• Äldre 18 May 07:06
    93493 visningar
    1606 svar
    1606
    93493

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Startar denna tråden idag. Kanske lite tidigt då jag plussat svagt igår och i morse. Risken för att det inte blir nåt är ju större nu när man är "lastgammal". Men jag tänker ändå vara glad och tacksam och våga tro på att det kommer att ordna sig... Vi som följts åt genom äl och BIM och allt... häng på. Och ni andra är mer än välkomna. Kan tillägga att jag inte ens berättat för min man... inte för någon faktiskt  -  förutom er då förstås... Den här karamellen vill jag suga på ett tag. Det är ju sista gångenHjärta...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-16 13:36
    MPson, 41 år, tredje barnet, BF 2 oktober (pojke)
    Tina,41, fjärde barnet BF 10 Oktober (pojke)
    Halmstadsmamma,41, fjärde barnet (två bonusbarn) Bf 11Oktober (pojke)
    Hammarby, 40 år, tredje barnet, BF (snittas den) 13:e dec (flicka)
    Sagatula, 40 år, andra barnet (tre bonusbarn), BF 25 januari
    Loppelina, 41 år, tredje barnet, BF 20 mars
    Charlotta1 41 år, tredje barnet Bf 30april
    Nellie50, 44 år, fjärde barnet BF 14 april-12
    HugOlle, 41 år, tredje barnet BF 22 april
    LyckligaLi, 42 år, tredje barnet
    BF 24 maj-12

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-09 18:19
    jamtlandstaus, 40år, andra barnet, BF 7 juli 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-21 11:39
    Nilam, 41 år, BF 10 augusti 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-13 12:46
    Sagatula fick en Ellen 13/1-2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-26 14:01
    Wimlan, 41 år, BF 10 augusti 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-27 11:46
    Aglars 41 år, tredje barnet, BF 30 april

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-22 19:40
    m1nn13 - 42 år - tredje barnet BF 7:e juni 2012

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-21 16:49
    Aaglars 41 år; nytt datum för bf: 120506, tredje barnet (en pojk)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-16 15:27
    Aaglars, 42år, tredje barnet bf 6/5. Födde pojke, Gustav, 7/5

    Lyckliga Lee, 42 år, tredje barnet bf 24/5. Födde pojke, Theo, 26/5

    Flannery, 43 år, andra barnet bf 4/7

    Stor och liten 41 år, tredje barnet bf 7/8 (eventuellt ks runt den 24-25.7)

    Wimlan, 41 år, bf 10/8

    Snart7, 40 år, femte barnet, bf 11/8

    Astro, 43 år, sjunde barnet - bf 13/8 men det blir KS, troligen 2-3/8.

    Erofila, 43, tredje barnet, bf 17/11

  • Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen
  • Äldre 18 May 09:15
    #1

    Nu har jag hittat hit. Sitter och funderar över din mans kommande reaktion, han måste ju också bli jätteglad som ni har kämpat! Men jag förstår att du vill vänta men jag förstår inte hur du klarar av det, jag skulle ha svårt att hålla masken för att jag var så lycklig.......hoppas du berättar.
    Själv har jag börjat mp illa i V20, trodde jag skulle klara mig den här gången men jag ringde till BM och hon sa att det nog var övre magmunnen som inte var tät så nu ska jag till Apoteket och handla Novalucol.
    På Torsdag har jag RUL, ser både fram emot det och är lite orolig men hoppas att allt kommer att se bra ut. Jag har större oro den här gången, kanske för att man vet att det inte är så himla självklart att allt kommer att gå bra och att det dessutom inte bara är att göra en ny om det går åt skogen......men jag jag försöker att tänka positivt att det kommer att gå bra.

  • Äldre 18 May 09:40
    #2
    Tina 70 skrev 2011-05-18 09:15:35 följande:
    Nu har jag hittat hit. Sitter och funderar över din mans kommande reaktion, han måste ju också bli jätteglad som ni har kämpat! Men jag förstår att du vill vänta men jag förstår inte hur du klarar av det, jag skulle ha svårt att hålla masken för att jag var så lycklig.......hoppas du berättar.
    Själv har jag börjat mp illa i V20, trodde jag skulle klara mig den här gången men jag ringde till BM och hon sa att det nog var övre magmunnen som inte var tät så nu ska jag till Apoteket och handla Novalucol.
    På Torsdag har jag RUL, ser både fram emot det och är lite orolig men hoppas att allt kommer att se bra ut. Jag har större oro den här gången, kanske för att man vet att det inte är så himla självklart att allt kommer att gå bra och att det dessutom inte bara är att göra en ny om det går åt skogen......men jag jag försöker att tänka positivt att det kommer att gå bra.
    Wow!!! Tänka att du redan är i v.20. Helt otroligt.  Så mycket spännande som ligger framför dig nu. Trist att må illa så långt in i graviditeten. Jag mådde illa från början till slut med båda mina barn. Enda som lindrade var att småäta. Jag blev såklart jättestor. Hade sura uppstötningar om natten och de kom såpass att jag hade en hink brevid sängen. Kräktes i sömnen helt enkelt och det var inte alls roligt. Tror att jag satt och sov större delen av båda graviditeterna. Men det får det vara värt, eller hur? Skall ni kolla kön? Hur har ni resonerat kring FVP och andra tester? Hoppade ni dom eller? Mot lindrig halsbränna hjälper det bra att äta mandlar, men det vet du kanske redan. Hur mår du annars? Hur känns det att vara med barn denna gången, jämfört med tidigare?
    Verkligen roligt att det gått så bra för dig. Grattis och lycka till med RUL {#emotions_dlg.flower}.
  • Äldre 18 May 10:14
    #3

    Ja tiden går nästan för fort men jag njuter av varenda dag av att vara gravid, det är verkligen underbart. Hoppas nu att du också får uppleva det en gång till, är verkligen jätteroligt att en till av oss gamlingar lyckats. 
    Tycker att känslan är så otroligt annorlunda den här gången och antagligen för att jag vet att det är sista gången och att jag inte tar det så för givet att det är så enklelt utan jag har verkligen kämpat länge för att bli gravid den här gången.
    Känns också så roligt att alla tre syskonen tycker att det ska bli kul med en syster eller bror.
    Vi kommer absolut att fråga om kön eftersom detta inte var möjligt med mina andra barn(de berättade ju inte det för 16 år sedan) . Ang fostervattensprov så hade jag bestämt mig för att göra det pga min ålder men eftersom jag var lite dåligt uppdaterad så visste jag inte att det fanns KUB test ,så valet blev lite svårare. KUB är ju helt ofarligt men ger ju bara en riskbedömning om barnet har något kromosomfel medans det finns risk för missfall vid fostervattensprov men då vet man säkert. Jag hade dock en jättebra BM som skickade mig till en läkare på specialist mödravården så jag och min man fick prata igenom det ordentligt och eftersom jag hade haft lite småblödningar i början av graviditeten så ökade risken ytterligare för missfall vid fostervattensprov så då valde jag att göra KUB till att börja med och hoppades på ett bra resultat och om det var riktigt dåligt skulle jag göra FVP. Hade läst mycket om KUB på internet och satte själv en gräns på 1/10 tror att de rekommenderar FVP redan vid 1/200. Hade dock tur och fick jättefina värden så det blev inte aktuellt.
    Hade ingen aning om det där med sötmandel men ska helt klart prova det, hur mkt/ofta ska man äta det?
    Jag har ju som sagt var inte mått ett dugg illa den här gången förrän nu så det är lite irriterande men det är absolut värt det!
    Annars mår jag bra hade en period  med trötthet i början och den är nog på väg tillbaka men det är ju bara att vila. Trodde nog att kroppen skulle protestera mer men än så länge känns det bra. Känner dock fortfarande inga fosterrörelser, har för mig att jag kände ganska tidigt med mina andra. Tror att det kan vara en anledning att jag är lite nervös för UL om det skulle vara något fel. Men som sagt ser det bra ut på UL så ska jag försöka att sluta oroa mig.
    Väntar nu otåligt på att du ska tala om att du fått ett starkare + så jag slipper vara ensam här inne. Hoppas att vi gamlingar snart är samlade igen.

  • Äldre 18 May 11:59
    #4

    Låter helt underbart att vara du just nu. Förstår att du både längtar till ul och samtidigt känner dig lite nervös. Men det hör ju till. Låter som du har en bra barnmorska. jag hade en finfin under första graviditeten och en helt ointresserad och nonchalant under andra, men då brydde jag mig inte så mycket. Har man diskuterat din ålder på mvc? Innebär 40+ att man följs upp extra? Tänker på din man och gissar att detta är stort för honom. Och när jag läser om hur glada dina barn är blir jag riktigt rörd. Hoppas att jag också får tillfälle att uppleva mina barns reaktion. De är ju bara 5 och 7, så det blir till at vänta med det. Sötmandlar mumsar man på när man har halsbränna.Är ju nyttigt också, men ganska kaloririkt. Funkar om halsbrännan inte är för svår. Jag åt som max 20-30 novalucol till natten och i slutet hjälpte inte ens det. Min mamma hade samma bekymmer. Se nu till att få riktigt fina ul-bilder till dina barn. Du vet väl att du skall scanna och kopiera bilderna så snart du kan eftersom sjukvårdens fotoutskrifter inte är hållbara utan bleknar ganska snabbt. Jättetrevligt att vi kan hålla kontakten och följas åt här. Jag skall som sagt testa med sånt där digitalt cb imorgon bitti. Herregud, tänk om det är negativt. Då kan man ju verkligen börja undra. Har fotat de andra testen jag tog igår och även på de bilderna kan man se ett svagt plus, så det måste väl vara rimligt att tänka att man är gravid. Som sagt, jag håller till härinne och ventilerar ett tag. Tänker meddela min man med finess, men inte ännu. Han är fullt upptagen med att landa i nytt jobb, är stressad och väldigt trött. Låter honom komma igång med jobbsituationen innan jag avslöjar. Tänker också att det kan bli tidigt mf och att det därför inte finns anledning att ge honom falskt hopp. Jaja... nä nu måste jag jobba lite. Svårt att få nåt vettigt gjort idagFlört. Sköt om dig/er!!!

  • Äldre 18 May 13:36
    #5

    Nej det är inget xtra pga åldern men däremot har de lite xtra koll pga mitt BMI det ineebär att de vill göra en glucosbelastning. Mannen är jätteglad och pratar glatt med magen men han oroar sig dock över hur han ska orka spela fotboll med den lill* om det blir en pojke, han fyllde 50 i Mars.
    Jag har redan scannat in de bilder vi redan fått vid våra tidigare UL, skall bränna in de på en CD innan datorn krashar. Jag håller tummarna för att det är ett tydligt + i morgon bitti, har du lagt in fotona från i morse? Självklart är det ett + även om det är svagt, det beror ju på att du fortfarande inte har så hög koncentration av hormon ännu men det blir snart starkare.
    Fnittrar  lite när jag läser att du skall meddela mannen med finess.......men det låter som han skulle behöva en glad nyhet mitt i all stress. Falskt hopp kan man väl kanske inte kalla det , han är väl också medveten om riskerna? Men förstår definitivt om du vill vänta tills du vet säkert att det är ett + på stickan. Tyvärr så kunde jag inte lura min man, det var snarare så att han märkte det före mig. När jag kommenterade att mensen strulade igen så flinade han och sa att "Men du är nog gravid nu", då hade inte tanken ens slagit mig att det kunde vara så. Så när jag skickade ett sms med ett foto av det positiva testet så sms ade han tillbaka att han hade haft det opå känn och så gjorde han ett hjärta. Kändes lite snopet att han var så säker medans jag inte fattade.

  • Äldre 18 May 14:01
    #6

    Vilken härlig karl du har!!! För vår del har det hela tiden varit min man som skulle kunna tänka sig ett dussin barn, han är en obotlig optimist och romantiker. Men det är jag som är projektledare i familjen och får det mesta att hända, så även en graviditet. Han har ingen koll på min menscykel, än mindre min äl. Han är på tok för disträ. Han var också helt omedveten om minskade chanser pga ålder, så när jag berättade om statistik blev han alldeles paff. "Vi är ju inte gamla". Nu tror han att det förmodligen inte blir av då jag rejält drog ner förväntningarna. Äl för två veckor sedan hade han ingen aning om och förmodligen skule det dröja ett kvartal innan han upptäckte att jag inte haft mens på väldigt länge. Sån är han, och ibland är det härligt, ibland blir jag galen och tycker att jag har tre barn istället för två. Därför är det lite av en utmaning för mig att hålla tyst om det här och vänta ut. Jag hoppas på ett riktigt bra tillfälle att klämma in nyheten om en trea. Vill chocka honom rejält, haha. Varför har de koll på BMI? Läste att vi gamlingar har ökad risk för grav.diabetes. Är det därför? Jag som hade tänkt att INTE väga mig under den här graviditeten - om jag nu är gravid. Gick upp 25-30 kg med bägge och har inte tappat alla kilon efter tvåan vilket jag är missnöjd med. Hade velat gå ner lite innan, men det blev inte så. Vågen fick mig att må dåligt varje gång jag gick till mvc. Det här gången vill jag må bra och njuta. Resten får lösa sig efteråt. Men om man nu måste kolla BMI så kommer man väl inte undan vågen då... Spännande att ta reda på kön. Gjorde det med vår tvåa. Har ju två pojkar och vill gärna ha en kille till. Ja, det blir mycket fotboll. Men det håller gubben ung Flört. Bilder på testen har jag inte hunnit lägga in. Vet inte ens hur man gör men skall försöka ikväll. Teststickan syns bättre än Cb´s plus. Hej så länge!

  • Äldre 18 May 14:16
    #7

    Haha underbart att höra att det är fler som är disträ, min man påstod att det syntes på mig....tror att han bara ville imponera eftersom jag hela tiden beskyller honom för att inte lägga märke till saker som händer runt omkring honom.
    Både ålder och ett ökat BMI(mitt ligger på 33) innebär ju ökade risker och det är tydligen inte ens säkert att man märker att man har grav diabetes. Men det är jobbigt att de är så på om det där med vikten men det är nog lite olika beroende på BM. Den första jag hade var inte alls så hysterisk men den jag har nu efter jag har flyttat är mer på och upplyser gärna om riskerna, trist eftersom jag är ganska orolig ändå.
    Hoppas att du lyckas lägga in testen, har du redan kollat med CB, trodde du skulle vänta till i morgon? 

  • Äldre 18 May 19:14
    #8
    Tina 70 skrev 2011-05-18 14:16:17 följande:
    Haha underbart att höra att det är fler som är disträ, min man påstod att det syntes på mig....tror att han bara ville imponera eftersom jag hela tiden beskyller honom för att inte lägga märke till saker som händer runt omkring honom.
    Både ålder och ett ökat BMI(mitt ligger på 33) innebär ju ökade risker och det är tydligen inte ens säkert att man märker att man har grav diabetes. Men det är jobbigt att de är så på om det där med vikten men det är nog lite olika beroende på BM. Den första jag hade var inte alls så hysterisk men den jag har nu efter jag har flyttat är mer på och upplyser gärna om riskerna, trist eftersom jag är ganska orolig ändå.
    Hoppas att du lyckas lägga in testen, har du redan kollat med CB, trodde du skulle vänta till i morgon? 
    Lagt in ett av gårdagens test i mitt galleri. Svårt att få med det där strecket på bild. Kan du se nåt? I morse testade jag igen och fick svagt plus. Nu ikväll, med likadan sticka... negativt?! Har köpt ett cb digital. Imorgon bitti gäller det Flört
  • Äldre 18 May 23:29
    #9
    LyckligaLee skrev 2011-05-18 19:14:51 följande:
    Lagt in ett av gårdagens test i mitt galleri. Svårt att få med det där strecket på bild. Kan du se nåt? I morse testade jag igen och fick svagt plus. Nu ikväll, med likadan sticka... negativt?! Har köpt ett cb digital. Imorgon bitti gäller det Flört
    Hittar inget galleri, vart är det? Hoppas verkligen på + på CB testet i morgon. KramHjärta
  • Äldre 19 May 14:32
    #10
    Tina 70 skrev 2011-05-18 23:29:36 följande:
    Hittar inget galleri, vart är det? Hoppas verkligen på + på CB testet i morgon. KramHjärta
    Nu har jag lyckats få till bildgalleriet. CB digitalt negativt, tyvärr. Trots att bm sett mina positiva tester och konstaterat att de redovisar för graviditet. Två dagar med negativt nu, och det kan betyda tidigt missfall... har fått rådet att vänta tre dagar och om jag inte fått mens eller mensliknande blödning, testa igen, även med blodprov hos gyn. Surt, men sånt är livet. Hoppas du mår bar. har ni gjort UL idag???? Berätta gärnaGlad.
Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen