen fullständig behandlingsplan än. Kommer över till Atentråden istället, där finns det många, mer kloka, gummor än mig!

  • Cathy

    Jenso; som aylak säger så kan man födas med ett immunförsvar som lätt överreagerar och olika saker kan trigga det t ex stress som i sig kan höja nk cellerna. Man kan ha en autoimmun sjukdom som man inte har direkt symptom av. Om du tror på de fertilitetsläkare som sysslar med immunmedicin och dina nk celler fortsatt kommer att ligga högt då skulle jag säga att det kan bli svårt för dig att lyckas utan immunmedicinering. Kom över till Aten tråden!
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m63072249.html

  • nowtomorrowtoday2016
    cff skrev 2013-06-13 21:39:17 följande:

    Är det någon som testat positivt på olika tester för kronisk borrelia - och samtidigt fått utslag på de reproduktionsimmunologiska testerna?

    Jag har fått provsvar på tester för borrelia och co-infektioner som t.ex. visar att jag har extremt låga nivåer av CD57. På mina Chicagotester låg jag högt på CD19 och CD19+CD5+ (plus Tnf-alfa).

    Jag vet inte om dessa saker hänger ihop - men när jag nu börjar ta immunosupprimerande läkemedel före fertiliteten undrar jag om detta kommer att försämra min "borrelia-hälsa". 

    Det vore intressant att veta om någon av er andra har funderat över samma sak.   


    Hur gick det för dig? Kände du av att din borrelia "blossade upp" av behandlingen? Jag har borrelia symptom samt provresultat som visat tidigare borrelia men ingen aktiv enligt svenska läkare. Nu försökt bli gravid i ett år och börjat misstänka immun problem (aldrig sjuk, alltid ledvärk, allergier, eksem, IBS m.m) Funderar på att kolla vidare och ta prover etc. men har inte riktigt kunnat släppa tanken på borrelia så blev nyfiken när jag såg ditt inlägg. Hoppas allt gick bra för dig!
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.