Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

    Ons 13 apr 2011 08:04 Läst 12958 gånger Totalt 90 svar
    Anonym (lchf?­)
    Visa endast
    Ons 13 apr 2011 08:04

    har hållt på med lchf i nån månad nu.. har gått ner ca 2 kg bara och mår inte så bra. Trött ,irriterad,dålig koncentration, kramp i benen på nätterna osv... och nu läser man på olika ställen att dieten kan vara farlig!
    Har du blivit dålig /sjuk av dieten???

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Lör 16 apr 2011 02:26 #71

    Min sambo har kört lchf i 7 veckor nu och har tappat 10 kg ungefär, han har tappat mycket muskler då han tränar styrketräning men han har även tappat fett. Han mår superbra men har nu lagt till lite kolhydrater för att nå maximal muskeltillväxt. Han är inte intresserad av att bulka då han ser skitfet ut när han gör det (skrattar). Han är nöjd med en vanlig vältränad och tight kropp.

    Han har dock adhd och kan nog på grund utav det hålla humöret uppe. Lchfen gör att han blir lugnare och all överbliven energi som han vanligtvis lägger på stresstädning och utbrott gör han av med på jobb och andra vettiga sysslor.

    Min syster däremot klarar inte alls av dieten, hon mår lika dåligt som du Ts :(

    Att minska på halvfabrikat och onödigt socker som godis, läsk och annat skit, kombinerat med promenader och cardioträning bör räcka. Det ger en långsammare och mer hälsosam viktnedgång än vad lchf gör, och du riskerar inte att få problem med kolestrolvärdet på samma sätt. Minska även lite på kolhydraterna så ska du se att du mår bättre och ger ner i vikt i en lagom fart :)

  • Lör 16 apr 2011 06:42 #72

    Jag följde LCHF strikt i 6 veckor - kom väldigt snabbt in i ketos och luktade väldigt illa. Fuskade inte en en endaste gång - var inte ett dugg hungring mellan målen.
    Men efter någon vecka blev jag enormt håglöst och nästan deprimerad - efter 5 veckor började jag bli yr och svimfärdig.
    Efter 6 veckor skulle jag på tjänsteresa och när jag var på flygplatsen var jag så otroligt yr att jag inte kunde gå rakt. Det kändes som om jag gick på vågor och allting brusade runt omkring mig. Min kollega fick satt mig på en bänk och gick och köpte en ostmackka och en pucko till mig. Känslan efter att jag hade ätit - jag förstår att det måste ha varit "sugar-rush" var obeskrivbar. Det var som världen fick färg igen. Jag var lite yr några dagar efter jag slutade med LCHF men sedan gick det över.  Det kände som livet kom tillbaka till mig.

    Min man tror väldigt mycket på LCHF - han är inte överviktigt men åt ändå LCHF i över ett halvår. Min lugna, trygga och snälla man förvandlades sakta till en illa luktande elak människa. Min vanliga man är aldrig snäsig eller sur utan en snäll och positiv människa. Jag är helt övertygad om att det var LCHF som förvandlade honom - han började äta mera kolhydrater och lite bröd och genast blev han sig själv igen.

  • Lör 16 apr 2011 10:35 #73
    sötäpplet skrev 2011-04-15 22:10:21 följande:
    Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!

    Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?

    Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.
    Glöm heller inte alla kosntiga kemiska tillsatser som man slipper få i sig.
    Halvfabrikat, köpebröd, lightproduket, fettfria produkter osv. kryllar av olika E nr och kemiska tillsatser för att det ska kunna få samma färg och konsistens som naturligt lagad mat.
    Bra råvaror är dyra så varför tror folk att halvfabrikat osv är bra mat?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Lör 16 apr 2011 12:32 #74
    sötäpplet skrev 2011-04-15 22:10:21 följande:
    Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!

    Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?

    Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.
    Precis, för många räcker det att bara ta bort allt skit.
    Men en del som jag måste ta bort all annan stäkelse också, men det vägrar folk fatta.
    Dom tror att "jag kan äta kolhydrater då kan alla äta det".
  • Lör 16 apr 2011 14:09 #75
    sötäpplet skrev 2011-04-15 22:10:21 följande:
    Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!

    Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?

    Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.
    Du upprepar i princip det som de flesta dietister säger. För friska människor (som inte har särskilda skäl till att undvika just kolhydrater), är det inte kolhydrater i sig som är problemet, utan _för mycket_ kolhydrater och framför allt raffinerat socker!

    Att äta mycket av det du räknar upp att man ska undvika, ger även enorma kaloripåslag, så det hänger ihop.

    Min poäng är att LCHF och Kostcirkeln, inte behöver vara en motsättning. Alla behöver en så varierad kost som möjligt. Vissa måste dock utesluta vissa livsmedel, för annars blir de sjuka, eller klarar inte av att äta normalt.
     
  • Lör 16 apr 2011 14:11 #76
    Anonym (gi samma sak?) skrev 2011-04-13 08:06:16 följande:
    Jag äter inte lchf utan gi, men det är väl ungefär samma sak?

    Jag mår hur bra som helst och har väl gått ner 3,5 kg sen jag startade. Min mage brukar krångla i vanliga fall men nu mår den kanonbra!
    Sen nej, LCHF och GI är INTE samma sak. Dom är som natt och dag. Förutom kanske GI fas 1 som Ola L. kommit med nu men annars är dom två skilda världar.
  • Lör 16 apr 2011 14:12 #77
    yena89 skrev 2011-04-16 12:32:39 följande:
    Precis, för många räcker det att bara ta bort allt skit.
    Men en del som jag måste ta bort all annan stäkelse också, men det vägrar folk fatta.
    Dom tror att "jag kan äta kolhydrater då kan alla äta det".
    Jag förstår att det gör dig irriterad. Nästa gång kanske du kan svara:

    "Så för att jag dricker mjölk så kan alla göra det? För att jag tål gluten så gör alla det?"

    Det kan nämligen handla om okunnighet. De fattar inte att det i ditt fall handlar om en slags sockerkänslighet, eller att din mage inte klarar stärkelse bra (eller vad som nu sker), de tror att du bara är "lat"? Du kanske får förklara för dem från en annan vinkel. Eller bara skita i dem
  • Lör 16 apr 2011 14:13 #78
    hervor skrev 2011-04-16 14:09:36 följande:
    Du upprepar i princip det som de flesta dietister säger. För friska människor (som inte har särskilda skäl till att undvika just kolhydrater), är det inte kolhydrater i sig som är problemet, utan _för mycket_ kolhydrater och framför allt raffinerat socker!

    Att äta mycket av det du räknar upp att man ska undvika, ger även enorma kaloripåslag, så det hänger ihop.

    Min poäng är att LCHF och Kostcirkeln, inte behöver vara en motsättning. Alla behöver en så varierad kost som möjligt. Vissa måste dock utesluta vissa livsmedel, för annars blir de sjuka, eller klarar inte av att äta normalt.
    Problemet är bara att dietister säger man ska äta tallriksmodellen även om man är sjuk. Diabetiker ska äta så. Överviktiga ska äta så. Friska ska äta så. Problemet är att bara friska KAN äta tallriksmodellen. Men dietister tar inte ens reda på min kropp utan bara säger "TALLRIKSMODELLEN OCH MOTION" till alla dom möter.
  • Lör 16 apr 2011 14:16 #79
    hervor skrev 2011-04-16 14:12:57 följande:
    Jag förstår att det gör dig irriterad. Nästa gång kanske du kan svara:

    "Så för att jag dricker mjölk så kan alla göra det? För att jag tål gluten så gör alla det?"

    Det kan nämligen handla om okunnighet. De fattar inte att det i ditt fall handlar om en slags sockerkänslighet, eller att din mage inte klarar stärkelse bra (eller vad som nu sker), de tror att du bara är "lat"? Du kanske får förklara för dem från en annan vinkel. Eller bara skita i dem
    Precis haha. Det är lite som att säga till en alkoholist "ja men jag kan ju dricka ett glas vin om dagen inte dricker jag en hel flaska för det", samma korkade logik :P
    Ett anant problem är också att många bara ser bröd, pasta, ris mm som kolhydrater när det egentligen finns i frukt, mejerier och grönsaker också.

    Jag vet itne varför min kropp reagerar som den gör på kolhydrater, den bara gör det. Jag vet inte varför jag inte ens kan äta ett äpple utan att bli sötsugen. Visst äpple är nyttigt, men du kan inte ge en sockerberoende ett äpple, det går bara itne.

    Som du säger, mycket handlar om okunskap från den andra sidan :P
  • Lör 16 apr 2011 14:28 #80
    yena89 skrev 2011-04-16 14:13:03 följande:
    Problemet är bara att dietister säger man ska äta tallriksmodellen även om man är sjuk. Diabetiker ska äta så. Överviktiga ska äta så. Friska ska äta så. Problemet är att bara friska KAN äta tallriksmodellen. Men dietister tar inte ens reda på min kropp utan bara säger "TALLRIKSMODELLEN OCH MOTION" till alla dom möter.
    Ja, alltså, det är säkert så att många dietister är för enkelspåriga. Tyvärr. Jag menade mer att det Sötäpplet skrev, inte är något kontroversiellt - tvärtom. Socker och snabbmat är NO NO oavsett vilken övrig metod man använder. T om om man får äta "allt". För äter du för mycket skit, kommer du snabbt upp i för högt energi-intag men för lite näring!

    Trots detta, behöver kroppen socker. Och fett. Och kolhydrater. Osv. Men allt detta, får vi i oss i tillräckligt mängd av att äta de flesta naturliga råvaror som finns - vi behöver inte en massa tillsatser. Du skriver att vissa bör undvika kolhydrater så mycket det går och det stämmer säkert. Det gäller dock inte friska människor, men många äter fortfarande _för mycket_ socker och kolhydrater, så de bör dra ner! Och äta mer t ex protein och grönsaker (vilket många äter alldeles för lite av).
     
  • Lör 16 apr 2011 14:36 #81
    hervor skrev 2011-04-16 14:28:53 följande:
    Ja, alltså, det är säkert så att många dietister är för enkelspåriga. Tyvärr. Jag menade mer att det Sötäpplet skrev, inte är något kontroversiellt - tvärtom. Socker och snabbmat är NO NO oavsett vilken övrig metod man använder. T om om man får äta "allt". För äter du för mycket skit, kommer du snabbt upp i för högt energi-intag men för lite näring!

    Trots detta, behöver kroppen socker. Och fett. Och kolhydrater. Osv. Men allt detta, får vi i oss i tillräckligt mängd av att äta de flesta naturliga råvaror som finns - vi behöver inte en massa tillsatser. Du skriver att vissa bör undvika kolhydrater så mycket det går och det stämmer säkert. Det gäller dock inte friska människor, men många äter fortfarande _för mycket_ socker och kolhydrater, så de bör dra ner! Och äta mer t ex protein och grönsaker (vilket många äter alldeles för lite av).
    Ne tro mig, hade jag inte regaerat på kolhydrater som jag gör hade jag nog ätit väldigt naturligt. Bra kolhydrater som råris, bulgur, quinoa och grönsaker och bra fetter, inga lightprodukter utan smör, oljor, avocado mm.
    Inte vara rädd för kött och helst från gräsbetande djur. Socker bara en gång i vekcan, lördagsmys liksom.

    Pasta tycker jag personligen man ska skippa för det är bara mjöl och vatten och ägg, inget vi ätit under en längre tid.
  • Anonym (lchf?­) Trådstartaren
    Visa endast
    Fre 29 apr 2011 15:10 #82

    alltså.. är det nån mer som blivit ohyggligt dålig i magen???? Det är ju som att kissa med rumpan just nu! *s* ( äckligt, sorry...)

  • Anonym (21åri­g tjej)
    Visa endast
    Fre 29 apr 2011 15:17 #83
    Anonym (lchf?) skrev 2011-04-29 15:10:30 följande:
    alltså.. är det nån mer som blivit ohyggligt dålig i magen???? Det är ju som att kissa med rumpan just nu! *s* ( äckligt, sorry...)
    ME!

    fruktansvärt..
  • sötäpp­let
    Visa endast
    Ons 4 maj 2011 16:42 #84

    Jag var snarare trög i magen. Men minsta lilla fusk så blir jag lös och smetig.

    Äter ni för mycket fett och för lite grönsaker? Eller för mycket socker (mjölksocker, fruktsocker etc)?

  • Anonym (lchf?­) Trådstartaren
    Visa endast
    Tor 5 maj 2011 13:48 #85
    sötäpplet skrev 2011-05-04 16:42:12 följande:
    Jag var snarare trög i magen. Men minsta lilla fusk så blir jag lös och smetig.

    Äter ni för mycket fett och för lite grönsaker? Eller för mycket socker (mjölksocker, fruktsocker etc)?
    Kör helstrikt ett tag här pga att jag vill att viktnedgången ska kicka igång, så jag äter  väldigt lite/inga grönsaker, inga mjölkprodukter, inget socker.
  • Anonym (sjuke­r)
    Visa endast
    Mån 25 mar 2013 22:07 #86

    Jag körde med LCHF under typ ett år. Gick kurs, skaffade böcker och all kunskap man ska ha innan man testar något. Men var dagligen dålig i magen, sura uppstötningar, spyor och huvudvärk till hörde vardagen. Irriterad, kramper, orkeslös blev otroligt tråkig som människa... Säng liggande i stora perioder. Låg på lassarettet vid tre tillfällen. Kissade jämt 4 gånger varje natt. Att bajsa löst 3 gånger om dagen är inte skoj. gick ner 20 kg på 3 månader.

    Trodde jag hade urinvägsinfektion.  

    Trodde att det var övergången som alla pratade om men visade sig inte vara så. Läkaren talade om att jag ätit fel och skapat stora problem på insidan. För mycket fet, för dåligt balanserad kost. Han talade om att 3 personer i världen dött delvis pgr av metoden pgr av  olika fel främst fetlever och högt kolesterolvärde.  Jag har sky högt Kolesterolvärde och  äter tabletter mot det... Har leverproblem ingen vet om det är LCHF eller något annat som skapat det men jag tror att det är LCHF var ju frisk innan. Idag är det bättre. Jag vet hur jag ska äta, Dietisten utbildade mig. Jag vet vad jag ska undvika.

    Slutade med Metoden efter det sjukhusbesöket och blev av med alla symptom. Äter efter tallriksmodelen den rekommenderar min läkare och sjuksköterska har inga problem! Är lycklig igen. Spar också pengar.. Massor med pengar.

    Men det är säkert en bra metod för vissa, men  tror att det är på det lååånga loppet en farlig metod som alla andra Korta  perioder tror jag kan vara ok.. Vem vet vad som händer efter 50 år med metoden hur ser levern ut då? hur ser insidan ut då? har man forskat på metoden det gäller alla metoder vad är riskerna? Potatis har ju nästan alltid funnits i alla fall sedan 1500- talet kanske även ännu tidigare.

      balanserad kost är bäst tror jag.

            

      

  • Anonym (Illa)
    Visa endast
    Mån 13 maj 2013 20:14 #87

    Jag mådde illa, blev stenhård i magen vilket jag vanligtvis annars är men nu fick jag ta till laktulos för att ens få ut skiten, samt mage som gjorde ont. Nej fy sjutton.

  • Anonym (bra)
    Visa endast
    Mån 13 maj 2013 20:18 #88
    Mandel skrev 2011-04-16 10:35:45 följande:
    Glöm heller inte alla kosntiga kemiska tillsatser som man slipper få i sig.
    Halvfabrikat, köpebröd, lightproduket, fettfria produkter osv. kryllar av olika E nr och kemiska tillsatser för att det ska kunna få samma färg och konsistens som naturligt lagad mat.
    Bra råvaror är dyra så varför tror folk att halvfabrikat osv är bra mat?
    Halvfabrikat ÄR bra mat.
  • Mån 13 maj 2013 22:09 #89

    Jag åt lchf i 8 månader och gick ner 17 kilo, men jag mådde aldrig särskilt bra under den tiden. Jag hade mycket huvudvärk samt att det blev tvärstopp i min mage. Jag fick äta massor av laxermedel eller ta klyx, helt omöjligt att gå på toa normalt. Jag tappade också väldigt mycket hår. För mig var det ingen diet jag kunde fortsätta med resten av livet utan jag gick över till vanlig kost. Nu har jag gått upp 10 kilo igen vilket känns tröstlöst. Saknade verkligen frukt under lchf-tiden. Jag älskar att äta fruktsallad.

  • Mån 13 maj 2013 22:11 #90

    Nej, jag mådde jättebra. LCHF passade mig verkligen som handen i handsken. Sen råkade jag äta ett wienerbröd... och så pallar jag just nu inte att äta en egen kost skild från familjens igen. Men en dag så ska jag börja igen och slippa vara gasig i magen, känna sötsug och känna mig hungrig hela tiden.