• leia83

    Vårdpersonal, hjälp!!! Är dubbelslag i hjärtat farligt?? Livrädd!

    Før att førsøka svara på din fråga.


    Om dom har gjort ett ekg på dig så har dom uteslutit att dær ær något allvarligt fel på ditt hjærta. Om du hade haft sinusrubbningar hade det syts osv. Man ser æven mycket små skiftningar på ett ekg. Vad ligger din minut puls på?


    Nær du får dubbel slag kænns det då som du har en klump med luft i brøstet en kort stund? Hur ær ditt blodtryck? Stark eller svag puls nær du kænner på den på handleden?


    Kan sæga såhær. Dubbel slag ær mycket vanligt speciellt i tonåren. Det ær sællan farligt, Hur gammal ær du?


    Stress påverkar kroppen extremt mycket mer æn man kan tro. Ær man stressad utsøndras cortisol, adrenalin och noradrenalin. adrenalin och noradrenalin påverkar inte kroppen mer æn før stunden, tex om du blir rædd. Dæremot om du har varit utsatt før en stressande situation under en længre tid så har du också utsøndrat cortisol under en lång tid och det kan vara direkt skadligt før dig. Man skall inte se stress som något att rycka på axlarna åt. Stress kan under lång tid faktiskt gøra dig sjuk. Jag tycker att du skall titta på hur ditt liv ser ut. Du kan nog behøva ændra din livsføring en aning. Men du skall inte gå och vara rædd i onødan. Kontakta en lækare och få helt 100% klarhet i vad som inte funkar.

  • leia83
    Anonym (bump) skrev 2011-04-24 11:23:14 följande:
    Vilka fina inlägg! Tack för er hjälp! :)

    Leia 83: Jag vet inte hur man mäter pulsen på sig själv...men minns nån beräkning sen gymnasiet (omvårdnadsprogrammet)....minns dock ej hur man räknade, haha....jag har väl typ 26 slag på 20 sek om jag mäter på handleden, puls...men det är säkert fel sak jag mätt nu? Haha...för du menade hos doktorn... ;P

    Ja, exakt! När dubbelslaget kommer känns det som att hjärtat stannar en sekund, för att sedan "ta igen" det förra och göra en mini-loop; bu-bump! Dublett. :)

    Ja, herregud....stress är inte att leka med.....du har helt rätt.....jag får börja praktisera mindfulness igen helt enkelt... Enormt spännande det du skrev om kortisolet!! Tänk va lite man vet om sin egen kropp...

    Jag är 32 år, så inte tonåring....men jag har haft så här då och då sedan jag minns mig själv, MEN det har blivit fler dubbelslag sista tiden...troligen pga stressen.....eller så tänkte jag inte på det förr......

    Eisa: Hihi, va mysigt, hoppas det går bra med grabben! Jo, jag behöver läsa på lite mer....enormt intressant att läsa ditt inlägg.... Det är lustigt hur vissa har det men andra inte.... Så sömn kan också påverka?? Intressant.....tänk va lite man vet om sin egen kropp......Va skönt att höra, ja visst kan man bli orolig? Bra att veta vad som påverkar också, jag hade ingen aning om att trötthet hade den effekten... :D

    Om man mår lite tvivelaktigt från børjan och ær stressad brukar man i regel bli mer uppmærksam på sin kropp. Minsta lilla sak kænns som det ær dødligt. Lider av det sjælv i perrioder då jag har det tufft på jobbet och dessutom ser alla tænkbara sjukdomar hos patienterna, helt pløtsligt har jag ALLT! ha ha ha

    Ja kroppen ær ett mycket intressant system, jag læser allt jag kommer øver och pløjer ofta igenom lækar bøckerna nær jag har en lugn natt Læs på lite om stress och hjærtat så kanske du blir lite lugnareæ. Om man vet vad det ær som hænder så ær det inte lika skræmmande.


    Du mæter din minut puls genom att ha en klocka med minut visare till hands. Rækna sedan din puls under en minut, svårare æn så ær det inte Att bara mæta under en halv minut eller 20 sekunder ær inte tillførlitligt efterssom du har dubbel slag.


    Och luft klump i halsen ær mycket typiskt før dubbelslag. Har det sjælv ibland. Men som sagt inget farligt om æn obehagligt. Tænk dock på att allt ær ett kretslopp och allt påverkar något annat på lång sikt. Før exempel, du har extra slag før att du ær stressad, du blir mer stressad av dina extra slag och det påverkar i sin tur dina stresshormoner som gør situationen med dubbel slag ænnu værre. Så summa summarum ær en livsstils check. De du skall førsøka ær att lægga om de saker i ditt liv som gør dig stressad. Din kropp førsøker  berætta før dig att den inte mår så bra, lyssna!!


    Ær det något du undrar øver så fråga på.


    kram på dig

  • leia83
    Anonym (bump) skrev 2011-04-25 00:38:41 följande:
    Vilket fint inlägg!! Du låter som jordens bästa ssk! :)

    Ja, enormt intressant, jag ska läsa på mer....! :) Tack!!

    Tack vænnen, men jag ær faktiskt bara USK Drömmer. En usk med många års erfarenhet och ett brinnande intresse før anatomi och fysiologi. Jobbar på en medicinsk avdelning så har fått se massor.


    Men læs på, du ska se att det lugnar massor!


    kram

  • leia83

    VES ær vanligast førekommande hos patienter med høgt blodtryck. Har du det ts? Kan dock æven upptæckas hos fullt friska patienter MEN då syns det næstan alltid på EKG. VES ær en førkortning på ventrikullæra extraslag. Har man fler æn två extraslag i føljd alltså tre eller fler så ær det ett tecken på kammartakykardi men det syns på EKG och man måste då ha en hjærtfrekvens på 120 eller mer, så detta behøver du inte vara orolig før ts. Det upptæcks mycket enkelt.

Svar på tråden Vårdpersonal, hjälp!!! Är dubbelslag i hjärtat farligt?? Livrädd!