• La Lola
    Äldre 13 May 11:58
    32347 visningar
    39 svar
    39
    32347

    Skala potatis i förväg?

    She is Me skrev 2011-05-13 11:56:28 följande:
    antingen så skalar du dem och har dem i vatten, för annars blir de bruna. Eller så skalar du dem och kokar dem, och förvarar i en skål i kylen.  Eller så gör du hela potatissalladen idag, tycker det blir godast när den får stå och suga upp smakerna ;- )
    Hänger med på ditt svar.
    tänkte skriva precis som dig.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 12:58
    #9
    GreteP skrev 2011-05-13 12:28:38 följande:
    om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgonSkrattande
    Gustie skrev 2011-05-13 12:09:30 följande:
    Tack för alla svar.

    Jag håller med om att det ofta blir gott om det får stå och gotta till sig om man gör hela rätten dagen innan, men denna potatissalladen ska vara ljummen så man ska koka potatisen precis innan man blandar ihop den och sen servera direkt.

    Men om jag skalar idag och lägger i vatten i kastrull med lock, så bör de hålla sig fina
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 13:15
    #13
    She is Me skrev 2011-05-13 13:14:48 följande:
    citron är väl inte måste, har jag aldrig haft, men viktigt att ha vatten så det täcker potatisen helt,
    Nä, inte jag heller o min potatis har aldrig blivit missfärgad.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 13:18
    #16
    She is Me skrev 2011-05-13 13:17:29 följande:
    då är vi överrens där med
    Jepp!
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 13:24
    #20
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:21:52 följande:
    La Lola skrev 2011-05-13 13:15:19 följande:
    Nä, inte jag heller o min potatis har aldrig blivit missfärgad.
    så två stycken random personer som provat lite o haft tur så är det ett faktum?
    när vi jobba i resturangen så motverkar vi produktionen glykoalkoloidämnena av solanin och chakonin
    med citron, men visst vi har ju självklart fel ;)
    Det har vi väl ändå inte påstått?
    Vi talade bara om att vi inte har haft nån citron o att det har gått bra iaf.

    Det är väl för fanken ingen som har påstått att du o dina kollegor har fel!

    (jo, lite förbannad blev jag faktiskt nu om nån undrar)
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 13:26
    #24
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:25:16 följande:
    alla? du menar personer? ja visst det e säkert bra. men över natten bildas just glykoalkoloider som övervägande gör potatisen brun. men visst, mina krögare jag jobbat för samt kökschefer med både en o två stjärnor i GDM har ju självklart fel =)
    Men herregud....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 13:26
    #27
    Gustie skrev 2011-05-13 13:25:04 följande:
    Oj, blir det?
    Det var i en affär vi fick receptet och hon rekommenderade att vi skulle göra det medan potatisen var ljummen...

    Någon som har tips ang det? Är det kanske bättre att ha den kall?
    Det blir ingen gegga när jag gör sån potatissallad iaf.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 13 May 13:28
    #31
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:26:22 följande:
    nope ingen som undrar, men att undergräva en som jobbat inom gourmetbranchen är inte helt rättvist..
    Men herregud igen...
    Vill du ha en klapp på axeln eller?

    "Dutti du e lilla bubben!" *klapp klapp*
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    Äldre 14 May 09:30
    #39
    Lillafinajag skrev 2011-05-14 01:13:50 följande:
    Jag skulle ha citron i. Men sen gillar jag ju inte brun potatis heller...
    Nä, det gör inte vi heller som skippar citronen.
    O tänk, våran potatis blir inte brun.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden Skala potatis i förväg?