• Äldre 31 Mar 14:00
    247354 visningar
    1910 svar
    1910
    247354

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Jag vill bara önska alla i denna grupp stort lycka till och delge vad jag nyligen fått lära!Jag önskar jag hade vetat detta när jag var yngre! 
     
    Jag har ändå kämpat länge, blev gravid första gången när jag slutade med ppiller för 10 år sedan. Pang-bom!  Oj så lätt det gick! Men så fick jag missfall i v 12.
    Efter det har jag under 10 års tid aldrig testat positivt!  5 IVFer och massor av FET av toppen ägg i frysen samt två eggdonation. Detta har varit "oförklarligt" för svenska doktorer men jag har känt att något är fel i min kropp. Nej, det är bara äggen även om de ser fina ut. Kämpa på sade doktorerna.

    Har nyligen lärt mig om immunologiska problem. Något som man jobbar mycket med i USA. Jag är ett klassiskt fall, tillsammans med de som fått barn en gång men sedan så går det inte, eller de har ägg som inte fäster eller massa missfall och inte ens blivit gravida med eggdontion.
     Kroppens immunförsvar känner igen en annan människas celler normalt taggar immunförsvaret ned och accepterar embryot. Men om immunförsvaret är för aggresivt och inte taggar ned så dödar det varje embryo. Detta är mycket färsk forskning (ca 7år) och är ännu inte accepterat i Sverige. Tecken på aggresivt immunförsvar är IBS, nässelutslag, ledproblem, stela fingrar o leder på morgonen och liknande symptom som underfunktion av sköldkörteln. Det finns fler.

    Jag åkte till Grekland och fick mina immunologiska problem konstaterade. Har man dessa problem så kan man behandlas med immunreglerande medel och därigenom "stödja" graviditeten. I USA är lyckande granden ca 80% av de som testas och behandlas. Kvinnor med upprepade misslyckade IVFer. 

    Googla om Dr Beer kliniken i USA, de har en bra hemsida.. Finns kliniker i USA, England och Grekland.  Jag önskar jag visste detta när jag var yngre och fortfarande hade goda chanser! Därför vill jag berätta för alla om det kan ge någon enda lite nya möjligheter!

    Nu vill jag ju prova IVF och eggdontion med samtidig immunterapi och kämpar alltså för det, även om timmen är sen för mig!

    Hör av er ni som vill veta mer!

    Kram och lycka till ni alla hjältinnor där ute!
    Ger man upp så blir det definitivt inga barn gjorda

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:34
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:48
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.
  • Äldre 9 Apr 14:40
    #21

    Gud så intressant!!!

  • Äldre 30 Jul 02:29
    #22

    Lully hill, hur har det gått? jag hänger i samma forum som Bling, är lite nyfiken ;)

  • Äldre 30 Jul 10:09
    #23

    Vad glad jag blev att Avalie drog igång denna tråden igen! Ja Lully Hill, hur gick det? Jag är under utredning nu men A Beer Clinic är snart mycket aktuell...

  • Äldre 30 Jul 16:19
    #24

    heheheeh hej  zinfandel!
    Jo det är mkt intressant detta med immunologi, JAg har gjort det mesta man kan i immunväg, men mitt sista ivf blev hur konstig som helst, överstimulerad plockad på 14 ägg varav endast 2 blev bra. Så jag tror att man definitivt inte ska göra ivf i vilken cykel som helst.
    Vi ska i alla fall iväg till Serum i Athen för en hysteroscopi så snart vi får tiden. Ska tydligen vara väldigt bra då man kan ha ärrvävnad inne i livmodern mm.

    Zinfandel, vad har du för diagnos ev beh?

  • Äldre 30 Jul 18:24
    #25

    Avalie: underfunktion sköldkörtel & lätt psoriasis, inte väldigt allvarligt alltså men tillräckligt. Mina värden är perfekta. Just nu har vi gått igenom alla andra potentiella faktorer och gjort en vaginalutredning, kör hela uteslutningsmetoden Flört Jag har tagit Levaxin, Prednisolon & Trombyl ett tag. Nu funderar vi på att vända oss till CFC i CPH istället och eventuellt även A Beer. Däremot tycker jag att det är lite för dåliga resultat på alla som ger sig på LIT/Ivig så jag vet inte riktigt om det är värt det..?!

    Varför gör du inte hysteroskopi i Sverige? 

  • nicole­1
    Äldre 30 Jul 19:31
    #26

    Hej alla,
    Jag blir gravid hela tiden men ....missfall (6ggr). Nu tror att jag är gravid igen även om jag har inte testat. Min Gyn sa till mig att jag skulle prova trombyl. Vad tycker ni ?

  • Äldre 30 Jul 19:45
    #27

    ja trombyl samt ev fragmin och prednisolon från plus borde du ta, har ni gjort en mf utredning?

  • Äldre 30 Jul 19:47
    #28

    tydligen så kan hysteron som görs här vs athen inte jämföras. den i athen är mkt mer omfattande. samt de hittar oftRE avvikelser där läkarna i sverige inte ser ngt.

  • Äldre 30 Jul 21:44
    #29
    Avalie skrev 2011-07-30 19:47:49 följande:
    tydligen så kan hysteron som görs här vs athen inte jämföras. den i athen är mkt mer omfattande. samt de hittar oftRE avvikelser där läkarna i sverige inte ser ngt.
    Jaha, som vanligt då..... Skrikandes

    Vad är det du har för immunologisk åkomma? Vad har du gjort för behandlingar?
  • Äldre 30 Jul 21:52
    #30

    Nicole: oj vad roligt att du trots allt har så lätt för att bli gravid, det sporrar mig som är några år yngre!! Ja, ta Trombyl med detsamma Glad

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.