Inlägg från: Anonym (jag också) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jag också)

    Alkohol, ångest/depression och antidepressiva läkemedel

    Jag har tyvärr också dåliga erfarenheter från antidepressiva tillsammans med alkohol. Jag har fått ordentliga ångestattacker och betett mig på sätt som jag normalt inte skulle göra och som jag aldrig gjort igen sen jag slutade med antidepressiva. Jag mår dåligt och skäms än idag över hur konstigt jag betedde mig.

    Vill du kunna ta ett glas vin så får du kanske överväga att antingen byta preparat, något som kanske inte är lika känsligt för alkohol, eller överväga andra behandlingsmöjligheter.

    Lycka till

  • Anonym (jag också)
    Anonym (Ångestladdad 22) skrev 2011-05-07 19:09:25 följande:
    Gud va skönt o höra att det inte bara är jag! Det är som man blir en annan människa, skulle ALDRIIG bete mig som jag gjort dessa två gånger!!

    Hur länge gick du på anti-depressiva?. Jag är livrädd för att sluta och må så fruktansvärt dåligt som jag gjorde innan jag började...
    Ja, jag trodde jag hade blivit galen innan jag tog upp det med läkaren och han förklarade att det var en inte så ovanlig reaktion på alkohol och SSRI.

    Jag åt SSRI i 8 år. När jag slutade återvände jag ganska snabbt till att må som jag gjorde innan medicinen men det beror nog mycket på att jag bara fick medicin och inte någon annan hjälp för mina problem. Idag går jag i KBT för min ångest och min depression.
Svar på tråden Alkohol, ångest/depression och antidepressiva läkemedel