Inlägg från: sötäpplet |Visa alla inlägg
  • sötäpplet

    mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

    Hej!


    Allt du beskriver i TS verkar vara start-problem, om du googlar så kan du läsa om många fler med liknande problem. T.ex. kramperna i vaderna, huvudvärk eller att man blir mer trögtänkt. Med tiden blir det bättre!


    Ang. du som hade problem med magen; vi åt ganska strikt första månaderna och fortfarande märker jag direkt när jag slarvar. Min mage är okej så länge jag inte fuskar. En halv muffins eller en liten. liten skål glass t.ex. så känner min mage av det och blir sämre.


    Ett sätt att hjälpa magen i LCHF är att äta mycket grönsaker utav de man får äta; broccoli, tomat, gurka, squasch, sallad, brysselkål, vitkål, lök. Det hjälper magen att hålla igång och fungera väl. Fundera också på hur mycket rött kött du åt, kanske mår din mage mycket bättre om du äter fisk och kyckling i större utsträckning? Det finns de LCHF-are som bara vräker i sig bacon, ägg, flottiga såser och kött. För oss med känslig mage är det bättre med balans, att fortfarande hålla på en viss tallriksmodell. Jag äter hälften grönsaker, en fjärde del kött/fisk/fågel och en fjärde del sås.


    Två saker till som är superviktiga med LCHF är dessa; ät inte mer än att du blir mätt (över ät inte!) och drick mycket vatten!! Med för lite vatten blir man direkt trött, slö och får svårt att koncentera sig nu när man inte får i sig lika mycket kolhydrater och ingets socker. Vattnet hjälper också magen att hålla igång, så där har vi kanske en till felkälla!


     

  • sötäpplet

    Kissandet kan också vara övergångsbesvär, har jag för mig (just det har jag inte hört någon som fått, men tror jag läste om det någonstans).

    För att hålla mig klar och skärpt i bollen kan jag göra så att jag tar en kopp kaffe och en eller två bitar choklad om jag känner mig trött eller har suttit länge med någon skoluppgift. Har jag en arbetsintensiv period kanske jag tar ett äpple, några coctailtomater eller färska bär just när jag börjar bli trött eller fuskar med en liten, liten skål glass. = ) Då är jag pigg och smart på ett kick!

  • sötäpplet

    Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!

    Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?

    Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.

  • sötäpplet

    Jag var snarare trög i magen. Men minsta lilla fusk så blir jag lös och smetig.

    Äter ni för mycket fett och för lite grönsaker? Eller för mycket socker (mjölksocker, fruktsocker etc)?

Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??