• qwoxy

    Rensa bort innehåll på dator

    Ska du sälja datorn? Då skulle jag rekommendera att du använder en räddnings-cd eller liknande och installerar om. Det är tillräckligt svårt att återskapa informationen då och jag har svårt att tro att någon skulle göra sig det besväret. Det beror ju helt enkelt på hur känslig informationen faktiskt är.

  • qwoxy

    Snabbast och enklast hade varit att formatera hårddisken och installera från en räddningscd som borde ha följt med datorn.

    I normalfallet innebär det att data på din hårddisk raderas så pass att det behövs specialverktyg för att återskapa filer. Det bör vara tillräcklig säkerhet för dig så länge du inte förväntar dig att köparen ska betala 10-15 000 kr för att anlita någon att återskapa dina filer.

    Hårddiskar är för övrigt känsliga saker och det behövs inte så mycket våld för att det inte ska gå att läsa någon information alls från dem.

  • qwoxy

    För att det är enklare och för att du inte lämnar kvar något av misstag i datorn. Du kanske har råkat spara en virkbeskrivning på fel ställe av misstag och inte hittat den...

Svar på tråden Rensa bort innehåll på dator