• Lenora

    Finns det (olika) människoraser?

    Nej, skillnaderna mellan olika människogrupper biologiskt sett är inte nog stor för att det skulle handla om olika raser, det trodde jag att alla visste. 

    Däremot används begreppet "ras" i vardagligt tal ibland på ett sätt som inte speglar den rent biologiska och vetenskapliga innebörden. 

  • Lenora
    edonator skrev 2011-10-25 01:45:08 följande:
    Svårt att "veta" något som inte är sant. Den genetiska (biologiska) variationen är större bland människor än exempelvis hundar och hundar delar man som bekant in i raser. Se även mitt inlägg ovan.
    Det är inte sant. 

    Hundar är just en av de arterna som har störst variation mellan olika raser och människan kommer inte ens i närheten av de skillnader som hundarna har, jämför en chihuahua med en grand danois.
  • Lenora
    edonator skrev 2011-10-25 18:49:45 följande:
    Haha, Dagens Nyheter som källa... Drömmer

    Vetenskapsnyheter, eller som i det här fallet en politisk debattartikel, i den tidningen är inte ens nästan trovärdiga. Jag minns när de gjorde stor sak av bilen som skulle köras på tryckluft. Att allt bara var bluff och båg bekom inte Dagens Nyheter det minsta...
    Ja, det är en debattartikel...som jag tänkte att någon som är intresserad av ämnet i den här tråden skulle kunna vara intresserad av att läsa.
Svar på tråden Finns det (olika) människoraser?