• Äldre 4 May 23:03
    364272 visningar
    6657 svar
    6657
    364272

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Känner ett behov av en tråd av för oss som är 30 + och kämpar för syskon. Det är inte alltid lätt att bli gravid med tvåan, trean, kanske femman..(!) I vårt fall gick det ändå relativt enkelt, även om vi hade våra motgångar, med ettan. Jag känner också att oavsett hur många vänner jag träffat genom andra trådar, så har det alltid varit något speciellt med 30+trådarna. Tänker samtidigt att det måste finnas fler som känner som mig Därför startar jag en ny tråd som jag ändå hoppas hålla fri från; * Kom inte in här efter enstaka försök och ropa ÄNTLIGEN. Visst, jag är glad för din skull, men efter att ha försök i mer än ett år känns det som ett hån, när någon skriver ÄNTLIGEN efter fem-sex försök. * Kom inte in här på BIM -5 och rabbla graviditetsymtomer och fråga om vi andra tycker att du ska ta en graviditetstest!! Visst, vi kan nojja oss här med, men INGA tester, förrän möjligen på BIM-dagen! * Kom inte in här och säg att du håller upp i verksta'n för att du inte vill ha ett decemerbarn!!! Här struntar vi fullkomligt i när barnet kommer, vi bara önskar ATT det kommer, och NÄR det gör det, så är det friskt och välskapt!! Är du 30+ och har försökt bli gravid i över ett år, så tror jag bara att du nickar instämmande i ovanstående punkter! Då förklarar jag härmed tråden öppen - och det är bara att hoppa in PS. Du får gärna presentera dig själv när du hoppar in.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-06 13:46
    Uppdaterar med 30+tjejernas syskon-temptråd då jag sett att det finns en del intresse för att tempa:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

    Slänger in länken till 30+tjejerna som väntar/fått syskon också i fall det finns intresse i framtiden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493295.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-30 11:52
    30+ med första barnet 1-3 år:
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    30+arnas samlingspunkt - här skrivs det när det planeras fika någonstans i vårt avlånga land
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/30plustradarnas-samlingspunkt-171/forum/m57496286.html

  • Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon
  • Äldre 4 May 23:13
    #1

    Börjar med en lite utförligare beskrivning av mig. Vi har försökt bli gravida med syskon sedan jag slutade nattamningen i februari 2010, men första mensen kom först någon månad efter det totala amningsstoppet i Maj.. Sedan dess har cyklerna varit allt annat än stabila.

    Tempen har hoppat upp och ner åt alla håll och jag tror inte att jag har ÄL, eller att jag har det väldigt sällan. Nu är jag på dag 60, längsta cykeln hittills...

    I veckan var jag på min första akupunkturtimme. Hoppas genom det att få min kropp i balans, men vi får väl se hur det går.

    På tisdag har jag bokat tid för läkarbesök och då ska jag begära remiss för ultraljud och ytterligare undersökning för att finna ut om eller varför inte jag har ÄL.

    Tänkte också be om sköldkörteltester, kolla järn, blodtryck, blodvärde, kolla upp tsh, fsh, hemoglobin, entrocyter eller vad det heter.. zink, koppar... Om någon som har tips på fler värden att kolla upp får ni gärna tipsa.

    Dessutom har jag i det sista dels varit frusen och upptäckt att min tunga alltid är blek, inte beläggning utan i sig själv liksom, och det har jag hört kan tyda på lågt blodvärde och dåligt med röda blodkroppar... Vet inte om det kan påverka mina cykler dock.

    Hade som sagt inga problem att bli gravid med min dotter men det verkar dröja länge innan vi ser till skuggan av ngt syskon...

  • Äldre 5 May 08:22
    #2

    Jag har en dotter född april -07 och har inte haft preventivmedel sen dess, ändå har jag inte blivit gravid... Visst, första året/-n hade vi väl inte direkt kontinuerlig sex, det får jag erkänna Men senaste 2 åren har jag titt som tätt försökt hitta ägglossning utan att lyckas. De gånger stickan visat svag ägglossning så har det ändå inte blivit någon graviditet...


    Nu har jag precis börjat med provera och ska köra pergotime när mensen kommit. Vill så gärna få ett syskon till lilltjejen! Hon längtar lika mycket som vi, och det är så svårt att förklara för en 4-åring varför alla andra får syskon men inte hon. Hon låtsas att granntjejen är hennes lillasyster, och säger t.o.m. det till folk, vilket skär lite i hjärtat på mig...


    Dotter blev f.ö. till helt spontant efter att jag och sambon bara varit ihop i 8 månader! Det var en riktig lucky shot!

  • Mrs Firren
    Äldre 5 May 08:25
    #3

    Jättebra initiativ Hormonstinn! Känns klockrent med en kämpartråd för syskon, för det är nog en stor anledning till att jag personligen inte hänger i planerartråden regelbundet, det är faktiskt lite, lite jobbigt att se de som plussar snabbt. Även om jag självklart är glad för deras skull. Ja, ni vet hur det kan vara. Knepigt.

    Hur som helst. Lite kort om Fru Fisk.

    Har en son sen tidigare, född dec-08. Det tog nästan tre år från start till mål den gången, inklusive en cysta och en MA i v 14.

    Nu har vi försökt få syskon sen april-10. Tidigare i år plussade vi men fick MF efter nån vecka. Innan det plusset testade jag akupunktur sex gånger. Akupunktören kunde inte lova att vi skulle bli gravida, däremot skulle behandlingen göra att mina energier blev bättre eftersom de var så låga. I slutet av behandlingen plussade vi - om det är ett sammanträffande eller inte visste man inte.

  • Äldre 5 May 08:34
    #4

    här är en till som försökt i ett år. har en son som är född mars -09 som kom till genom ett "hoppsan" mot alla odds och trots att jag egentligen inte skulle kunna bli gravid så tätt inpå avslut med p-sprutan. Men nu blev det som det blev och vi trodde väl i vår enfald att eftersom ettan kom så lätt så borde inte tvåan ta så lång tid att tillverka. Ack så fel vi fick.

    Under året som gått så kom ett missfall i höstas och sen ingenting Rynkar på näsan  Har använt clearblue fertilitetsmonitor några månader och den visar tydligt när jag har ägglossning, men trots full bebbe-verkstad vid rätt tillfälle så NADA. Ringt gyn och har en telefontid  i slutet av maj för att se hur man kan gå vidare. Jag är 35 så tiden rinner ifrån mig känns det som. 

  • Äldre 5 May 14:05
    #5

    Hormonstinn: Bra idé att kolla upp alla värden. Det ska nog jag också göra. Jag äter rosenrot (2 per dag) och tar extra järn, kalcium och Multivitamin kvinna. Ändå känner jag mig lite trött. Men det kan ju vara vanlig vårtrötthet förstås

    Ingen av er andra i tråden som har PCOs eller som kommer försöka med pergo för att få kontroll över ägglossningen?

  • Mrs Firren
    Äldre 5 May 14:08
    #6

    Småtussar och Cheeky - Hej, vad roligt med ett par "okända" ansikten. Hormonstinn har jag hängt med i flera 30+trådar så vi har pejl på varandra, men kul med nytillskott.

    Småtussar - Hoppas att Pergo kan vara en hjälp så att du får ordentlig ÄL, det har ju funkat för andra. Du har inte testat att tempa? Det är ju annars en variant om ÄL är otydlig. Jag har tempat både till förra gången jag blev gravid och nu när vi försöker få syskon. Tempningen visar att jag (förmodligen) har ÄL men jag får sällan utslag på ÄL-tester. Och jag har ju trots allt lyckats bli gravid tre gånger så ÄL har jag ju.

    Cheeky - Tråkigt med missfall. Hann ni gå långt? Bra att du kontaktat gyn och att ni kanske får dra igång utredning. Vi avvaktar flytt till ny stad och lite annat, men till hösten har vi pratat om att anmäla oss till utredning. Vi får se hur det känns då.

  • Äldre 5 May 14:28
    #7
    Mrs Firren skrev 2011-05-05 14:08:47 följande:
    Cheeky - Tråkigt med missfall. Hann ni gå långt? Bra att du kontaktat gyn och att ni kanske får dra igång utredning. Vi avvaktar flytt till ny stad och lite annat, men till hösten har vi pratat om att anmäla oss till utredning. Vi får se hur det känns då.
    Nä, v 6 eller 10. Hade faktiskt inte hundra koll på mens och ÄL då. Men visst är det tungt när det går så. Dock känner jag väl att hellre tidigt om det nu måste gå den vägen. Jag fick missfall under första graviditeten också, då i v 5, men då var det tvillingar så en blev ju den underbara sonen Skrattande 

    Får väl lite krasst hoppas på tvillingar igen så att en kan överleva.  Sjukt hur man börjar resonera efter en tid Tyst
  • Äldre 5 May 15:09
    #8
    Tungan uteMrs Firren skrev 2011-05-05 14:08:47 följande:
    Småtussar - Hoppas att Pergo kan vara en hjälp så att du får ordentlig ÄL, det har ju funkat för andra. Du har inte testat att tempa? Det är ju annars en variant om ÄL är otydlig. Jag har tempat både till förra gången jag blev gravid och nu när vi försöker få syskon. Tempningen visar att jag (förmodligen) har ÄL men jag får sällan utslag på ÄL-tester. Och jag har ju trots allt lyckats bli gravid tre gånger så ÄL har jag ju.

    Gynläkaren konstaterade klart misstänkt PCOs, vilket jag själv också anat ett tag. Har mens typ 3 ggr per år, så det är svårt för mig att hitta när mina enstaka ägglossningar inträffar. Höll på med ÄL-stickor ett tag, men efter att ha kissat på sticka varje morgon i några månader så lessnade jag på det! Tungan ute

    Men när jag börjar med pergon nu så skulle jag ju kunna tempa för att hitta rätt. Vad ska jag kolla efter? Förhöjd temp = ÄL eller hur funkar det?

  • Äldre 5 May 17:14
    #9

    Hej alla och välkomna in!
    På ett sätt blir jag glad att jag inte är ensam, samtidigt ledsen över att ni har kämpat så länge. Alla säger ju att det ska gå så lätt med andra barnet och de få tillfällen vi ändå myste till det under första året så var jag så försiktig, eftersom jag inte ville få syskon för tätt. Hahh.. Nu är jag glad om det blir syskon över huvud taget.
    Vi har ju dessutom en ökad risk kromosomproblem då jag har en translokation, så ett sk äkta plus blir det först efter mkp.. Vill ni veta mer om translokation är det enkelt att googla på det.

    MrsFisk: jo jag förstår dina känslor ang planerartråden och plus. Det gör ont när så många ändå plussar så fort... Är ju många som var gravid efter oss som redan väntar syskon. Då känner jag bara "vad är det för "fel" på mig då" :-/

    Småtussar: åh vad tungt men sött med lilltjejen som längtar så efter syskon. Blev riktigt rörd när jag läste din beskrivning
    Vår Agnes älskar bebisar och kastar sig nästan över dem när hon träffar en så längtan och saknaden blir ju snäppet större när jag ser hennes reaktion..

    Cheeky: förstår din känsla av att tiden rinner ifrån en. Visst, blir ju "bara" 34 i år men ändå.. Vet ju inte hur länge vi måste kämpa..

  • Äldre 5 May 17:19
    #10

    Hej hej! Jag är så tacksam för den här tråden hormonstinn så du anar inte! Jag ska genast radera den andra ur mina favoriter för jag orkar nog inte gratulera en till som försökt i två månader och blir gravid...

    Min presentation:
    E. blev till efter nio månaders försök, inte så länge alltså. Vi har haft ganska jobbigt med E., han har en hel del diagnoser som kräver extra arbete av oss så när vi började försöka i syskonverkstan var vi inte särskilt aktiva måste jag erkänna, det var mer att vi slutade skydda oss. Det var i Oktober 09 vi slutade skydda oss. Nu har vi varit lite mer aktiva senaste månaderna, men ja, det KÄNNS i hjärta o själ, när man ändå har ägglossning, har sex regelbundet om än inte på timing att det inte blir något. Jag har inte orken att anmäla mig till någon utredning då vi har så sjukt många besök med E. Kanske att jag orkar det om något år, men nu är det uteslutet, vi har nog som det är.

    Min senaste teori är att jag har för torra slemhinnor och behöver spermievänliga glidmedel, så det är nyligen inköpt!

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon