• Anonym (elak)
    Äldre 10 May 12:49
    37935 visningar
    240 svar
    240
    37935

    Tycker ni jag ska avslöja min svåger fru???

    Min svågers fru är sjukskriven pga påhittad orsak vill inte gå in på det för att avslöja henne eller mig här, men nu när hon är sjukskriven så jobbar hon på ett ställe svart och för att sedan eventuellt börja jobba där heltid och säga upp sig på det andra stället.

    Jag tycker att det är moraliskt fel och tyvärr så känner jag ingen empati för en människa som henne som kan hitta på en sån otrolig historia för att förstöra en annans människa och bli sjukskriven.

    Vad anser ni???

    Jag tänkte ta kontakt med försakringskassa anonymt

    Ja jag kanske är elak men ni har inte hela historian så döm inte , för det hon har gjort är väldigt elakt och fult för att bli sjukskriven. 

  • Svar på tråden Tycker ni jag ska avslöja min svåger fru???
  • Anonym
    Äldre 10 May 20:05
    Alcea skrev 2011-05-10 20:00:42 följande:
    Jag tycker att det är moraliskt fel att fuska till sig sjukpenning, och jag tycker att TS borde anmäla. Som skattebetalare vill jag att mina pengar används på ett korrekt sätt, och jag har ingen lust att pröjsa för fuskare, oavsett hur många eller hur få de är.
    Sen kan man prata om fuskare i antal OCH i kostnader, båda är väl relevanta?
    Visst är de relevanta men inte att du tar med om att sjukförsäkringen är dyrbar osv, det var det jag bemötte.

    Jag anser att TS ska tänka sig noga för därför att det handlar om en nära släkting och att en anmälan kan få långtgående effekter för familjebilden.

    Tycker att följande är läsvärt. Moral är inte enkelriktat utan det finns mycket att ta hänsyn till som också kan hänföras till moral. Tex är det moraliskt rätt att splittra syskon och familj för att anonymt hindra en persons omoraliska handling?
    Anonym (moralisk) skrev 2011-05-10 19:17:45 följande:
    Självklart är det omoraliskt och fel att vara bluffsjukskriven och jobba svart. Men om det är en släkting är det kanske lite väl hårt att anmäla? Även om personen i fråga aldrig får veta att det var du som anmälde så kommer det påverka er relation. Du kommer säkert känna dig obekväm när ni ses. Kom ihåg att en anmälan leder inte bara till att din släkting förlorar sin ersättning från försäkringskassan, utan med största sannolikhet också till åtal för begrägeri. Att lura sig till pengar är straffbart. Om det händer kommer det påverka dina släktingar väldigt negativt. Kanske är det bättre att börja med att prata med din svågers fru och säga att du tycker att det hon gör är fel, berätta att det är olagligt. Vi är så konflikträdda i Sverige. Jag tycker att det är nästan (bara nästan) lika illa att anmäla en släkting, utan att först ta upp problemet med denne personligen, som att lura staten på pengar. Däremot tycker jag inte att det är fel att anmäla om man först har sagt till, men personen inte bryr sig. 
  • Anonym
    Äldre 10 May 21:02

    Jag skulle ha anmält. Skitsamma om det är en släkting, man gör inte så och sånna människor stör mig nått enormt.

  • Anonym (shot)
    Äldre 10 May 21:09

    ANMÄL!

    Finns ingen tvekan hos mig. Jag skulle anmäla direkt.

  • princi­pessan
    Äldre 10 May 21:13

    Jag hade anmält! Om det så var min egen mor! 

  • Anonym (Ja)
    Äldre 10 May 21:13

    Jag skulle också anmält.

    Det är en sak med ett litet fusk, att den som är sjukskriven kanske jobbar lite i trädgården eller så, men när man verkligen jobbar svart medan man är sjukskriven då har man ingen sympati att hämta hos mig. 

    Det förstör jättemycket, inte bara ekonomiskt, utan det är ju precis sådana som hon som får folk att anse att de som är sjukskrivna bara latar sig. Urdåligt! 

  • Anonym (Annel­i)
    Äldre 10 May 21:15
    Anonym skrev 2011-05-10 19:42:10 följande:
    Fast det är två skilda diskussioner faktiskt. Att det har blivit svårare att få sjukpenning har med riksdagens arbetslinje att göra.
    Bidragsfusk är dessutom inte speciellt vanligt utan grundar sig på en debattartikel för ett antal år sedan av vi skattebetalare eller liknande.  Kontentan är det vi ser nu, miljoners miljoner plöjs ner på att jag dessa bidragsfuskare. Själva jakten är enormt mycket dyrare än vad fusket kostar samhället.
    Nej, det är inte två diskussioner. Om folk fuskar med bidragen så blir attityden att reglerna måste skärpas och då drabbar det de som verkligen behöver bidrag och förståelsen för att folk verkligen är sjuka minskar.

    Jag vet inte riktigt varifrån du fått att biddragsfusk inte är vanligt och i förhållande till vad, men jag kan lätt räkna upp ganska många som tänjer på gränserna när det gäller sjukskrivning.  
  • Anonym
    Äldre 10 May 21:16

    Jag skulle inte anmält. Får rysningar av bara tanken. Sagt ifrån till henne och berättat vad jag tänkt hade jag gjort men aldrig anmält. Det finns gränser!

  • Äldre 10 May 21:17

    Anmäl!!!

  • Anonym
    Äldre 10 May 21:19

    Helt hemskt att så många skulle anmält en släkting för en sådan sak. Obehagligt! Om hon slagit sina barn kunde jag förstått det men fusk med sjukförsäkringen. Inget man anmäler bakom ryggen tycker jag. Däremot säga till personen i fråga vad man tycker.

  • Anonym
    Äldre 10 May 21:20
    Anonym skrev 2011-05-10 21:19:46 följande:
    Helt hemskt att så många skulle anmält en släkting för en sådan sak. Obehagligt! Om hon slagit sina barn kunde jag förstått det men fusk med sjukförsäkringen. Inget man anmäler bakom ryggen tycker jag. Däremot säga till personen i fråga vad man tycker.
    Släktingen gör ju bedrägeri som är olagligt? Sånt får ju inte ske. Klart man anmäler.
Svar på tråden Tycker ni jag ska avslöja min svåger fru???