Inlägg från: She is Me |Visa alla inlägg
  • She is Me

    Skala potatis i förväg?

    antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen.  Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )


    Google is my friend ♥
  • She is Me
    Gustie skrev 2011-05-13 13:04:24 följande:
    Oj, MÅSTE det vara citron i också...det hade jag missat, tack för tipset
    GreteP skrev 2011-05-13 12:28:38 följande:
    om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgonSkrattande
    Ja, det hade varit bra, men den ska vara ljummen, så i så fall hade jag fått värma upp potatisarna imorgon igen och det blir kanske inte så bra.
    citron är väl inte måste, har jag aldrig haft, men viktigt att ha vatten så det täcker potatisen helt,
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    La Lola skrev 2011-05-13 13:15:19 följande:
    Nä, inte jag heller o min potatis har aldrig blivit missfärgad.
    då är vi överrens där med
    Google is my friend ♥
  • She is Me
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:21:52 följande:
    La Lola skrev 2011-05-13 13:15:19 följande:
    Nä, inte jag heller o min potatis har aldrig blivit missfärgad.
    så två stycken random personer som provat lite o haft tur så är det ett faktum?
    när vi jobba i resturangen så motverkar vi produktionen glykoalkoloidämnena av solanin och chakonin
    med citron, men visst vi har ju självklart fel ;)
    oj har då inte sagt att du har fel.... tagga ner...  jag vet att citron motverkar oxidation...  det är ju liksom ingen ko på isen om man nu inte råkar ha någon citron hemma.... eller vinäger för den delen....
    Google is my friend ♥
Svar på tråden Skala potatis i förväg?