• SötaSarah

    Exuviance vid rosacea?

    Jag har hört så mycket bra om det märket nu i samband med rosacea, så jag vill ge det en chans! Men tänkte nu köpa dessa på nätet, vet någon vilka produkter som rekommenderas vid just rosacea? Har ju väldigt torr hy och rödflammig... Och en hel del svullnad!


  • Svar på tråden Exuviance vid rosacea?
  • Nattviolen

    Känner inte till exuviance alls, men har själv haft jobbig rosacea med röd hy, bubblor på kinderna och näsvingarna. ´Det finns en medicin mot detta, mninns inte vilken, tålde den inte själv, och den andra sorten skulle man inte ta om man ville bli gravid, så jag fick hitta andra vägar. Och det gjorde jag. Dels gick jag på akupunktur mot stress - hjälpte en hel del, och provade Biolines produkter. Det har funkat jättebra för mig. Svullnaden och bubblorna är borta, röd hy har jag fortfarande, men med Youngbloods concealer är det inte märkbart. Inte för att det var detta du frågade om, men jag ville ändå dela med mig av mina erfarenheter.

  • SötaSarah

    Tack för tipset. Har testat det mesta utan resultat... Ätit tetralysal kur efter kur som funkade bra men effekten avtar och börjar bli resistent och nu när jag är gravid får man ibte äta den och inte heller vid amning så är lite desperat ska därför testa detta som ska va framtaget bl à för rosacea :)

  • Smultron73

    Jag har också fått Biolines produkter rekommenderade och köpte hela kittet när jag var hos en hudvårdssalong. Men för mig funkade dom inte!

    Jag har också ätit tetralysal och smorde med rosex men fick sluta då jag blev gravid. Jag fick missfall och försöker nu bli gravid igen så jag törs inte börja med medicineringen igen. Nu har huden börjat bli röd och knottrig igen och jag skulle verkligen vilja hitta nåt som funkar!

    Det jag använder nu är Lancomes hydracalm, den har funkat någorlunda men det röda vill inte försvinna... Tar gärna emot tips!

  • SötaSarah

    Exuviance verkar funka rätt ok. Har ju bara använt de 1,5 v än men det har blivit aningen bättre.

    Dock är det inte farligt att äta tetralysal i början av grav jag åt det 3 mån in i grav och det står att det är ingen fara om msn blir gravid när man äter det. Men be annars om den mildare nya medicinen oracea ska va mindre antibiotika i den också :)

  • Smultron73

    Vad konstigt! Jag fick sluta med medicinen direkt när jag talade om att jag var gravid... Fast då hade jag redan hunnit bli riktigt bra så det gjorde inte så mycket.

    Tack så mycket för tips annars! Jag kanske ska ta och prova den där Exuviance jag också. Annars har min hy oftast blivit bättre under sommaren när man solar (trots att det sägs att man inte ska sola) så jag tänkte vänta och se lite vad som händer. Men vad kul att hitta fler med samma problem att utbyta erfarenheter och tips med!!

  • SötaSarah

    Ja de verkar vara olika info men just första veckorna när man blir gravid o inte vet gör de inget om man äter så man kan ju äta medans man försöker sen sluta när man får plus liksom :)

    Längtar så tills jag får äta medicin igen för mitt ansikte har vart hemskt och svullet nu! :/

  • Smultron73

    Lycka till! Hur långt har du kvar av graviditeten då?

    Jag har inte så svår rosacea så det funkar hyfsat att täcka med foundation än så länge...

  • SötaSarah

    Tack! Är beräknad den 23 juni. Men får inte äta medicin under amning heller så det lär dröja! :// men ska se den nya Oracea ska man kunna äta en kort period under amning så ska kolla upp det närmare, vill bara få bort värsta svullnaden så det inte gör så ont.

    Skönt att det går att täcka i alla fall. Men drygt att alltid behöva sminka sig :/

  • Smultron73

    Hej igen! Jag läste också om den nya Oracea och den verkar ju bra!! Berätta gärna hur det går om du får den. Jag är gravid igen nu så det lär dröja innan det blir aktuellt för mig med några mediciner... Jag får satsa på smink istället, inte så kul men bättre än att se ut som en pizza i ansiktet... :)

  • SötaSarah

    Ja jag ser dock hemsk ut även med smink med alla svullnader o knottror :( Ammar ju nu så då bör man väl inte äts fast de står man kan äta den en kort period o de finns starkare mediciner folk får så ska höra med läkare om man kan äta en kort kur o få bort den värsta smärtan...

Svar på tråden Exuviance vid rosacea?