Forum Barns utveckling - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon som har en 3-åring som är sen i talet?

  Tor 9 maj 22:45 Läst 7900 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av 123lllllll - Visa alla inlägg
 • Tor 9 maj 22:45 #15

  Hej smilla75

  Jag vet inte om du är kvar men jag undrar hur har det gått för dina barn. Har själv en fyraåring som är sen i språket

  Tacksma för svar


  Smilla75 skrev 2011-05-06 18:15:35 följande:

  När du säger att han klarade 3 års kollen så ntar jag att du menar att han alltså i meningar om minst tre ord och kunde benämna de åtta föremålen? Sedan skall ju även sjuksköterskan bedöma om barnet talar tex svårbegripligt eller mycket svårbegripligt. Dessa två bedömningar skall resultera i remiss till logoped, det har ni väl fått? Testerna, som är från fyra år, avgör graden av språkstörning och utifrån det vilka verktyg som skall användas. Det kan vara språkträning eller remiss för utredning av neurologiska handikapp.

  Jag har själv två barn med språkstörning. Dottern hade generell språkstörning vid 4 år men nu vid 5 år är den enbart fonologisk, berör alltså bara uttalet. Sonen, som är 3 år, har inte gjort något test ännu men förmodligen är det enbart en fonologisk språkstörning, om än mycket grav i hans fall. Han förefaller tala grammatiskt korrekta meningar i åldersadekvat längd och språkförståelsen är mycket god. Min dotter hade inte god språkförståelse tidigare men har hämtat igen. Båda skall genomgå psykologutredningar vilket är rekommendationen för språkstörda barn, vi har dock inte anledning att tro att det finns ytterligare störningar men om så är fallet är ju tidigare insatser viktiga för hur det skall gå för barnet.


 • Lör 11 maj 18:35 #18
  jwrga skrev 2019-05-10 08:16:39 följande:

  Mitt svar var till dig alltså :) 


  Hej tack för ditt svar. Har du upplevt att dina barn har haft sämre språkförståelse än jämnåriga på grund av att de varit sena med språket?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll