På andra sidan jobbmarknaden
Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

  Ons 13 apr 2011 08:04 Läst 26763 gånger Totalt 90 svar
  Anonym (lchf?­)
  Visa endast
  Ons 13 apr 2011 08:04

  har hållt på med lchf i nån månad nu.. har gått ner ca 2 kg bara och mår inte så bra. Trött ,irriterad,dålig koncentration, kramp i benen på nätterna osv... och nu läser man på olika ställen att dieten kan vara farlig!
  Har du blivit dålig /sjuk av dieten???

 • Ons 13 apr 2011 08:05 #1

  Nej, inte det minsta. Tråkigt att du inte mår bra! Hoppas att det vänder för dig snart!

 • Anonym (gi samma sak?)
  Visa endast
  Ons 13 apr 2011 08:06 #2

  Jag äter inte lchf utan gi, men det är väl ungefär samma sak?

  Jag mår hur bra som helst och har väl gått ner 3,5 kg sen jag startade. Min mage brukar krångla i vanliga fall men nu mår den kanonbra!

 • Ons 13 apr 2011 08:06 #3

  Var konstant illamående, orkeslös. Slutade efter någon månad. I somras började jag räkna kalorier och springa. Gick ner 23 kg. Så för mig passade inte lchf.


  ...för evigt, för alltid...
 • Ons 13 apr 2011 08:08 #4

  Kan tillägga att jag blev konstig i huvudet och kände mig korkad :P


  ...för evigt, för alltid...
 • Ons 13 apr 2011 08:19 #5

  Det kallas övergångsfas och brukar hålla på några veckor om man har otur. Det går över. Kroppen ställer om sig bara. Det är tyvärr om de som ger upp man får läsa om i tidningarna sen. Ge det tid!

 • Ons 13 apr 2011 08:34 #6

  Kan inte påstå att jag mått dåligt eller mår dåligt.
  Det är nog abstinensbesvär/övergångsbesvär som du har. Precis som med det mesta andra om man slutar med det.
  Rökning, coca-cola, sprit, socker osv.

  Än så länge så överväger så många saker att det inte gör något att jag är lite tröttare. Kanske inte så konstigt heller att jag är trött efter 6½ år med barn som ibland vaknar på nätterna och som i princip alltid vaknar tidigt på morgonen så jag inte har kunnat sova ut på många år
  Har kanske lite att ta igen. En fördel med sömnen är att jag faktiskt sover bättre på nätterna och inte är lika extremt lättväkt som jag varit tidigare.

  Den största fördelen är att jag är mätt hela tiden, äter god mat och det utan att gå upp i vikt. Att jag tappar i vikt är bonus. Förut har det varit mätt och glad= gå upp i vikt, gå ned i vikt = hungrig och sur.

  Lycka till!


  Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
 • Comoll­a
  Visa endast
  Ons 13 apr 2011 08:38 #7

  Jag blev totalt orkeslös. Goda humöret försvann men det kan nog ha att göra med att jag nyligen varit gravid och ätit godis konstant i flera månader.. Min kropp består nog mest av socker :P


  Däremot fick jag sluta för min mage klarade inte av det. Har trög mage vanligtvis men med lchf blev det total stopp.. Kunde inte göra nr två alls och det kändes inte ok.

 • Ons 13 apr 2011 08:55 #8

  Äter du tillräckligt med fett? För kolhydraterna måste ju ersättas av annan energi, om man inte ska bli trött.

  Gällande kramp i benen kan det bero på att man lätt med lchf får i sig mycket kalcium vilket minskar magnesiumupptaget, så det kan absolut hjälpa med magnesiumtillskott. Alternativt att du kanske dricker dåligt med vatten på dagarna?

  Vet inte var du läst att det är farligt, för någon sådan studie finns inte mig veterligen som påvisar något sånt.

  Men känner du att du "behöver" kolhydrater, kanske GI är ett alternativ som passar dig bättre?


  Sluta jiddra, börja trolla!
 • Anonym (aldri­g)
  Visa endast
  Ons 13 apr 2011 08:58 #9

  Att äta en massa protein o fett är mkt tungt för kroppen o passar inte alla. Jag blir jättesjuk av en sådan diet. Känner mig bakfull o blir seg, trött arg och korkad. Jag äter 70% frukt grönt och resten nötter o fröer. Funkar mkt bättre på mig, kan äta ofta vilket är det jag behöver o sömnbehovet har minskat till fem timmar per natt. Vi är alla individer

 • sötäpp­let
  Visa endast
  Ons 13 apr 2011 09:05 #10

  Hej!


  Allt du beskriver i TS verkar vara start-problem, om du googlar så kan du läsa om många fler med liknande problem. T.ex. kramperna i vaderna, huvudvärk eller att man blir mer trögtänkt. Med tiden blir det bättre!


  Ang. du som hade problem med magen; vi åt ganska strikt första månaderna och fortfarande märker jag direkt när jag slarvar. Min mage är okej så länge jag inte fuskar. En halv muffins eller en liten. liten skål glass t.ex. så känner min mage av det och blir sämre.


  Ett sätt att hjälpa magen i LCHF är att äta mycket grönsaker utav de man får äta; broccoli, tomat, gurka, squasch, sallad, brysselkål, vitkål, lök. Det hjälper magen att hålla igång och fungera väl. Fundera också på hur mycket rött kött du åt, kanske mår din mage mycket bättre om du äter fisk och kyckling i större utsträckning? Det finns de LCHF-are som bara vräker i sig bacon, ägg, flottiga såser och kött. För oss med känslig mage är det bättre med balans, att fortfarande hålla på en viss tallriksmodell. Jag äter hälften grönsaker, en fjärde del kött/fisk/fågel och en fjärde del sås.


  Två saker till som är superviktiga med LCHF är dessa; ät inte mer än att du blir mätt (över ät inte!) och drick mycket vatten!! Med för lite vatten blir man direkt trött, slö och får svårt att koncentera sig nu när man inte får i sig lika mycket kolhydrater och ingets socker. Vattnet hjälper också magen att hålla igång, så där har vi kanske en till felkälla!


   

Svara i tråden: mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll