• Mandel

    mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

    Kan inte påstå att jag mått dåligt eller mår dåligt.
    Det är nog abstinensbesvär/övergångsbesvär som du har. Precis som med det mesta andra om man slutar med det.
    Rökning, coca-cola, sprit, socker osv.

    Än så länge så överväger så många saker att det inte gör något att jag är lite tröttare. Kanske inte så konstigt heller att jag är trött efter 6½ år med barn som ibland vaknar på nätterna och som i princip alltid vaknar tidigt på morgonen så jag inte har kunnat sova ut på många år
    Har kanske lite att ta igen. En fördel med sömnen är att jag faktiskt sover bättre på nätterna och inte är lika extremt lättväkt som jag varit tidigare.

    Den största fördelen är att jag är mätt hela tiden, äter god mat och det utan att gå upp i vikt. Att jag tappar i vikt är bonus. Förut har det varit mätt och glad= gå upp i vikt, gå ned i vikt = hungrig och sur.

    Lycka till!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    sötäpplet skrev 2011-04-15 22:10:21 följande:
    Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!

    Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?

    Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.
    Glöm heller inte alla kosntiga kemiska tillsatser som man slipper få i sig.
    Halvfabrikat, köpebröd, lightproduket, fettfria produkter osv. kryllar av olika E nr och kemiska tillsatser för att det ska kunna få samma färg och konsistens som naturligt lagad mat.
    Bra råvaror är dyra så varför tror folk att halvfabrikat osv är bra mat?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??