• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Jag vill bara önska alla i denna grupp stort lycka till och delge vad jag nyligen fått lära!Jag önskar jag hade vetat detta när jag var yngre! 
     
    Jag har ändå kämpat länge, blev gravid första gången när jag slutade med ppiller för 10 år sedan. Pang-bom!  Oj så lätt det gick! Men så fick jag missfall i v 12.
    Efter det har jag under 10 års tid aldrig testat positivt!  5 IVFer och massor av FET av toppen ägg i frysen samt två eggdonation. Detta har varit "oförklarligt" för svenska doktorer men jag har känt att något är fel i min kropp. Nej, det är bara äggen även om de ser fina ut. Kämpa på sade doktorerna.

    Har nyligen lärt mig om immunologiska problem. Något som man jobbar mycket med i USA. Jag är ett klassiskt fall, tillsammans med de som fått barn en gång men sedan så går det inte, eller de har ägg som inte fäster eller massa missfall och inte ens blivit gravida med eggdontion.
     Kroppens immunförsvar känner igen en annan människas celler normalt taggar immunförsvaret ned och accepterar embryot. Men om immunförsvaret är för aggresivt och inte taggar ned så dödar det varje embryo. Detta är mycket färsk forskning (ca 7år) och är ännu inte accepterat i Sverige. Tecken på aggresivt immunförsvar är IBS, nässelutslag, ledproblem, stela fingrar o leder på morgonen och liknande symptom som underfunktion av sköldkörteln. Det finns fler.

    Jag åkte till Grekland och fick mina immunologiska problem konstaterade. Har man dessa problem så kan man behandlas med immunreglerande medel och därigenom "stödja" graviditeten. I USA är lyckande granden ca 80% av de som testas och behandlas. Kvinnor med upprepade misslyckade IVFer. 

    Googla om Dr Beer kliniken i USA, de har en bra hemsida.. Finns kliniker i USA, England och Grekland.  Jag önskar jag visste detta när jag var yngre och fortfarande hade goda chanser! Därför vill jag berätta för alla om det kan ge någon enda lite nya möjligheter!

    Nu vill jag ju prova IVF och eggdontion med samtidig immunterapi och kämpar alltså för det, även om timmen är sen för mig!

    Hör av er ni som vill veta mer!

    Kram och lycka till ni alla hjältinnor där ute!
    Ger man upp så blir det definitivt inga barn gjorda

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:34
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:48
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.
  • Zinfandel
    Hoppfull10 skrev 2011-08-03 14:22:29 följande:
    Hej Zinfandel!
    Känner igen det där med högeffektivt immunförsvar. Jag har visserligen blivit gravid, men vad hjälper det när det resulterat i missfall vareviga gång. Jag blir heller aldrig sjuk (eller nästan aldrig ska jag väl säga, det brukar vara många många år emellan), det var därför jag ville ha och fick prednisolon. Vissa anser att prednisolon är bra vid upprepade missfall, då det kan bero på överaktivt immunförsvar. Vid sista inseminationen i Sverige när jag för första gången använde prednisolon blev jag tyvärr inte gravid. Då jag kände att jag inte hade tid att göra ytterligare inseminationer eller IVF (och riskera fler missfall) p.g.a ålder gjorde jag äggdonation i Riga, men jag är övertygad att prednisolonet gjorde nytta då jag denna gång är gravid i v.30Solig
    Har man överaktivt immunförsvar så brukar inte ÄD heller hjälpa eftersom 100% av embryot då är okänt för kroppen. Så antagligen beror det på annat, kanske dina ägg eller matchningen. Vilken dos Pred tog du?
  • Zinfandel
    Den lilla M skrev 2011-08-03 20:46:49 följande:
    hej på er.. en mycket intressant sida!
    har själv haft 4st missfall men läkarna hittar inga fel på varken mig eller min partner. Skulle tycka det vore toppen om jag kunde få en länk till kliniken i grekland, usa och london! Har nämligen länge misstänkt att jag kanske har ett förstarkt imunförsvar då jag sällan blir sjuk. Även om alla på kontoret får halsont/influensan osv så förblir jag alltid frisk!
    Läs gärna The Intertility Cure eller Is your Body Babyfriendly. Här är en av länkarna:
    http://www.repro-med.net/repro-med-site2/
  • Lully Hill

    Hej alla!
    Är på resande fot och har svårt att ta fram länkar via mobilen men googla på Alan Beer clinic och på reproductive immunology. Där hittar ni bra info inledningsvis. All info som finns är på engelska. I detta ämne gäller det att själv vara mycket aktiv för du får INGEN hjälp från Sverige!! Är ni intresserade så tycker jag ni skall köpa boken "Is your body baby friendly?" på nätet! Det är jättebra och ger bra info om de olika immunologiska problem som finns, behandlingar etc. Det finns ett fåtal kliniker som praktiserar detta för detta är mycket nytt, ca 7 år. Banbrytare är Alan Beer i USA som också skrivit boken och är tyvärr numera avliden. Min klinik heter Life clinic i Athen och finns på nätet, så har du Fertility Academy med Dr Gorgy i London. Har du kontakt med en bra gynekolog i Sverige kan de hjälpa till med några inledande prover men sedan finns ett antal viktiga prover som skickas till lab i USA och som verkligen konstaterar vilka immunproblem som finns. Det finns olika immunproblem. Jag har ett autoimmunproblem dvs överaktivt reaktivt immunförsvar, patientkategori tre tror jag. Sedan kan man ha antikroppar mot mannens spermier dvs man är "vaccinerad" mot dem mm mm. Allt beskrivs i boken! Tecken på mina immunproblem kan vara exempelvis gravid en gång och aldrig mer, många missfall, ägg som aldrig fastnar, stela leder särskilt fingrar på morgonen, IBS mage, eksem, blossande hud etc. Grejen är att ju fler IVF, ÄD du gör så blir det bara värre tills din kropp är som en rytande lejongrop som sliter embryona i stycken! Det är som att vaccineras gång på gång! Kroppen lär sig känna igen mannens främmande celler och dödar dem! Det normala är att kvinnans immunförsvar skall gå ner och acceptera dessa främmande celler men det sker inte hos alla. Beroende på problem finns olika immumbehandlingar, bla kortison och gammaglobeintransfusioner och behandling med mannens blod sk LIT.

    Intressant som jag läst bland immunologiska sjukdomar och mottagningar är att om du har en allvarlig konstaterad autoimmun sjukdom typ MS, SLE kan du få denna behandling i Sverige. Oftast har du behandlingen redan för att bli bättre från din sjukdom och får även stödjande behandling med kortison och Ivig vid graviditet. Det är dock inte reproduktionsläkarna som gör detta utan immunologerna som behandlar sina patienter för dessa sjukdomar och som gör för sina patienter också vid graviditet, rätta mig om jag har fel här.
    Hälsningar Lully

  • Hoppfull10
    Zinfandel skrev 2011-08-03 21:11:56 följande:
    Har man överaktivt immunförsvar så brukar inte ÄD heller hjälpa eftersom 100% av embryot då är okänt för kroppen. Så antagligen beror det på annat, kanske dina ägg eller matchningen. Vilken dos Pred tog du?
    Hej!
    Men det är väl därför dom oftast ger prednisolon utomlands för att det ska hjälpa vid överaktivt immunförsvar. Det var i alla fall därför jag bad att få det redan i Sverige. I Sverige tog jag 10mg/ daq, men blev tyvärr inte gravid den gången. I Riga fick jag ordinerat 5mg x 2 / dag.
  • Lully Hill

    Ja min Athen doktor har inte nämnt något om ÄD är sämre. Främmande celler som celler, 50 el 100 procent har kanske inte så stor betydelse bara du får behandling! Behandling med kortison får man ju också då man tagit emot donerade organ för att kroppen inte skall stöta bort dem, det är intressant i samanhanget äggdonation tycker jag. Intressant att veta att du fick prednisolon, tänkte just fråga dig om du fick det. Jag har skall också ta det vid min ÄD och hoppas mycket på det. Funderar nu om jag skall nöja mig med det eller åka ett antal gånger till Athen och få Intrlipid transfusioner. (samma effekt som gammaglobein men är växtbaserat och inte en blodprodukt som gamma är)
    /LH

  • Zinfandel
    Hoppfull10 skrev 2011-08-03 22:17:12 följande:
    Hej!
    Men det är väl därför dom oftast ger prednisolon utomlands för att det ska hjälpa vid överaktivt immunförsvar. Det var i alla fall därför jag bad att få det redan i Sverige. I Sverige tog jag 10mg/ daq, men blev tyvärr inte gravid den gången. I Riga fick jag ordinerat 5mg x 2 / dag.
    Härligt att höra att det lyckades med så låg dos Skrattande
  • Hoppfull10
    Zinfandel skrev 2011-08-03 22:38:03 följande:
    Härligt att höra att det lyckades med så låg dos Skrattande
    Hej!
    10 mg /dag är väl en ganska normal dos som såväl svenska som utländska läkare skriver ut vid upprepade missfall om jag har förstått det rätt.
  • Zinfandel
    Hoppfull10 skrev 2011-08-03 23:57:46 följande:
    Hej!
    10 mg /dag är väl en ganska normal dos som såväl svenska som utländska läkare skriver ut vid upprepade missfall om jag har förstått det rätt.
    Det är faktiskt en ganska låg dos som jag blir jätteglad över att höra! Jag har fått höra så många ggr här på FL att den lilla dosen (jag har tagit samma) är mer eller mindre meningslös men eftersom risken för fosterskador ökar med dosen så har jag inte vågat ta mer. Framförallt i UK verkar man glada för hästdoser och särskilt vid ÄD och flera MF. Det är verkligen inget ovanligt med 20-25 mg och en del tom 40 mg. Skönt att höra!
  • Lully Hill

    Hoppfull10!
    Hur länge har/ska du äta Prednisolon enl din ordination och när började du ta dem? Var det innan ET?
    /Lully

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.