• Anonym (lchf?)

    mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??

    har hållt på med lchf i nån månad nu.. har gått ner ca 2 kg bara och mår inte så bra. Trött ,irriterad,dålig koncentration, kramp i benen på nätterna osv... och nu läser man på olika ställen att dieten kan vara farlig!
    Har du blivit dålig /sjuk av dieten???

  • Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??
  • Anonym
    yena89 skrev 2011-04-15 10:29:54 följande:
    Nu vet jag inte om jag citerade men ahja, vad jag åt igår och föregår nör du frågade bar fusk. Jag hjälpte en kompis storstäda och vi skulle unna oss lite tacos med bröd och nachos. Men jag kan svara på vad jag åt de senaste tre veckorna. Just nu äter jag strikt för jag har nått en platå. Så jag vet att jag får i mig under 5g kolhydrater om dagen. vet inte riltigt vad du ville få ut av svaret men men..
    Anledningen till att jag frågade var att du skrev att du äter 2400 kalorier per dag, så därför undrar jag vad du äter en vanlig dag, vad allt väger. 

    Vad äter du tex till frukost, lunch, middag, mellanmål?
  • Faile
    tjej87 skrev 2011-04-15 12:31:21 följande:
    Nej, men det verkade som att du hånade personen som svarade att h*n inte behövde läsa den ovetenskapliga artikeln/inlägget/kränikan/what-ever som du länkade till. När du skrev "En ovetenskaplig artikel?? Uppenbarligen har du inte ens tittat på vad jag länkade till och då vill du ju bara framföra din åsikt oemotsagd. Åsikt emottagen och jag ser inte ett rätt någonstans." så låter det ju som att du anser att din länk var en vetenskaplig artikel.
    Nej, jag menade att det inte var en artikel överhuvudtaget, vilket personen hade sett om h*n bemödat sig att trycka på länken.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Faile
    FlamingRed skrev 2011-04-15 10:40:12 följande:
    Jag har dock aldrig hört talas om en LCHF:are som faktiskt väger sin mat och kan föra dagbok över hur många kalorier dom får i sig.

    Gör du det?
    De flesta i vår lchf-grupp verkar både väga maten samt föra in allting i matdagboken.se ( vilket jag själv gör utan att väga dock ). Inget konstigt alls.
    Sluta jiddra, börja trolla!
  • tjej87
    Faile skrev 2011-04-15 20:51:01 följande:
    Nej, jag menade att det inte var en artikel överhuvudtaget, vilket personen hade sett om h*n bemödat sig att trycka på länken.
    Aha, då förstår jag! Då kan du bortse från mina kommentarer :)
  • sötäpplet

    Det jag hittills gillar mest med LCHF är att alla halvfabrikat och allt ONÖDIGT socker försvinner!

    Vet ni egentligen hur mycket socker det är i allt möjligt skit vi stoppar i oss ( eller i mitt fall, som jag tidigare stoppade i mig)?

    Om alla som inte vill äta LCHF istället slutade helt med halvfabrikat, snabbmat, färdigmat och alla former av godis, kakor, glass, chips, läsk, saft, sylt etc tror jag att de skulle uppleva ungefär samma hälsoeffekter som de som äter LCHF. De skulle också gå ner i vikt, känna sig piggare, få bättre hud, bättre smakupplevelser och bättre matsmältning. Trots att de fortfarande åt potatis, rotsaker och bröd.

  • yena89
    Anonym skrev 2011-04-15 15:35:05 följande:
    Anledningen till att jag frågade var att du skrev att du äter 2400 kalorier per dag, så därför undrar jag vad du äter en vanlig dag, vad allt väger. 

    Vad äter du tex till frukost, lunch, middag, mellanmål?
    Frukost: 2 köttbitar med 2-3 stekta ägg och 100g beasås, samma till lunch. på kvällen äter jag bara 2 stekta ägg med majonäs. det blir minst 2000 kcal om dagen alltså.

    Men nu äter jag strikt och inga grönsaker, annars brukar jag äta grönsaker och mejeriprodukter också.

    Jag gissar inte vad jag äter, jag skriver in det mesta på minmat.net

    Men jag behöver bara räkna ut det en gång eftersom jag äter samma sak hela tiden så jag vet att jag får i mig samma mängd varje dag.
  • Tinzu

    Jag  mådde bra i början och gick ner nästan 10kg av LCHF metoden, men sen så fick jag problem med gallan, när jag äter för mycket fett så kan inte min gallblåsa hantera det så den tömmer sig inte lika snabbt och då blir den stor och trycker på i revbenen så jag får jäääääääääääääätteont, då menar jag verkligen jätteont och ligger dubbelvikt och skriker från avgrunden för att det gör så ont, måste få morfinspruta mot det..

    men jag kan ändå rekommendera den metoden till den som inte har problem med gallblåsan

  • Anonym (21årig tjej)

    blev tvingad att testa LCHF av en kompis.. mådde skit!

    huvudvärk, illamående, hunger, trött, muskelvärk m.m

    För att inte snacka om hur dyrt det blev!

    Har varken råd eller lust att hålla på med det där.

    Istället slutade jag med godis, onödiga kalorier, snabbmat, käkar lite var tredje timme, går långa promenader och tränar lite hemma 2-3 gånger i veckan. Äter varierat (mest veggie, fisk och kyckling)

    Funkar utmärkt!

Svar på tråden mådde du dåligt/blev sjuk av lchf dieten??