• Äldre 24 May 21:05
    31174 visningar
    72 svar
    72
    31174

    kattungar Kön???

    Hej!
    Vi har  fyra små kattungar som nu är två veckor gammla.
    Nu är jag mycket nyfiken på vad var och en har för kön och jag har iaf konstaterat att tre måste vara av samma sort. eller? eftersom katten på den första bilden till vänster har längre mellanrum mellan anus och urinrör.   Annars tycker jag dom ser precis likadana ut. 

    Men nu är frågan vad är vad??? :/
    någon som  vet? :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

  • Svar på tråden kattungar Kön???
  • Äldre 24 May 21:08
    #1

  • Äldre 25 May 12:43
    #4

    tack! det var de jag ana :)

  • Äldre 25 May 21:43
    #18
    nemo1 skrev 2011-05-25 14:14:42 följande:
    Se till att kastrera din katt nu. Vill du ha små söta kattungar så kan du få låna ett gäng av mig, 10 stycken som skulle avlivas!!!!! Usch vad trött jag är på denna huskattsavel!
    Kattmamman var en hemlös katt som flyttade hem till oss i höstas.. nu har hon fyra små kissebebisar som aldrig skulle avlivas! En stannar hos sin mamma och de andra har fått hem att komma till om 10 veckor :) så här är vi bara glada! och är det någon som vill bråka om huskattsavel och avlivning kan ni starta en egen tråd! för det var inte de jag bad om..

    Här ser ni de små godingarna 1 vecka gamla:)

  • Äldre 26 May 09:43
    #22
    nemo1 skrev 2011-05-25 21:52:54 följande:
    Och varför kastrerades hon inte i höstas kan man ju fråga sig. Och självklart så avlivar man inte redan födda katter. Och ta på dig ansvaret fullt ut och vaccinera ungarna innan flytt.
    vad är ditt problem? jag har inte något ont av att hon har fått en kull och inte har hon de heller..så varför ens diskutera? hade förstått dig om jag skrev att "helveete hon har fått kattungar som jag måste avliva!"
    men i detta fallet är det inte så. jag är jätte glad! jag har set fram emot detta.
    Dessutom är det jätte bra hem dom kommer till ute på landet där vi känner personerna..
    Dessutom får hon behålla en unge och prova på att leva ett normalt liv som oss människor.
    Mitt barn är mitt liv och utan barn hela livet vore jag inget.

    men nu blir det inga fler kattbebisar iaf , det kan jag lova! nöjd nu?
  • Äldre 27 May 15:54
    #50

    är det fel av mig att ta hand om dom så gott jag kan? tycker inte ni böhöver skriva mer ens..jag tycker jag var snäll mot en hemlös katt och nu får jag enbart skit fört..jävligt synd.

  • Äldre 27 May 16:00
    #51
    SofiaNu skrev 2011-05-27 15:53:08 följande:
    TS: Jag vill bara ge dig lite sympati. Jag är hemma idag eftersom jag är sjuk och har roat mig med att hänga här på forumet. Det har varit en ganska deprimerande upplevelse! Jösses vad folk har kaktusar i arslet! Jag tycker det är fruktansvärt hur lite värde en katt har för vissa personer och att det finns så många hemlösa katter som ingen bryr sig om. Men jag förstår inte varför dom hackar på dig: du har tagit hand om en hemlös katt, hon får ungar som du bryr dig om, har ordnat hem åt och kommer ta hand om enligt regelboken och kommer sterilisera henne efter den här kullen. Helt fel att beskylla dig för Sveriges 10 000 hemlösa katter. 

    Däremot kan jag inte rekommendera dig att behålla en unge. Det kan funka, men hos katter är det väldigt djupt rotat att ungarna ska lämna mammam, och blir en vuxen unge kvar i mammans revis kan den bli jättestora problem. Hon kommer försöka jaga bort ungen och inte låta den äta etc... Sjukt, har sett det hända både hemma hos oss och hos vänner. 
    Tack vad snällt av dig :)ja jag undrar också varför jag ska få sån skit?
    men jag blir jätte glad att det finns någon som sig som kan berätta vad som är dåligt men på ett bra sätt oxå. jag visste faktiskt inte att det var så..min farmor har en katt som det hände precis samma sak med..dom behöll en kattunge och den är idag 3 år och det har funkat jätte bra..därför trodde jag inte att det var några pboblem..men då får jag tänka på saken..jag blir jätte ledsen sammtidigt eftersom jag verkligen vill behålla en..eller helst allihop..
  • Äldre 27 May 18:49
    #56
    SofiaNu skrev 2011-05-27 16:23:41 följande:
    Funkar det så är det ju jättebra! Men det kan ju vara bra att vara beredd på det... Och angående alla som är så himla otrevliga; önskar dom kunde lägga all energi på dom som faktiskt förtjänar det. Jag vet folk, bl.a med bondgårdar som bara låter katterna löpa fritt (i dubbel bemärkelse), slår ihjälp ungarna ibland, låter vissa växa upp och springa iväg. Och folk med hankatter som bara låter dom springa runt i grannskapet okasterade! Ingreppet på en hane är ju så mycket enklare. 

    Nu kommer jag få sååå mycket skit, men jag tycker visst det kan vara en del av ett kattliv att få ungar. Våran katt var världens stoltaste lyckligaste kattmamma, hon älskade att ha ungar, låt och njöt hela dagarna. Hon fick några kullar (det här var länge sen då det inte var en självklarhet att sterilisera), men den sista gången märktes det att hon var trött på det, då blev hon opererad för att hon skulle slippa. Kan till vårt försvar tillägga att vi aldrig avlivade några ungar, alla fick nya hem, blev älskade och omhändertagna. 
    jag menar de, jag tog ju faktiskt hand om en hemlös katt och jag ser till att kattungarna får bra hem :)
  • Äldre 27 May 18:58
    #57
    Majsan70 skrev 2011-05-27 16:47:11 följande:
    Kan bara säga att det kan gå alldeles utmärkt att behålla en kattunge hemma med mamman. Så gör nästan alla vi uppfödare till raskatter.
    Jag mfl. behåller gärna en lovande katt ur särskilda kullar.  Min uppfödare köper aldrig in nya honor utan avlar fram sina som hon sen behåller hemma.

    Men är du allergisk så tänk på att man kan bli jättesjuk av kattungar.
    jag hoppas de..vill så hemskt gärna behålla en..jag älskar katter har alltid gjort! men sen kan jag erkänna att jag inte är nån expert.

    Eftersom jag har denna allergin kunde jag ju inte ha någon katt, men jag kunde inte annat än att låta henne bo här.Tillslut vänjde jag mig vid henne och nu känner jag knappt av henne.  Sen vet jag att det är värre med kattungar men det verkar inte som jag reagerar särskilt på dom heller..Så kanske har jag vänjt bort allergin eller så vänjer jag mig vid katter i min omgivning.
Svar på tråden kattungar Kön???