• Äldre 10 May 08:12
    45270 visningar
    480 svar
    480
    45270

    McDonalds mat till barn

    Jag personligen är helt anti allt  vad McDonalds, Burger King och sånt heter till min 3-åring.
    Detta beror nog på att jag själv jobbade på McDonalds när jag var gravid och 1 år efter min mammaledighet.
    Det var avskräckande för mig då jag fick se barn runt 5 månader som fick äta McDonaldsmat, dricka läsk och juice.

    Självklart är jag inte perfekt utan jag har vid enstaka tillfällen låtit min son äta på McDonalds, dock äter han inte hamburgare lr nuggets. Så det blir fruktpåsar och mjölk/vatten och att man delar på en pommes.

    Så jag är nyfiken på hur ni ser på snabbmat.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden McDonalds mat till barn
  • Äldre 10 May 13:15

    Ja, med läsk... Det händer inte så ofta och jag tror barnen tar mer skada av att aldrig få välja själva.. De är 4,5, 7 och 8,5 år. Självklart äter inte lillen på 6 v där... eller jo men då ammar jag
    Fast jag föredrar Max, de har grönsaker även på barnhamburgarna...

  • Rungus­ka
    Äldre 10 May 13:19

    Ibland, men det är typ när vi åker långt och mest pga. allergi för det är lätt där att se och veta vad som är okej för honom. Sammanlagt blir det väl 1-2 gånger om året så det känns helt okej. Dessvärre är han inte helt förtjust i maten utan vill mest äta av hamburgerbrödet. (Han är tre och får happy meal med hamburgare, pommes, morötter och juice) 

    Personligen gillar jag milkshake och cheeseburgare så ibland om barnen sover och vi är förbi någon McDonalds köper vi till bara mig och min man. Kanske fräckt, men eftersom det inte ens är en favorit hos äldsta sonen så...  

  • Äldre 10 May 13:33
    Queenie70 skrev 2011-05-10 13:03:44 följande:

    Ser absolut inga problem med att gå på McDonalds ibland. Balans är nyckelordet.
    Tror det skadar och skapar mer konstiga hangups omkring mat och ätande om man etiketterar vissa saker som "förbjudna" Vi är på McDonalnds kanske två gånger om året, för jag tycker personligen att det är rätt äckligt, ¨å andra sidan blev det av olika omständigheter 2 ggr förra veckan. Hoppas verkligen inte mitt barn tagit skada av detta nu


    Älskarlivet skrev 2011-05-10 13:07:05 följande:
    Ja vid enstaka tillfälle.

    Vet man som förälder att man annars lever ett normalt och hyfsat sunt liv och barnet inte är överviktigt så är McDonalds inga problem för mig/oss ibland.
    håller helt med er. vi äter sällan på donken av den aledningen att både jag å sambon blir uppblåsta i magen av deras mat och inte håller oss mätt så länge heller, så när vi är å schoppar blir de oftast IKEA lunch, av den enkla anledningen att de är billigt, gott å man håller sej mätt längre. 
    Men vi ser heller ingen idé med att förbjuda någon mat. som sagt, om vi säger att de blir donken en gång i halvåret, men vi äter annan snabbmat. vi äter pizza ibland på helgerna, vi grillar egna hamburgare å gör strips till osv osv. Vi äter normal husmanskost jämt hemma och dricker mjölk eller vatten till. när vi äter snabbmat eller grillat så kan de bli läsk till, men då får dottern saft eller bubbelvatten (hon är bara 2år än) och de är av den enkla anledningen att hon alltid varit mycket för att dricka saker. hon älskar att dricka och kan dricka sej mätt, så då känner vi att ge henne läsk, då blir de kört ungefär!

    men som sagt, vi äter ganska bra mat enligt oss själva, lite halvfabrikat som korv 1 gång i veckan å vi har alltid färdiga köttbullar i frysen, men annars gör vi de mesta själv med köttfärs å potatis å grejer. Så därför tycker vi absolut itne att de är dåligt för hälsan att äta på donken (elelr liknande) ibland, man måste ha en balans.

    Lika som att visst, de är tisdag idag, men de är tok varmt så dottern kommer troligen få en isglass senare i eftermiddag. BALANS och sunt förnuft, äter dom varjerat å lagom hälsosamt alla andra dagar, så är de självklart att man kan ge dom både socker å snabbmat någon gång ibland!!

     
    ♥ (¯`°?.¸ ♥Tuva 090125 - Lillebror BF 110528♥¸.?°´¯) ♥
  • Niisku­neiti
    Äldre 10 May 13:54

    Min dotter är så liten, så än är det inte akuellt. När hon blir större kommer hon att få äta på mcD ibland. Jag tycker det är bra att de har Ronald McDonalds hus där sjuka barn och deras familjer får bo och jag skänker ofta pengar när vi är där och äter, något jag vill lära min dotter också. Jag har erfarenhet av boendet och det är SUPER. Klart mcD skulle kunna göra mycket mer och deras mat är egentligen skit men de ger iaf lite tillbaks till samhället.

    Men jag tycker allt ska vara en balans, det finns de som ger för mycket skräp till sina barn. Personligen tycker jag inte att man ska ge sina barn halv- eller helfabrikat i någon större utsträckning.

    Något som förvånar mig är att TS verkar tycka att pommes är bättre än hamburgare...

  • Äldre 10 May 13:56

    och nej, vi har absolut inte dåligt samvete för snabbmat! hahaha. som sagt, just domnken blir de sällan, men annan snabbmat, så gott så! och dessutom kan de vara riktigt mysigt att tex vara i en lekpark flera timmar å sen gå å sätta sej på en ute servering å dela på en familjepizza eller nåt annat gott!! 

    å ja, hon får äta dipper (fast dom ratar hon) men även ketchup, salt å pommes krydda på om hon vill ha de hahaha.

    kom just på att vi ska iväg å äta tårta efter middagen idag, hihi, får se om dottern överlever hela veckan pga det, för vi åt faktiskt korv igår också!!!
    nä, ursäkta, men vissa är verkligen rädda för vad dom stoppar i sina barn. en balanserad kost i övrigt, så kan man stoppa i dom nästan vad som hellst, med måtta bara!

    ser att de är flera som undviker bubbelvatten också, får man fråga varför? vet att de sliter lite på tänderna. Men våran dotter älskar bubbel vatten, hon å hennes kusin brukar alltid dricka de när vi gör god mat tillsammans å såna här varma dagar är de perfekt, vi bubblar lite vatten å häller i en flaska åt henne, då vet vi att hon dricker tillräckligt  


    ♥ (¯`°?.¸ ♥Tuva 090125 - Lillebror BF 110528♥¸.?°´¯) ♥
  • Ruggug­glan
    Äldre 10 May 13:56

    Vi äter på McDonalds med barnen 1-2 ggr per år om ens det, och då får de välja vad de vill.

  • Äldre 10 May 13:58

    jag tycker det ar sa forbaskat ackligt sjalv att jag aldrig vill ga dit....sa min syster tog med min "stackars" dotter som aldrig fatt smaka pa McD :)) sa det lar val bli nar vi traffar henne nagon gang om aret ( vi bor utomlands) som det kommer bli isf. Nej det ar snuskig mat och luktar ackligt med.... 

  • Äldre 10 May 13:59

    nej, för jag gillar inte ens maten där själv så skulle aldrig åka dit o äta..

  • Thomas 66
    Äldre 10 May 14:00

    Det händer titt som tätt, men tar bort pommes samt läsk

  • Äldre 10 May 14:09

    Vi äter på mcdonalds högst 2-4 ggr per år , pga av att om vi är på stan så äter vi hellre thai buffe eller liknande.
    Äter vi på mcdonalds får min 8 åring äta och dricka det hon vill , min yngsta som nu är 8 månader , äter ju mest barnmat , men är vi på mcdonalds så får hon äppelbitar och vatten och nåt strips eller hamburge bröd.
    Tycker det inte spelar någon roll vart eller vad man äter ( i matväg) så länge det inte är för mycket.
    Så länge man rör på sej och är aktiv , äter lagom och inte allt för mycket socker tror jag att man har en bra hälsa , sen om ma äter pizza/hamburgare dricker läsk/saft nån gång i månaden och i måttlig mängd gör desamma.

Svar på tråden McDonalds mat till barn