Skala potatis i förväg?
Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
Måste de ligga i vatten?
Vi ska göra en potatissallad imorgon till ett kalas, kan man skala potatisen redan idag och ha den i kylskåpet tills imorgon?
Måste de ligga i vatten?
Tack för alla svar.
Jag håller med om att det ofta blir gott om det får stå och gotta till sig om man gör hela rätten dagen innan, men denna potatissalladen ska vara ljummen så man ska koka potatisen precis innan man blandar ihop den och sen servera direkt.
Men om jag skalar idag och lägger i vatten i kastrull med lock, så bör de hålla sig fina
Ojdå...det är första gången det blir en sån diskussion i en av mina trådar....och så handlar om något så här banalt
Lite småkul faktiskt...
Men tack igen för alla svar...jag är ledsen som dragit igång allt detta, då det visar sig att vi inte ens har skalat potatisen idag utan gör allt imorgon trots allt..
Men nu vet jag att man KAN skala potatisen dagen innan och lägga den i vatten, även utan citron och t o m utan att ställa den i kylen, så jag tackar ödmjukt för alla snälla svar...