Inlägg från: SofiaNu |Visa alla inlägg
  • SofiaNu

    kattungar Kön???

    TS: Jag vill bara ge dig lite sympati. Jag är hemma idag eftersom jag är sjuk och har roat mig med att hänga här på forumet. Det har varit en ganska deprimerande upplevelse! Jösses vad folk har kaktusar i arslet! Jag tycker det är fruktansvärt hur lite värde en katt har för vissa personer och att det finns så många hemlösa katter som ingen bryr sig om. Men jag förstår inte varför dom hackar på dig: du har tagit hand om en hemlös katt, hon får ungar som du bryr dig om, har ordnat hem åt och kommer ta hand om enligt regelboken och kommer sterilisera henne efter den här kullen. Helt fel att beskylla dig för Sveriges 10 000 hemlösa katter. 

    Däremot kan jag inte rekommendera dig att behålla en unge. Det kan funka, men hos katter är det väldigt djupt rotat att ungarna ska lämna mammam, och blir en vuxen unge kvar i mammans revis kan den bli jättestora problem. Hon kommer försöka jaga bort ungen och inte låta den äta etc... Sjukt, har sett det hända både hemma hos oss och hos vänner. 

  • SofiaNu
    lvlaria skrev 2011-05-27 16:00:13 följande:
    Tack vad snällt av dig :)ja jag undrar också varför jag ska få sån skit?
    men jag blir jätte glad att det finns någon som sig som kan berätta vad som är dåligt men på ett bra sätt oxå. jag visste faktiskt inte att det var så..min farmor har en katt som det hände precis samma sak med..dom behöll en kattunge och den är idag 3 år och det har funkat jätte bra..därför trodde jag inte att det var några pboblem..men då får jag tänka på saken..jag blir jätte ledsen sammtidigt eftersom jag verkligen vill behålla en..eller helst allihop..
    Funkar det så är det ju jättebra! Men det kan ju vara bra att vara beredd på det... Och angående alla som är så himla otrevliga; önskar dom kunde lägga all energi på dom som faktiskt förtjänar det. Jag vet folk, bl.a med bondgårdar som bara låter katterna löpa fritt (i dubbel bemärkelse), slår ihjälp ungarna ibland, låter vissa växa upp och springa iväg. Och folk med hankatter som bara låter dom springa runt i grannskapet okasterade! Ingreppet på en hane är ju så mycket enklare. 

    Nu kommer jag få sååå mycket skit, men jag tycker visst det kan vara en del av ett kattliv att få ungar. Våran katt var världens stoltaste lyckligaste kattmamma, hon älskade att ha ungar, låt och njöt hela dagarna. Hon fick några kullar (det här var länge sen då det inte var en självklarhet att sterilisera), men den sista gången märktes det att hon var trött på det, då blev hon opererad för att hon skulle slippa. Kan till vårt försvar tillägga att vi aldrig avlivade några ungar, alla fick nya hem, blev älskade och omhändertagna. 
  • SofiaNu
    Kopparkaka: "Bara för att man gör en sak bra förtjänar man inte det medhållet när man samtidigt spär på problemet 4-faldigt.  
    Om man är ärlig så tvivlar jag oerhört starkt på det där med vaccinering osv därför att de få jag sett som gjort det har varit de som avlar raskatter men det råkat bli en tjyvparning. TS skriver även att hon ska kastrera innna 12-veckor. Hallå, finn fem fel med TS resonemang.

    Gör man fel får man fan ta bitska och otrevliga svar. Det är mycket tydligt att TS och en del andra vill att TS ska få ros och medhåll för det lilla goda hon gjort. Världen funkar inte så..."

    Men förstår du inte att det är just det här som är ditt problem? Ts skriver att hon självklart ska vaccinera sina kattungar och du svarar "nä, det kommer du inte" och så ger du henne en massa skit för något som du bara antar. Att be om att inte bli påhoppad och anklagad för att vara en idiot är väl inte det samma som att be om ros och gulligull... Suck!

     
  • SofiaNu
    Alexandra77 skrev 2011-05-27 20:18:24 följande:
    passionsfrukt ni missförstår nog om ni tror att det är därför vi är emot huskattsavel. Vi älskar ju katter och är bekymrade över den situation vi har idag med så många hemlösa katter och katter som hamnar i dåliga hem för att det finns ett sånt överflöd och dom som avlar fram ungarna bara vill bli av med dom, så dom struntar i vem dom ger bort dom till. Många tar katter på impuls och överger dom när dom inte tycker det är roligt längre. Och i detta fall; även om ts har hittat bra hem hos folk hon känner, dom människorna kunde lika gärna adopterat en eller två katter från ett överfullt katthem istället. Det är det vi tycker, att man ska ta hand om dom katterna som redan finns, inte avla fram ännu fler, för då blir dom som redan finns lidande. Dom flesta, skulle jag tro iallafall, som köper en renrasig katt för 10.000, gör det inte på impuls för att sen tröttna på den och det är därför vi inte är emot seriös avel av raskatter. Det är inte för att raskatter är mera värda än huskatter, jag kan inte fatta att ni missförstår så. Alla, precis varenda en som skaffar katt borde kastrera, det borde vara nån slags lag på det.
    Om det var lag på att alla, varenda en skulle behöva kastrera sin katt så skulle det till slut inte finnas några katter...
  • SofiaNu
    nemo1 skrev 2011-05-30 19:59:28 följande:
    "Så att säga att ALLA huskatters kattungar är ett problem är fel ! "
    Du har tydligen fortfarande fattat vad vi pratar om??
    Ja, pga er hårda ton blir det svårt att förstå vad ni pratar om, det är ju det vi försöker säga :)
Svar på tråden kattungar Kön???