• Silver­LadyG
    Äldre 13 May 12:28
    32298 visningar
    39 svar
    39
    32298

    Skala potatis i förväg?

    om du ska göra potatissallad, koka potatisar redan idag (oskalade). De blir bättre och mer fasta tills imorgonSkrattande

  • Silver­LadyG
    Äldre 13 May 13:21
    #17

    Ljummen potatis, blir alltid gegga i salladerSkrattande

  • Silver­LadyG
    Äldre 13 May 13:25
    #23
    trollkarl skrev 2011-05-13 13:21:52 följande:
    La Lola skrev 2011-05-13 13:15:19 följande:
    Nä, inte jag heller o min potatis har aldrig blivit missfärgad.
    så två stycken random personer som provat lite o haft tur så är det ett faktum?
    när vi jobba i resturangen så motverkar vi produktionen glykoalkoloidämnena av solanin och chakonin
    med citron, men visst vi har ju självklart fel ;)
    Duktiga ni är!!!! Men räcker det inte att skära bort blåa delar på potatisar att få bort dessa ämnen och inte bevara potatisar för länge i en kylskåp?Du måste ha missförstått något Skrattande Citron används som konserveringsmedel pga sin surhet.
  • Silver­LadyG
    Äldre 13 May 13:29
    #32
    GreteP skrev 2011-05-13 13:25:55 följande:
    Duktiga ni är!!!! Men räcker det inte att skära bort blåa delar på potatisar att få bort dessa ämnen och inte bevara potatisar för länge i en kylskåp?Du måste ha missförstått något Skrattande Citron används som konserveringsmedel pga sin surhet.
    skära bort det gröna också såklart samt skala!!! Om du kokar potatis med skal ordentligt, kan du bli av med dessa naturliga toxiner eftersom toxinproteiner klarar inte av kokning.
  • Silver­LadyG
    Äldre 13 May 13:33
    #34
    GreteP skrev 2011-05-13 13:29:27 följande:
    skära bort det gröna också såklart samt skala!!! Om du kokar potatis med skal ordentligt, kan du bli av med dessa naturliga toxiner eftersom toxinproteiner klarar inte av kokning.
    och vill man bevara råpotatisar i kylskåp då ska man självklart ha de i vatten!
Svar på tråden Skala potatis i förväg?