Revansch för Bieber
Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Skala potatis i förväg?

    Fre 13 maj 2011 11:53 Läst 18176 gånger Totalt 39 svar
    Fre 13 maj 2011 11:53

    Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
    Måste de ligga i vatten?


    Världens bäste Jacob - 2006-12-21
  • Fre 13 maj 2011 11:56 #1

    Om jag ska skala mycket potatis så brukar jag skala den ett tag innan den ska kokas och sen lägger jag den i kallt vatten så att den inte ska bli brun.

  • Fre 13 maj 2011 11:56 #2

    antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen.  Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )


    Google is my friend ♥
  • Fre 13 maj 2011 11:58 #3
    She is Me skrev 2011-05-13 11:56:28 följande:
    antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen.  Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )
    Hänger med på ditt svar.
    tänkte skriva precis som dig.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Fre 13 maj 2011 11:58 #4

    Jag brukar koka potatisen dagen innan, men med skal på och så skalar jag och gör potatissalladen några timmar innan jag ska servera den.

  • trollk­arl
    Visa endast
    Fre 13 maj 2011 12:02 #5
    She is Me skrev 2011-05-13 11:56:28 följande:
    antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen.  Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )
    hänger med där me..

    men ska TS ändå skala dagen innan så ner med dom i citronvatten samt med färsk citron i. på med ett lock så det inte kommer in ljus i bunken..
  • Fre 13 maj 2011 12:09 #6

    Tack för alla svar.

    Jag håller med om att det ofta blir gott om det får stå och gotta till sig om man gör hela rätten dagen innan, men denna potatissalladen ska vara ljummen så man ska koka potatisen precis innan man blandar ihop den och sen servera direkt.

    Men om jag skalar idag och lägger i vatten i kastrull med lock, så bör de hålla sig fina


    Världens bäste Jacob - 2006-12-21
  • trollk­arl
    Visa endast
    Fre 13 maj 2011 12:11 #7
    Gustie skrev 2011-05-13 12:09:30 följande:
    Tack för alla svar.

    Jag håller med om att det ofta blir gott om det får stå och gotta till sig om man gör hela rätten dagen innan, men denna potatissalladen ska vara ljummen så man ska koka potatisen precis innan man blandar ihop den och sen servera direkt.

    Men om jag skalar idag och lägger i vatten i kastrull med lock, så bör de hålla sig fina
    med citron. viktigt! o med lock så det inte kommer in ljus.
  • Silver­LadyG
    Visa endast
    Fre 13 maj 2011 12:28 #8

    om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgonSkrattande

  • Fre 13 maj 2011 12:58 #9
    GreteP skrev 2011-05-13 12:28:38 följande:
    om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgonSkrattande
    Gustie skrev 2011-05-13 12:09:30 följande:
    Tack för alla svar.

    Jag håller med om att det ofta blir gott om det får stå och gotta till sig om man gör hela rätten dagen innan, men denna potatissalladen ska vara ljummen så man ska koka potatisen precis innan man blandar ihop den och sen servera direkt.

    Men om jag skalar idag och lägger i vatten i kastrull med lock, så bör de hålla sig fina
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Fre 13 maj 2011 13:04 #10
    trollkarl skrev 2011-05-13 12:11:06 följande:
    med citron. viktigt! o med lock så det inte kommer in ljus.
    Oj, MÅSTE det vara citron i också...det hade jag missat, tack för tipset
    GreteP skrev 2011-05-13 12:28:38 följande:
    om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgonSkrattande
    Ja, det hade varit bra, men den ska vara ljummen, så i så fall hade jag fått värma upp potatisarna imorgon igen och det blir kanske inte så bra.
    Världens bäste Jacob - 2006-12-21
Dela på Facebook Skala potatis i förväg?
Svara i tråden: Skala potatis i förväg?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Hus & hem
Svara i tråden...

Innehåll