Inlägg från: Irminia |Visa alla inlägg
  • Irminia

    kattungar Kön???

    TS, det var helt ljuvliga !!!!
  • Irminia

    Jag är förvånande att ni inte bränner katterna på bål som man gjorde på medeltiden ... med dagens teknik borde ni ju kunna vara lite mer effektiv, bränn kattungarna innan de bli könsmogen så ska ni nog se att ni blir av med hela kattproblemet.

    Innan ni undrar: ja jag ÄR ironisk.

  • Irminia
    Chicky01 skrev 2011-05-29 00:00:15 följande:
    Mycket intressant utveckling på diskussionen på denna tråd, grattis! Funderar själv på att bli kattägare och är ute och läser på... Väldigt tråkigt att det är sånna påhopp här, synd! TS, du förtjänar verkligen INTE de taskiga kommentarerna. Förstår att motståndarna av huskattsaveln på denna tråd kämpar för en otroligt bra sak. Men varför denna ton? Var finns retorik- och argumentatinstekniken? För mig som läser detta och som är "nybörjare" så behövs det fakta och förklaringar till påståendena. I många fall har ni framfört detta, men tyvärr så drunknar detta i ironin och det hemska tonfallet. Jag vill gärna höra mer av det ni vet men orkar nog inte pga allt det oväsentliga runtomkring. SYND!!!
  • Irminia

    Sorry, dom var visst TVÅ veckor inte EN vecka kattungarna

  • Irminia

    De är MÅNGA trådar som startar med en ärlig fråga på något som TS undrar över. Men de slutar med påhopp idiotförklaringar, ibland rena kränkningar och väldigt sälllan håller sig folk till ämnet utan de urartar till något helt annat, väldigt ofta kattmat.

    Min svärmor fick reglebundet kattungar på deras helsvarta hona, ( detta skedde förvisso för 20 år sen) med en och samma katthane, en helvit katt. Alla kattungar var svart eller vit, jag hade trott att det skulle bli svart/vit men de skedde nästan aldrig för dem. Hon blev ALLTID av med kattungarna, ett par ggr fick hon till och med SKÄLL för att hon inte hade fler ungar.

    Så att säga att ALLA huskatters kattungar är ett problem är fel !
    Det finns många problem i hanteringen av kattungar, ja.
    Men det innebär INTE att man ALLTID har rätt att kränka den som som tar ansvarsfullt tar EN kull.

    För det är det ni har gjort. Med ursäkten att det är så fel att ta fram kattungar att ni tydligen kan behandla en annan människa hur som helst. En männsiska som bara var osäker på könet på kattungar som var två veckor. Inte en männsika som tar fram kull på kull på kull oansvarligt, utan en person som fick 1 kull och sen kommer att stelirisera sin hona. Jag är inte säker på att det gör henne till världshistorens ärkefiende men tydligen ....

  • Irminia

    Det klart jag jag förstår att ni vill väl. Kattungar som säljs på blocket för inga pengar alls, om ägarna ens ids göra det. Katthonor som slängs ut att föda ute och så ungar blir vilda osv.
    Självklart är det ett problem. Katter HAR inget värde i samhällets ögon.

    Men ni går lite väl hårt åt TS för det. Jag tror inte att hon är en av dessa.
    Att förutsätta det är inte schyst. Jag förstår om TS skäller tillbaka.

  • Irminia

    Jag FÖRSTÅR vad du menar men de KAN vara svårt att få genom det.

    Rent personligt så håller jag med dig, fem av min sex katter är från katthem. Fyra vildkattungar hamnade här ( skulle bara vara två, men när syskonen skulle avlivas tog jag dem med) och katt som blev våran en kritvit sladdis. Samt en Manx som alltid varit min och min mans favorit "ras" ( Manxar är inte en vanlig raskatt).
    Jag tycker intre att jag är en sämre människa för att jag köpte manxen.

    Min vänner har alla skaffat sina katter via katthem. Men att förbjuda avel är lite väl hårt. Även om jag FÖRSTÅR vad du menar

Svar på tråden kattungar Kön???