• patrikiden

    Vanliga filer kan man radera genom att använda program som skriver över filen med ettor eller nollor. Efter installation av programmet nedan så höger klicka på filen och välj erase.
    http://sourceforge.net/projects/eraser/

    Ett annat mer komplicerat sätt är att installera ett krypterings program som krypterar hela hårddisken och har ett väldigt svårt och långt lösenord som man sedan slänger.
     http://www.truecrypt.org/
     

  • patrikiden

    Formatering tar inte bort innehållet. Det går att återskapa information ganska lätt på egen hand om man vill efter en formatering. 

    Sedan CCleaner tar inte heller bort informationen. Den finns fortfarande där på hårddisken tills den blir överskriven.

    Om du vill att informationen som CCleaner rensar verkligen skall försvinna så kör du CCleaner som vanligt och direkt efter så kör du eraser på allt ledigt utrymme. Då skrivs informationen över och går inte att återskapas.

    Vill man vara extra säker så skall man kryptera hela sin hårddisk, som jag berättade innan. 

  • patrikiden

    Ladda hem (från en kompis) dessa saknade service pack och bränn dom på en skriva och när du installerar windows(gamla) så skall du inte ha datorn ansluten till internet.(det tar bara 1-2 minuter innan datorn blir smittad) 
    Utan direkt efter installationen så skall du installera dessa service pack till det senaste(fortfarande inte uppkopplad till internet).

    När detta är gjort så kan du koppla upp datorn mot internet och hämta hem de andra saknade filerna till operativsystemet.

    Nu minns jag inte om man behöver köra SP1 före SP2 eller SP3, eller om det räckte med att köra direkt med SP3. Det var så länge sedan jag höll på med detta.

     

Svar på tråden Rensa bort innehåll på dator